2008 szeptember 12. péntek

Megkezdődött a Főtér Fesztivál Nagybányán

Ilyenkor mindenki Nagybánya felé veszi az irányt, mert a szeptember 12-14 között zajló Főtér Fesztivál az előadások és koncertek mellett szabadtéri szórakoztató vetélkedőkkel várja a nagyérdeműt.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 11. csütörtök

Ez lett volna ha befuccsol a részecskegyorsító

Fantáziavideó arról, mi történt volna a Földdel, ha megtörténik amitől mindenki félt és mégis senki sem tartott: beadja a kulcsot a CERN szupergyorsítója. A civilizáció fekete lyukba vész.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 11. csütörtök

Az űrből is látszó megabuli készül Dubaiban

Olyan óriási buli ígérkezik a dubai Atlantis Hotel avatóján, hogy az az űrből is látható lesz ígéri a pénzzel kirakott bulifelelős. És az se semmi, hogy a pekingi olimpia tüzijátékát készül ugyanezen alkalomból lepipálni.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 11. csütörtök

Lovasnap Mezőfényen - a tizedik

2008 szeptember 14-én vasárnap 11 órától kezdődik a tizedik mezőfényi Lovasnap.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 10. szerda

Szatmári énekes vadászta le az aranyszarvast

Răzvan Krivach nyerte a 2008-as Aranyszarvas Dalfesztivált. A második a svéd Biondo, a harmadik a szintén romániai Tony Poptămaş & The Desperado lett. Dancs Annamari, az est egyetlen magyarja közönségdíjat vihetett haza.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 09. kedd

Szatmár: Faluszélen figyel az állóradar

Doba, Păulean, Szopor (Supur) és Gombáspuszta (Ciuperceni) mindkét végén lesi áldozatait a tervezett 13-ból már üzembe állított 6 darab 24/24-ben üzemelő állóradar!  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 09. kedd

Google Chrome kisokos - tippek, trükkök

Következzék itt pár Chrome kulisszatitok, úgy látszik még kész sincs az új trónkövetelő, de a fejlesztők pár érdekességet elrejtettek a sorok közt. Következzék itt pár billentyűparancs, easter egg előhívás, hotkeyek és parancsok a rejtett funkciók elérése érdekében...  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 08. hétfő

A romániaiak 40%-a chatel munkaidőben

A BestJobs által végzett felmérés szerint a romániai irodai alkalmazottak 39,5 százalékánál ott fut a háttérben valamelyik azonnali üzenetküldő program.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 03. szerda

Chrome: a Google webböngészője

Chrome néven saját böngészőjének végleges verzióján munkálkodik a Google. A Chrome léte a hivatalos bejelentés előtt egy nappal szivárgott ki a webre. Az új szoftver bétája szeptember 3-tól érhető el, magyarul is.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 03. szerda

„Válaszd a tudást!” - Őszi tanfolyamok a Hans Lindnernél

Tanulj idegennyelveket és ezzel együtt tanuld meg használni a számítógépet! A Hans Lindner alapítvány kedvezményes árú képzéseket indít Szatmárnémetiben.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 szeptember 02. kedd

Tedd magadévá kedvenc számodat

Lehet válogatni!

A webes hülyeségek sorát gyarapítja egy frissen megálmodott internetes oldal, ahol bárki megveheti kedvenc számát, hacsak valaki meg nem előzte...  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 28. csütörtök

Mennyit ér egy olimpiai érem...

Cseh, az úszófenomén

Lesz mit a tejbe aprítaniuk Magyarország és Románia olimpiai érmeseinek és helyezettjeinek. Mindkét állam eurótízezrekkel jutalmazta a pekingi játékokon való helytállást.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 27. szerda

Szatmárnémetiből startol a TransCarpatic Rally

A szatmáriak buggyja

Szatmáriak is versenybe szállnak a hétnapos, embert és autót próbáló terepverseny, Szatmárnémetiből indulva, a Kárpátokon keresztül a Fekete-tengerig. Don't try this at home! - Ne próbáljátok ki a kertben!  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 26. kedd

Lesből támadó „Singer-csalás”

Nem szabad hinni a szemünknek

Hol osztrák múzeum, hol németországi gyűjtő, hol svájci alapítvány fizet eurótízezreket egy ki tudja hányadjára felbukkanó csalás beetető szövege szerint. Antikváriumosok szerint 50 eurót ér ma egy Singer.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 25. hétfő

Faléc-gödör, üvegpad és jó sok bronzmedál: Csodájára járnak a sétálóutcának

Igazi gyerek-főhadiszállás lett a gödör

Igazi turistalátványosság lett 2008 májusi átadása óta a szatmárnémeti sétálóutcából. A városba érkező turistáknak ma már külön programként szerepel a Corneliu Coposu utca meglátogatása, ami nem is véletlen, hiszen formabontó létesítményről van szó.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 21. csütörtök

iPhone 3G: Romániában a legdrágább

2008 augusztus 22-től Romániában hivatalosan is megvásárolható az Apple legújabb „csodaphone”-ja, az iPhone 3G. Egyik országban sem ennyire drága.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 20. szerda

Irány a Partiumi Magyar Napok!

Augusztus utolsó hétvégéjén a szatmári megyeszékhelyre irányul a Partium és a Szabolcs-szatmári vidék figyelme: a szatmárnémeti Északi színházban megkezdődik a 2008-as Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 19. kedd

Driftbajnokság a Rabócsi Ringen

Az év egyik legkomolyabbnak ígérkező autós versenyét szervezte meg a magyar Drift Szövetség augusztus utolsó előtti hétvégéjére, a máriapócsi Rabócsi ringre.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 19. kedd

Az augusztus 20-ai, központi ünnepség programja, Budapest

2008. augusztus 20-án hét program, köztük több gyermekeknek, illetve családoknak szóló rendezvény kínál majd szórakozási lehetõséget Budapesten a központi állami ünnepség keretében. Idén a hagyományos ünnepi rendezvények – a zászlófelvonás, a tisztavatás, és az esti tûzijáték – mellett Kossuth téri programok elevenítik majd fel Szent István király udvarát, az Andrássy úton délelõtt katonazenekari felvonulás, délután pedig Születésnapi Kerékfesztivál, míg a Hõsök terén haditechnikai bemutató és zenés õrségváltás várja majd az érdeklõdõket.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 15. péntek

Megkezdődött a Debreceni Virágkarnevál

Várhatóan 250 ezer ember érkezik Debrecenbe az augusztus 15 és 21 között tartó Debreceni Virágfesztiválra. A 2008-as rendezvény a 42.-ik ilyen a sorban.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 14. csütörtök

Szatmári szilvából készül idén a magyar Országtorta

Magyarország Születésnapja, azaz a közelgő augusztus 20-a alkalmával a magyar Miniszterelnöki Hivatal idén is felkérte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét, hogy alkossanak meg egy tortaújdonságot.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 14. csütörtök

Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztivál

Jó pálinka, dumaszínház, ördögdobálás dióval, koncertek - avagy Zsindelyes recept a jókedvhez.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 13. szerda

Érettségi aranyköpések 2008 - II. rész

Újra napvilágra került néhány a román irodalom érettségin elpotyogtatott gyöngyszem. Aki az előző adagon jól szórakozott, most sem fog csalódni. Értelmetlennek fog tűnni néhány, de a hiba nem az olvasóban van...  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 11. hétfő

Szatmári Fesztivál 2008

A Szatmár térség hagyományait és gasztronómiai gazdagságát mutatja be a nagyszabású, több helyszínen zajló rendezvénysorozat minden évben a hónap második felében augusztus 16 és 31 között.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 08. péntek

Peking: Megkezdődött a rekordok olimpiája!

Tüzijáték a Madárfészekben

Még el sem kezdődött, máris rekordokat döntött a Pekingi Olimpia, sok tekintetben. Óriási ország, óriási népesség, óriási felhajtás a 2008-as év legfontosabb sporteseményén.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 08. péntek

Félsziget Fesztivál 2008: VIDEÓGYŰJTEMÉNY

Ki a király?

Úgy látszik sokan szaladgáltak a 2008-as marosvásárhelyi Week-End telepi Félsziget fesztiválon önkéntes operatőrként, mert az internet hemzseg a mobillal és egyéb apróelektronikával készített videótól.

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 07. csütörtök

Megint lesz román-magyar kormányülés

Negyedszerre szervez együttes ülést Románia és a Magyar Köztársaság kormánya 2008 őszén.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 06. szerda

Augusztus 15-21: Debreceni Virágkarnevál

Egy egész héten át a zenéé, a virágoké és a jó hangulaté a lesz főszerep Debrecenben. Virágok, utcabál, produkciók, tüzijáték, koncertek és persze megint csak virágok...  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 06. szerda

Elmarad a Gerbog-Panatek rali

Egy későbbi, egyelőre nem ismert dátumra halasztották az augusztus kilencedikére tervezett Szatmárnémeti-környéki terepralit a szervezők.

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 05. kedd

KÉPEK + VIDEÓ: Viking Moto Party 2008, Mezőpetri

Motorosból nem volt hiány

Augusztus 1-3 között a mezőpetri sportpályán tartották meg a 2008-as Viking Moto party-t, a negyedik Észak-erdélyi motoros-találkozót. Képgaléria és videó.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 05. kedd

Érettségi aranyköpések 2008

A román nyelv és irodalom érettségi nehéz volt 2008-ban is, de néhány szemfüles diák ügyesen áthidalta ezt jópofa mondatokkal. Szerencse hogy szájról szájra ma is terjednek dolgok, mert szegényebb lenne a világ, ha ezek nem kerültek volna elő!  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 04. hétfő

Két újragondolt The Prodigy album

Két teljesen átgenerálozott albummal pótolná az újdonság hiányát a The Prodigy. Nem olyan régóta az „Experience” és a „Music for the Jilted Generation” zenéinek új verzióira mozdulhatnak a rajongók.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 augusztus 01. péntek

Az imdb.com első helyén a „Batman a sötét lovag”

A filmes körökben etalonnak számító imdb.com toplistáján első helyen szerepel az új denevérember múvi, a „Batman a sötét lovag”. A szárnyas bűnüldöző idei filmje olyan alkotásokat előz meg mint a Keresztapa, a Ponyvaregény, vagy éppen a Schindler listája.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 31. csütörtök

2009, Budapest, U2?

2008 október végén jelenik meg a U2 új nagylemeze. Az albumot bemutató 2009-es turné egyik állomása talán Budapest lehet.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 30. szerda

Sztártánc-párbaj az MTV-n

Táncvetélkedő kezdődik a Magyar Televízió képernyőjén augusztus 2-án. Rúzsa Magdolna, Mahó Andrea, Ullmann Mónika, Laklóth Aladár, Sasvári Sándor és a Magyar Állami Népi Együttes tagjai az m1-en.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 29. kedd

GerBog - Panatek rali Szatmáron

Eddig még raliautó-nem-járta terepen versenyezhetnek az augusztus kilencedikei terepralira benevezők. A szervezők a GerBog Kft., a Panatek Kft. és a Román Autóklub Szatmár megyei kirendeltsége.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 17. csütörtök

Sziget: naponta kétszáz rendezvény

Minden idők legerősebb programját kínálja az idei, budapesti Sziget fesztivál, összesen több mint 400 koncert, és naponta mintegy kétszáz program várja majd a látogatókat 2008 augusztus 11. és 18. között.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 16. szerda

MTV: olimpia csúcsminőségben

MTV: olimpia csúcsminőségben 44 helyszín, 51 fős pekingi stáb, 560 óra közvetítés, ráadás az interneten fogható, harmadik köztévé csatorna. Így készül a magyar televízió a pekingi olimpia közvetítésére.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 14. hétfő

Plastic Dj Projekt Szatmárnémetiben

Szatmárnémeti „pályakezdő” lemezlovasok mutathatják meg mit tudnak, július 10-től a szatmárnémeti Dolce Café&Club-ban minden hétvégén, egész nyáron át.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 11. péntek

Lesz rekord Hegyalján?

A Tokaj-Rakamazi Hegyalja Fesztivál első napján a Quimby, az Irigy Hónaljmirigy, a Paso, a Belga és Phil Hartnole műsorait élvezheti a több tízezer fesztivállakó. A szervezők hatvanezernél is több fesztiválozóra számítanak.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 08. kedd

A leghülyébb magyar együttesnevek

Panksapka

Magyarországon hülyeség terén sokmindenben döntöttek már rekordot, együttesnevekben még nem, pedig simán megtehették volna. A 25ora.ro igyekezett csokorba gyűjteni a leghülyébb együttesneveket, a tovább gombra klikkelve bejön a lista. Aki ennél több hülye nevű együttest ismer, az... tartsa meg magának!  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 04. péntek

Környezetvédelmi illeték: régi autó kevesebbet fizet

Régi autó nem vén autó, ezért a környezetet is kevésbé szennyezi. Logikus nem?! A román Környezetvédelmi és a Pénzügyminisztérium szakemberei szerint is az. Ezért Romániában minél régebbi egy autó, annál alacsonyabb környezetvédelmi illetéket fizet.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 július 03. csütörtök

Hogyan lehet olcsóbb a légkondi

A lakás mesterséges hűtése - a romániai áramárakat figyelembe véve -, havi 20-30 euróval jelent magasabb áramszámlát. Van olcsóbb megoldás is, de a légkondi megfontolt kiválasztása is sokat segíthet.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 27. péntek

A kor legkeményebb akcióhősnői?

10. Sarah Connor - Linda Hamilton (Terminátor 2) 09. Tank Girl - Lori Petty (Tank Girl) 08. Jeanne d'Arc - Milla Jovovich (Jeanne d'Arc - Az orléans-i szűz) 07. Fox - Angelina Jolie (Wanted) 06. Foxy Brown/Jackie Brown - Pam Grier (Foxy Brown, Jackie Brown) 05. Nikita - Anne Parillaud (Nikita) 04. Gloria - Gena Rowlands (Gloria) 03. Clarice Starling - Jodie Foster (A bárányok hallgatnak) 02. Ellen Ripley - Sigourney Weaver (Alien-tetralógia) 01. Beatrix Kiddo - Uma Thurman (Kill Bill: Vol.1/Vol.2)  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 25. szerda

Phising a romániai Piraeus banknál

A bank klónozott weblapja

Újra adathalász e-mailt küldözgetnek romániai e-mailcímekre, most a Piraeus bank nevével élnek vissza a csalók.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 24. kedd

EURO2008: A legszebb focistabarátnők

Rosaria Cannavo - Christian Pannucci

A jó focistának nincsenek anyagi gondjai, ezt mindenki tudja. De hogy gyönyörű barátnőben sem szenvednek hiányt, ezt már nem annyian. Ha a bankszámlájukat nem is mutatjuk meg, a 25ora.ro csapata megtalálta az 2008-as Európa Bajnokság legjobb focistáinak legszebb barátnőit.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 21. szombat

Szatmárnémeti: Kereskényi (RMDSZ) és Albu (PNL) az alpolgármesterek

Kereskényi Gábor

Június 21-én, szombat délben hivatalosan is megalakult a szatmárnémeti önkormányzat. A testület megválasztotta a város alplolgármestereit és Ilyés Gyula polgármester is letette a hivatali esküt.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 19. csütörtök

Nyári egyetemek 2008

Az egyetemi vizsgaidőszak végeztével, azok számára, akik szellemileg is aktív nyaralást terveznek, eljött az ideje a nyári egyetemek időszakának. Felhozatalban nincs hiány, következzék itt egy rövidke ízelítő.  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 18. szerda

Plazmatévével és 3.000 euró készpénzzel csábít az új SMS-szélhámosság

„Egy sorshúzást követően az Altex és a National Tv Önt jelölte ki nyertesnek. Nyereménye 3.000 euró készpénz és egy nagyképernyős plazmatévé! Az Ön kódja: T807. Részletekért hívja a 0767792425–ös számot”  

Kategória: FŐOLDAL

2008 június 17. kedd

Mozilla 3: Légy részese a Guiness rekordnak

Itt a nagy nap a Firefox elkötelezettek számára: 2008 június 17! Letölthető a Mozilla Firefox 3. végeleges verziója. A fejlesztők az „Egy nap alatt a legtöbbször letöltött szoftver” kategóriában Guiness-rekordra készülnek.    

Kategória: FŐOLDAL