2009 június 09. kedd

Galaci munkás nyerte a 11 millió eurós román lottófőnyereményt

Galacon adták fel a június 7-i húzás nyertes lottószelvényét. A mázlista lottózó több mint 11 millió eurót kaszált a román lottótársaság történelmének második legtöbbet érő telitalálatos szelvényével.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 08. hétfő

A 2009. évi Európa Parlamenti választások eredményei

Június 7-én, vasárnap este kilenc órakor véget értek a 2009-es Európa Parlamenti választások, 27 tagállam polgárai szavaztak képviselőikről. Íme az eredmények.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 06. szombat

Megvannak az első Félsziget-i fellépők

Egyelőre annyi ismert, hogy Tiësto, The Prodigy és a Nine Inch Nails fogja húzónévként várni a fesztiválozókat a 2009-es CokeLive Félsziget fesztiválon.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 05. péntek

Partiumi Híd Fesztivál Kökényesden

Első alkalommal szervezik meg a Partiumi Híd Fesztivált a Szatmár megyei Kökényesden 2009 július 9-13 között. Lesz Kormorán, Beatrice, Ossian, Zanzibár, Ismerős Arcok, Kalapács Együttes, Tűzmadár, Bikini, Invader, meg 4Ever fellépés is.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 02. kedd

Új és retro: Tusványos 2009

Kicsit retró és kicsit jövőbe mutató! – ilyenre tervezik a 2009-es tusványosi nyári szabadegyetemet a szervezők Mint azt már megszoktuk a XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idén is Tusnádfürdőn kap helyet július 14. és 19. között.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 27. szerda

Még megvan a tízmillió eurós lottónyeremény

A május 24-i húzáson sem volt telitalálat a román lottótársaság 6/49 játékán, így a május 31-i húzáson is több mint tízmillió eurót ér majd a hat találatos szelvény.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 26. kedd

Gépcsemegék a Chevrolet DragRacingen

Kerényi így közeledik

Páros drift, dragster, streetfight, old timerek, tuning-expo és meseautók, például Opel Speedster meg Evo IX, a június 14-i, szatmárnémeti Chevrolet DragRacingen.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 23. szombat

Reménysugár Táncgála a daganatos betegségben szenvedő gyerekek megsegítésére

Május 28-án a szatmárnémeti Corneliu Coposu sétányon rendezi meg a 2009-es Reménysugár Táncgáláját a Hans Lindner Alapítvány. A Reménysugár elnevezést kapott kezdeményezést a daganatos betegségben szenvedő gyermekek megsegítésére indította el az alapítvány, 2001-ben.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 22. péntek

Egy vasárnap az EKE-szőlőben

Május 24-én vasárnap, a szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE), kirándulást szervez a védett területek világnapja alkalmából a sárközhegyi EKE-szőlőbe, amely része a Túr-menti védett területek magába ölelő Natura 2000-es területnek.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 22. péntek

Egy másodperc Bond: 36.000$

A Quantum csendje áll a „legtöbbe kerülő filmes másodperc” kategória első helyén. Az új 007-es múvi egyetlen másodpercére harminchatezer dollárt tapsolt el a stáb. Sokba került Wall-E is, a kis takarítórobotról szóló animációs film minden másodperce harmincezer dollárnál is többet nyelt el.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 19. kedd

Családi Hétvége és Gyermeknap

Helyszín: Kossuth kert, Szatmárnémeti Időpont: 2009 május 23-24, szombat-vasárnap Kezdés: 10:00 óra Eltart: este tizenegyig Beugró: ingyenes  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 18. hétfő

Alakul a Szatmárnémeti Városnap programja

Május harmincadikán lesz az idei szatmárnémeti városnapi ünnepség - ezt már tudjuk. Hogy milyen együttes lép majd fel, az ebből az írásból derül ki.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 18. hétfő

A norvég Rybak nyerte az Eurovíziós Dalversenyt

Alexander Rybak norvég csodagyerek, egy saját maga által írt és komponált dallal nyerte a 2009-es, moszkvai Eurovíziós Dalfesztivált. A román Elena Gheorghe a tizenkilencedik lett.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 15. péntek

Újabb Chevrolet DragRacing újdonságok

Ismét friss információkkal jelentkeztek a Chevrolet DragRacing gyorsulási verseny és autóbemutató szervezői a 2009 június 14-i, szatmárnémeti autós rendezvénnyel kapcsolatban.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 14. csütörtök

Elmarad a bukaresti Depeche Mode koncert

Négy Sounds of the Universe turné-állomást mondott le énekese emésztési problémái miatt a Depeche Mode. A Dave Gahan athéni rosszulléte miatt lemondott koncertek tényét hivatalosan is megerősítették.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 14. csütörtök

Páskándi kiállítás nyílik Szatmárhegyen

Állandó Páskándi-kiállítás megnyitására teremtődött lehetőség Szatmárhegyen. A tárlat megnyitója a május 15-i pénteki hagyományos Páskándi-megemlékezés alkalmával lesz.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 05. kedd

Tízmillió eurós főnyeremény a román lottón

A 2009 május 10-i húzáson tízmillió euró ütheti a markát annak, aki mind a hat számot eltalálja a román lottótársaság hat a negyvenkilencből játékán.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 04. hétfő

Chevrolet Drag Racing Szatmárnémetiben

Június 14-én, a szatmárnémeti reptéren rendezik meg az első Chevrolet DragRacing gyorsulási versenyt, autótuning-showt és kiállítást, de minden egyéb, az autókhoz, autósporthoz köthető programot is terveznek erre a napra a szervezők. A szatmárnémeti Chevrolet West márkaképviselet, a szatmárnémeti Autósport Klub Egyesület és a magyarországi Dragracing csapat szervezte egész-vasárnapi eseményre várhatóan 15 RON lesz a belépő.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 04. hétfő

Mit tegyél, hogy ne kapd el a sertésinfluenzát

Ilyet egyébként se csinálj...

A sertésinfluenza már a spájzban van. A mexikói hatóságok már a járvány enyhüléséről beszélnek, ám az Egészségügyi Világszervezet világjárvány megállítására készül... Nagyon megijedni nem kell, de azért jó ha tudod hogyan úszhatod meg az idei nyarat malachapci nélkül!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 30. csütörtök

Modernkori világvége dátumok - Legközelebb 2012-ben lesz az Apokalipszis?

Időszámításunk óta nem kevesebb mint 49 világvége dátumot tartanak nyilván, de jelen írásban szorítkozzunk csak a modern korban eddig csütörtököt mondott világvége dátumokra, illetve azokra, amiket 2009 utánra jósoltak a próféciák, vagy a jövőbelátók.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 29. szerda

III. Kultúra Tavasza - Nagykároly

Május negyedike és kilencedike között hívja Nagykárolyba a kultúra-kedvelőket és a minőségi szórakozásra, kikapcsolódásra vágyókat a partiumi, Szatmár megyei kisváros Művelődési Háza.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 27. hétfő

Nokia 1100 hoax: 25.000€ egy bug miatt?

Ha Nokia 1100 tulaj vagy, akkor lehet hogy egy 25 ezer eurót érő készüléken beszélsz. „Rendőrségi források” szerint már két ilyen telefont is eladtak eurótízezrekért azért, mert egy szoftverhiba miatt az 1100-ás Nokia páratlan lehetőségeket rejt.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 22. szerda

Rákóczi megemlékezés Domahidán

Április utolsó szombatján az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE), kezdeményezésére 25-én délelőtt 11 órakor a Szatmár megyei, domahidai (Domăneşti), vasútállomás mögött található kuruc-emlékmű előtt emlékeznek az 1703 – 1711 között II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharcra.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 21. kedd

Egyetemi felvételi tájékoztató körút 2009

Április 21-én, kedden, Szilágy megyében startolt a romániai Országos Magyar Diákszövetség 2009-es felvételi tájékoztató körútja, melynek során több településen is bemutatják Egyetemi Kalauz 2009 című, az egyetemi felvételikkel kapcsolatos kiadványt.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 15. szerda

Kraftwerk koncert Bukarestben

2009 június 12-én Bukarestben fog koncertezni az avantgárd gépzene első és legnagyobb képviselője, a Kraftwerk.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 09. csütörtök

Húsvéti bulidömping - Szatmárnémeti

Ha a megemlékezés és a feltámadás után benned is feltámad a „buli” gondolata, ne feszítsd keresztre vágyaidat! A legtöbb helyen „megváltó” bulikkal készülnek a húsvéti hétvégére Szatmárnémetiben is!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 április 01. szerda

Húsz dolog amire megtanított a válság

Amit a 2008-as év végi sorozatos amerikai bankcsőd előidézett talán nem is világválság. Az ami előtte volt az volt egy torz gazdasági helyzet és ami most van, az a valós állapot!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 27. péntek

Dancs Artur tényleg kiköltözik New Yorkba

A 25ora.ro-nak, még Szatmárnémetiből ugyan, de messengeren adott interjújában megígérte: New Yorkban igyekezni fog nem beépülni az arctalan tömegbe.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 25. szerda

Visszatért a tél

Március végére viharos széllel, zivatarokkal, sőt kiadós havazással tért vissza a tél Szatmárnémetibe és szinte egész Romániában. A meteorológusok szerint március végéig nyoma se lesz a tavasznak.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 24. kedd

Reménysugár a rákbeteg gyermekekért

Állj meg egy pillanatra, és halld meg a Reménysugár hívó szavát! A „Reménysugár” a Szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány rákbeteg gyerekeket segítő programja. Adományozd jövedelemadód 2%-át a Reménysugárnak és erősítsd a gyógyulás esélyét.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 18. szerda

A romániai klubélet legjobbjai

Internetes szavazás általi felmérést készített az egyik legnagyobb romániai klubzenei portál, a nights.ro A 2008 legjobbjaira kíváncsi szerkesztők által közzétett eredmények szerint Romániában nagy kedvenc Armin van Buuren és hogy jó klubok nem csak Bukarestben vannak.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 16. hétfő

Online vonatjegy-vásárlás Romániában

2009 március 16-tól interneten is lehet jegyet vásárolni a Román Államvasutak (CFR) járataira. Az új opció meglepő módon drágább lesz mint az eddig megszokott jegypénztári vásárlás.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 15. vasárnap

Guiness Rekordok a játékiparban

A 2008 végén megjelent a Guinness World Records Gamer's Edition tartja nyilván, hogy a videojátékok világában milyen rekordok születtek és kik vagy mik a csúcstartók. A kötet Romániában nem kapható de de webshopokban már beszerezhető 10 angol font körüli áron.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 11. szerda

2009: A Blu-ray éve

A HD-DVD-vel szembeni formátumháború megnyerése után nem lett volna meglepetés, ha a Blu-ray 2008 végére már igencsak népszerű lesz, de mindez nem következett be. Szakértők szerint 2009 a Blu-ray sikerét hozhatja. A számok azt jelzik, egyre több fogyasztó keres nagyfelbontású filmeket HDTV-jéhez.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 07. szombat

Magyarországi és romániai fesztiválidőpontok

TMBase, Rokolectiv, Delahoya, B'Estfest, Tusványos, Liberty Parade, Creamfields, EMI-Tábor, Hegyalja, Jókai-Napok, Sziget, Volt, Balaton Sound, Cinefest.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 március 02. hétfő

Tavaszi akciók a romániai mobilszolgáltatóknál

A Cosmote márciustól pénzt ad a mobiljel elvesztése miatti beszélgetés-megszakadások után, az orange beindította a Music store szolgáltatását, a Vodafone ingyenes antivírtus-tesztet ígér, a Zapp pedig az E@syvel nyomulna.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 27. péntek

On-line vásárlás Romániában

Bolt helyett a netre

A romániai internetfelhasználók fele használja vásárlásra is a netet, közel ötven százaléka ezeknek úgy véli: az on-line vásárlás még mindig nem elég biztonságos Romániában.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 25. szerda

A pretbomba.ro trükk

Ahol látszatra minden olcsó

Az évtized internetes pénzgyára működik Romániában www.pretbomba.ro cím alatt. A cselesen megkomponált árverésen aprópénzért juthatnak hozzá drága elektronikai cikkekhez azok, akik eleget áldoztak a szerencse oltárán, a weblap működtetői mégis megkapják a magukét.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 23. hétfő

Oscar díj nyertesek 2009

Winslet, Penn és Cruz

Papírforma szerint alakult a 81-ik Oscar, nagyjából azok kapták a díjakat, akikre számítani lehetett. Kivétel talán Sean Penn, aki Mickey Rourke elől nyúlta le a szobrocskát.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 22. vasárnap

Ma éjjel eldől ki visz haza Oscar díjat

A 81.-ik Oscar Gála posztere

Közép-kelet európai idő szerint, vasárnapról hétfőre virradó hajnalban közvetíti az RTLKlub a 2009-es Oscar díjkiosztó ünnepséget. A műsor romániai idő szerint hétfőn hajnalban 03:00-kor kezdődik.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 20. péntek

Brit Awards 2009: Duffy triplázott

Duffy

Duffy, a 24 éves énekesnő „Rockferry” című lemezével nyerte el az év brit albumáért járó nagydíjat, de őt választották az év brit énekesnőjének és az év Nagy-britanniai felfedezettjének is.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 17. kedd

Riói Karnevál 2009

Az idei Rio de Janeiro-i karnevál február 20-án pénteken kezdődik és február 24-én, kedden ér véget. A híres szambaiskolai felvonulás február 22-én vasárnap helyi idő szerint este kilenctől kedd hajnali négyig tart a Sambodrom-on, amit vasárnap délután ötkor nyitnak meg a látogatók előtt! 300.000 turistára számítanak az idei karneválon.

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 16. hétfő

Ezüst Medvét kapott a Varga Katalin

Jelenet a filmből

Kiosztották az Arany Medve és az Ezüst medve díjakat a 2009-es Berlini filmfesztiválon. A díjazottak között ott volt a Varga Katalin című brit–román–magyar koprodukciós film két hangmérnöke is.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 13. péntek

Oscar 2009 jelölések

A The Courious Case of Benjamin Button kapta a legtöbb jelölést a 81.-ik Oscar díjra. Itt van minden: a legjobb film, legjobb színész/színésznő, legjobb vizuális effektusok, a legjobb rendező, a legjobb filmzene és a többi...  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 09. hétfő

Grammy-díjak 2009: Tarolt a Coldplay és Lil' Wayne

Robert Plant és Allison Krauss, a Raising Sand, valamint Lil' Wayne a 2009-es Grammy gála nagy nyertesei ők egyaránt öt-öt Grammy-díjat nyertek. Az 51. Grammy-gálán a brit Coldplay együttes három díjat nyert, köztük az év daláért (Viva La Vida) és az év rockalbumáért (Viva La Vida Or Death And All His Friends). Plant és Krauss az év felvételéért és az év albumáért járó fődíj nyertese lett.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 február 02. hétfő

298/2008: adatrögzítés és nem lehallgatás

A kor fejlődése indokolja a kommunikációs csatornák figyelését, véli a nemzetbiztonsági ügyekben is jártas volt RMDSZ-szenátor, de szó sincs rögzítésről, lehallgatásról. Tudni azt, hogy ki kivel mikor és mennyit, az fontos az állampolgár biztonsága érdekében, de az még fontosabb, hogy ezekhez az adatokhoz ki férhet hozzá!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 január 26. hétfő

Üdülőjeggyel mentik a román turizmust

Még ebben az évben bevezetné a román turisztikai minisztérium azt az üdülőjegyet, ami csak Romániában lesz beváltható és amelyiktől azt remélik, talpra áll a román turizmus. 2000 lejt érne egy ilyen jegy.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 január 20. kedd

Biblia-kiállítás Nagyváradon

Helyszín: Nagyvárad (Oradea) Str. Jean Calvin u. 1 sz., a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székháza Időpont: 2009 jan. 25, vasárnap  

Kategória: FŐOLDAL

2009 január 15. csütörtök

2009: tucatnyi fesztivál Nagykárolyban

Hét saját szervezésű és négy társulva megszervezett fesztivált tervez erre az évre a nagykárolyi művelődési ház csapata. A felhozatalt el is keresztelték, az események az Etnikai sokszínűség és európaiság című projekt égisze alatt szerveződnek.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 január 06. kedd

2008 legjobb filmjei

A Denevérember vezeti és Wall-E zárja a 25ora.ro huszas filmes toplistáját. A ranglétra összeállítása szubjektív és bár a teljesség igényével készült, elképzelhető hogy mások másképp gondolják. Úgyhogy lehet kommentelni!  

Kategória: FŐOLDAL