2008 június 05. csütörtök

Elstartolt a IV. Samfest

Dance: 2008 június 5-7 Folk: 2008 június 6-7 Rock: 2008 június 27-28 Jazz: 2008 július 4-5 Folklór: 2008 július 11-12 Helyszín: Szatmárnémeti

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 04. szerda

Helyhatósági választások 2008 - Szatmár megye

Csehi Árpád nyerte meg a megyei tanácselnöki székért folyó versenyt. A végleges eredmények szerint a 2008 június elsejei szavazáson az érvényes szavazatok 44,33 százaléka az ő nevére szólt.

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 02. hétfő

Helyhatósági választások 2008 - Szatmárnémeti

2008.06.02, végleges eredmények: Ilyés Gyula (RMDSZ): 19.989 szavazat, 48,04% Dorel Coica (PSD): 11.009 szavazat, 26,46% Claudiu Ardelean (PD-L): 5.202 szavazat, 12,50% Adrian Stef (PNL): 4.139 szavazat 9,94%   A szatmárnémeti városi tanács összetétele a következő lesz: RMDSZ: 11 tanácsos, PSD: 5 tanácsos, PD-L: 4 tanácsos, PNL: 3 tanácsos

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 02. hétfő

A Transformers nyert az MTV Movie Awards-on

Johnny Depp két díjat is nyert 2008.06.01–én, az amerikai idő szerint vasárnap este Kaliforniában lezajlott MTV Movie Awards díjátadó gálán. A legjobb film idén a Transformers lett.

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 01. vasárnap

Idén sem lesz kötelező lakásbiztosítás

A romániai biztosítótársaságok szakemberei nem tartják valószínűnek, hogy az állam ebben az évben kötelezővé tenné a lakásbiztosítást. A halasztás oka a tiltakozó biztosítók, a nyári parlamenti vakáció és a novemberi választások.

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 27. kedd

Szatmárnémeti Városnapok 2008

Helyszín: Szatmárnémeti Strand, str. Strandului nr. 1 Időpont: május 30 péntek, május 31 szombat, június 1. vasárnap, 10:00-02:00 A belépés ingyenes

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 26. hétfő

Auto Tuning Show 2

2008.05.25, Szatmárnémeti: metálfény, égett-gumi szag, alufelni, oldtimer club, verseny, napfény, expo, drift, gyorsulás, tömeg, energiaital, kerékcsikorgás, pörgés ezerrel. Ilyen volt az idei Auto Tuning Show. A második.

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 26. hétfő

Letölthető a GTA 4-ik része XBox360-ra

Már megint megbukott a játékgyártók adatvédelme: öt nappal a hivatalos megjelenés előtt már mindenki számára elérhető a Grand Theft Auto cím játék negyedik részének teljes verziója.

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 24. szombat

Auto Tuning Show 2, Szatmárnémeti - A kiszivárgott infók

Május 25-én tartják meg az idei Auto Tuning Show-t Szatmárnémetiben - ez biztos. Hogy a tavalyit felül akarják múlni a szervezők - ez még biztosabb. Még több autó, még több verseny, még több látnivaló lesz - ez a legbiztosabb...

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 15. csütörtök

Szatmári Kulturális Napok

Május 16–tól október 16-ig tartanak az idei Szatmári Kulturális Napok, ezen belül kapott helyett május végén a Szatmárnémeti Városnapok is. Ezt idén kivételesen nem a városközpontban, hanem a strandon rendeznek május 30 és 31–én.

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 08. csütörtök

Az idei foci EB az MTV-n

Június 7. és 29. között, 18:00 órai és 20:45 órai kezdéssel közvetíti a Magyar Televízió két csatornája az idei labdarúgó Európa Bajnokság mérkőzéseit.

Kategória: FŐOLDAL

2008 május 05. hétfő

Autóseregszemle Szatmárnémetiben: 25 autómárka, 120 jármű

Csütörtöktől vasárnapig lesznek megtekinthetők a Szatmárnémeti Autókiállítás járművei a megyeszékhelyi Real bevásárlóközpont parkolójában.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 29. kedd

Bancpost ügyfelek vigyázat!!! - Újabb adathalász-akció

A csalók által klónozott Bancpost honlap

A Transilvania-bank ügyfelek ellen május közepén elkövetett adathalász akció ismétlődik most. Célkeresztben a Bancpost-számla tulajdonosok, akiket ugyanazzal a trükkel akarnak átverni mint korábban: egy felszólító e-mailben megadott linkre kattintva lopnák el az adataikat.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 23. szerda

Magyarország hét természeti csodája

A nézők szavazatai alapján egy termálvizes, illetve egy időszakos vízállású tó, egy ősmaradványokat rejtő lelőhely, egy páratlan szépségű várhegy, egy egész tájegység és két védett madárfaj érdemelte ki a Magyar Televízió játékos természetvédelmi sorozatának Zöld 7-es címét. Mindegyik csodát egy millió forint értékben, társadalmi célú hirdetésekkel népszerűsíti a köztévé. Az eredményt a Föld napján, Ipolytarnócon hirdették ki.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 22. kedd

Éves csúcsponton a román lej

Meglódult a román lej és a folyamatos értékvesztési hullámvölgyből kievickélve normalizálódni látszik az euróval szembeni árfolyama, a dollárral szemben pedig egyenesen tarol. A lej javára történő árfolyamváltozást a hazatérő vendégmunkások által hazahozott és piacra dobott valutának tulajdonítják.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 22. kedd

2007 legjobb Youtube-videói

Szombat hajnalban végre közzétették a legnépszerűbb Youtube-videók listáját. A világ legnépszerűbb videómegosztó oldalának látogatói 12 kategóriában szavazhattak.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 18. péntek

Csehi, Ilyés és Kovács a három jelölt

Az RMDSZ színeiben Ilyés Gyula a szatmárnémeti polgármesteri székért száll versenybe a június elsejei népszavazáson, Csehi Árpád a Szövetség megyei tanácselnök–jelöltje, Kovács Jenő pedig a nagykárolyi polgármester–aspiráns.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 17. csütörtök

Ilyés is kell, változás is kell

Egy Infomass által közvélemény-kutatás szerint a szatmárnémetiek szimpatizálnak a mandátumát töltő Ilyés Gyula polgármesterrel (RMDSZ), de változást akarnak a Szamos parti városban. A március végén készített felmérés eredménye szerint ha most vasárnap lennének a szavazások, Ilyés a szavazatok 42,10 százalékát gyűjtené be!

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 16. szerda

Adathalász–akció Transilvania bank ügyfelek ellen

Kötelező nyilvántartásba–vételre szólítja fel a feltételezett Transilvania Bank ügyfeleket, az a csalók által szétküldött e-mail, amelyik április 15-e óta kering a neten. A hol a „Banca Transilvania - IMPORTANT”, hol a „Fastbanking” tárggyal érkező levél hivatalosan megerősített forrás szerint is csalóktól érkezik.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 15. kedd

Egy mindenkiért, mindenki az RMDSZ ellen!

A fantasztikus négyes?

A Szatmár megyei román pártok között eddig soha nem tapasztalt összefogást jelentett be kedden Valer Marian. Az aktuális megyei tanácselnök kabinetfőnöke függetlenül pályázza meg ugyan a megyei tanácselnöki tisztséget, de mind a négy fontosabb román többségű politikai alakulat támogatását élvezi. A júniusi önkormányzati választásokra készült egységes frontvonal az RMDSZ-szel szemben állt fel, így a Szövetség megyei elnökének reakciója természetesen nem maradt el.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 15. kedd

A NexT Nemzetközi Rövidfilmfesztivál díjai

Április 7–13. között rendezték meg második alkalommal a NexT Nemzetközi Filmfesztivált a bukaresti Eforie moziban. A fesztivál fődíját Banu Akseki belga rendező vehette át szombat este Songes d‘une femme de menage (Egy takarítónő álmai) című filmjéért.

Kategória: FŐOLDAL

2008 április 14. hétfő

Az új iPhone - júniusban

Az Apple felújított mobiltelefonjának érkezését óriási várakozás övezi. És nemcsak a tengerentúlon.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 28. péntek

Megint okosít a Hans Lindner

Sokrétű képzést indít a szatmárnémeti Hans Lindner alapítvány. Az idegennyelv–oktatásról, számítógépkezelői tanfolyamokról, vállalkozásfejlesztési tudnivalókról, helyzetgyakorlatokról szóló oktatásról Kodra Levente projektfelelős nyilatkozott a 25ora.ro-nak.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 28. péntek

Vasárnaptól nyári időszámítás

Március utolsó vasárnapján – közép-európai idő szerint –, hajnali 2-kor az órákat előre kell igazítani 3 órára.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 27. csütörtök

Nem kacsa az ingyen CAEN-kód csere?

Napok kérdése és nem kell fizetniük a romániai cégeknek, ha eleget akarnak tenni a tevékenységi körük osztályozására szolgáló, úgynevezett CAEN–kód módosításáért.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 20. csütörtök

Viszik a roncsautókat (+ videó)

Szerda délután is szabaddá tettek egy lakótelepi parkolót Szatmárnémetiben azzal, hogy elvitték az ott álló, egyébként használaton kívűl lévő autót. Az akciót természetesen videóra vettük...

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 18. kedd

Húszezer euró havonta

Míg van, aki az egy főre eső fogyasztói kosár szerint meghatározott minimumot próbálja beosztani, hogy túléljen egyik hónapról a másikra (a kisnyugdíjasokról nem is beszélve), vannak olyanok, akik számára ennek száz–kétszázszorosának elköltése okoz gondot.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 14. péntek

I.E. 10.000 - romániai premier

Eredeti cím: 10,000 B.C. Rendező: Roland Emmerich Forgatókönyv: Roland Emmerich és Harald Kloser Szereplők: Steven Strait, Camilla Belle Cliff Curtis, Omar Sharif, Tim Barlow Játékidő: 109 perc

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 10. hétfő

Petíció a könnyebb érettségiért - írd alá te is!

Internetes aláírásgyűjtést indított néhány Târgu Jiu–ból való diák annak érdekében, hogy a román Oktatásügyi Minisztérium változtasson a 2008–as érettségi matematika–tételein, mert azok túlságosan nehezek.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 07. péntek

Jön a Fehér Kígyó, meg a Süket Leopárd

Whitesnake

Közös koncertet ad Bukarestben július 8–án este tíz órától a Whitesnake és a Def Leppard, ebben a sorrendben.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 07. péntek

Inkább az eperszedők, mint az állam

Több pénzt küldtek haza 2007–ben a honfitársaik által csak „căpşunari-oknak”, eperszedőknek csúfolt, a schengeni övezetbe járó romániai vendégmunkások, mint amennyi uniós támogatást osztott szét az országban a román állam.

Kategória: FŐOLDAL

2008 március 03. hétfő

Szélhámosság mobilon! Most Logan MCV az sms-csali.

„Dacia Logan MCV-t nyertél!” üzenetet kapnak az utóbbi időben az erdélyi megyék Orange előfizetői is, az sms természetsen hazugság. Az Orange semmilyen ilyen jellegű nyereményjátékot nem folytat – szögezte le a telefontársaság hétfő esti közönségszolgálati ügyeletes –, és az üzenetben emlegetett támogatók se tudnak semmiről. A trükk-sms-eket Cosmote hálózatról küldi a furfangos ötletgazda – az operátorok ennél a szolgáltatónál is tehetetlenül állnak a jelenség előtt -, ráadásul még internetes oldal is fokozza a csalóhatást.

Kategória: FŐOLDAL

2008 február 22. péntek

Szatmárnémetibe és Nagyváradra jön a Uriah Heep

Ingyenes koncertet tart május 16–án a szatmárnémeti Új–Főtéren a legendás angol rockzenekar, a Uriah Heep. Két nap múlva pedig, május 18–án Nagyváradon lép fel az 1969–ben alakult együttes.

Kategória: FŐOLDAL

2008 február 22. péntek

Az e-melonak kampec

A megváltozott munkaerőpiaci igények miatt döntött az internetes oldal támogatásának megvonása mellett a Communitas alapítvány, ami így március 1–től működésképtelen lesz. Az e-melo.ro-nak 13 ezer regisztrált tagja van, négyéves fennállása alatt 10 ezer állást hirdetett meg.

Kategória: FŐOLDAL

2008 február 19. kedd

Az iwiw nyert, meg a myvip

Tavaly a közösségi oldalak neveire kerestek rá legtöbben a Google magyar nyelvű oldalán.

Kategória: FŐOLDAL

2008 február 17. vasárnap

Fejezetek az „Ismerjük meg Ausztráliát” ügyfélszolgálat élményeiből

Kivonatok egy ausztrál turista–tájékoztató iroda telefonközpontosainak élményeiből. Jó szórakozást hozzá! Kérdés: Szokott fújni a szél Ausztráliában? Még sosem láttam a tévében, hogy esett volna ott az eső, hogy tudnak akkor növekedni a növények? (UK). Válasz: Minden növényt teljesen kifejlett állapotban importálunk, aztán csak ülünk, és nézzük, ahogy elpusztulnak.  

Kategória: FŐOLDAL