2009 november 09. hétfő

Star Select 3: Nagy Anita és Oneţ Bianca nyert

A nagykárolyi tehetségkutató döntője igazi szenzáció volt a Szatmár megyei kisvárosban, több mint kétszázan voltak kíváncsiak arra, ki nyeri a 2009-es Star Select-et.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 november 04. szerda

Nagykároly: Star Select 3 döntő

November hatodikán pénteken dől el ki a legtehetségesebb nagykároly-környéki fiatal előadóművész. A Nagykárolyi Művelődési Ház szervezte Star Select 3 döntője délután hatkor kezdődik.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 október 30. péntek

A Gamebookers-en a romániai elnökválasztás

Száz lejjel 6.700 lejt, azaz öt romániai átlafizetést nyerhet az, aki a gamebookers.com -on arra fogad hogy Kelemen Hunor RMDSZ-jelölt nyeri a november végi elnökválasztásokat. Persze csak ha ez meg is történik!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 október 28. szerda

Diplomagyár, mint legnyereségesebb vállalkozás

Romániában a diplomagyárként hírhedtté vált, bukaresti központú Spiru Haret magánegyetem volt tavaly a legnyereségesebb „vállalkozás” - számolta ki a Ziarul Financiar című gazdasági napilap.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 október 21. szerda

Az mtv-t féltik a külhoni újságírók

Sólyom Lászlónak, Bajnai Gordonnak és Katona Bélának címzett nyílt levelükkel állnak ki a létbizonytalanságba került Magyar Televízió mellett a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek társelnökei.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 október 14. szerda

Szatmárnémeti: Showder Klub élőben

Beliczai Balázs, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám, a Fábri Sándor által felkarolt fiatal humoristák klubjának három tagja fog fellépni 2009 október 23-án a szatmárnémeti Északi színházban, este héttől.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 október 06. kedd

Október 17: Star Select 3 döntő Nagykárolyban

Az október 3-i előválogató után tizenhatan jutottak a nagykárolyi tehetségkutató, a harmadik Star Select fináléjába. Már csak a hónap közepéig kell várni, hogy kiderüljön, közülük ki az igazán „selected”!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 28. hétfő

Az Erdők Meséje és a Magyar Piéta a Partiumban

Október 9-11 között a Szatmári Híd Egyesület meghívására Észak-Partiumi turnéra érkezik a szerbiai Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház, két darabbal is. Az Erdők Meséjét és a Magyar Piétát Zilahon, Nagykárolyban és Szatmárnémetiben fogják előadni.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 26. szombat

Nagyszeben: A nagy őszi-téli magyar kulturális ajánlat

A következő időszakban több, magyar jellegű eseményet lehet előjegyezni Nagyszeben és környékén, amelyeket a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda, a Református Templom Galéria és a Szebeni Magyar Ifjúsági Szervezet rendeznek.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 22. kedd

Jackson imitátort keresnek Nagykárolyban

Szatmár megyében és környékén keresi a legjobb Michael Jackson hasonmást a Nagykárolyi Művelődési Ház. A környék legjobb Moonwalker-e 2009 október első péntekén mutathatja meg, hogy mit tud.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 17. csütörtök

Ismerjük fel az álrendőrt jól!

A közelmúltban többször előfordult olyan eset, amikor a bűnelkövetők magukat rendőrnek álcázva, hivatalos eljárás színlelésével csaltak ki pénzt gyanútlan, jóhiszemű, idős emberektől, vagy tinédzserektől.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 16. szerda

MTV Video Music Awards 2009: Beyoncé nyert a Single Ladies-zel

Beyonce kapta az év legjobb zenés videójáért járó díjat 2009-ben, az amerikai Music Television zenetévé szeptember 14-i New York-i gáláján.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 15. kedd

Biciklis EKE-felvonulás az autómentes közlekedésért

A szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület biciklis kirándulást szervez, az autómentes közlekedés népszerűsítése érdekében. Indulás 2009 szeptember 20-án vasárnap, reggel fél kilenctől a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház elől.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 14. hétfő

King of Europe: Drift-premier Romániában

Szeptember utolsó előtti hétvégéjén Európa valamire való drifterei Romániában lesznek. 2009 szeptember 19-én és 20-án Kolozsváron debütál a King of Europe - széria. Miután Kolozsvár alkalmas versenypályával nem rendelkezik, így megoldásként egy huszonötezer négyzetméteres területet lett a helyszín, kolozsvári Pólus Center jóvoltából.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 12. szombat

Roma Fesztivál lesz Szatmárnémetiben

Szeptember huszadikán, vasárnap tartják az első Nemzetközi Roma Fesztivált Szatmárnémetiben. Hasonló volt már augusztusban, amikor Temesváron fesztiváloztak a cigányok.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 07. hétfő

Bogdándi Néptánctalálkozó 2009

2009-ben szeptember 13–án vasárnap rendezik meg a Szatmár megyei, Bogdándi Néptánctalálkozót és folklórfesztivált.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 szeptember 02. szerda

Lenolaj: a legszebb magyar szó - egyelőre

Lenolaj, édesanya, szerelem, ez a három legszebb magyar szó egy internetes oldalon indított játék szavazói szerint. A cél: megőrizni az utókornak, hogy a XXI. század elején melyiket tartották a legszebb magyar szónak az internetezők.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 18. kedd

Szabadság miatt zárva (szept. 1-ig)

Jól megérdemelt szabadságát tölti augusztus 19-től a 25ora.ro egyszemélyes szerkesztőgárdája. Úgyhogy az órát két hétre megállítom, a programajánlás szeptemberben indul majd újra.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 12. szerda

Rúzsa Magdi a Partiumi Magyar Napokon

Rúzsa Magdi

Megvannak a 2009-es, szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok „nagy-fellépői”: Dolly Roll, Desperado, Maksa Zoltán, Takács Tamás Blues Band, Rúzsa Magdi. Idén is ingyen!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 11. kedd

Túrmenti Helyi Termékek Vására, Kökényesd

Augusztus 22-én ismét helyi termékek vásárát szerveznek a Szatmár megyei Kökényesden. 2009-ben a kiállítók és árusok száma nagyobb lesz mint tavaly volt, kézművesek közül is több tart majd bemutatót.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 10. hétfő

Aquapark Szatmárnémeti

A jó hangulat garantált lesz

Mintegy százmillió eurós beruházásból épül aquapark és wellnes-központ Szatmárnémeti határában, a Gorunului utcában, az ACR kamionos gyakorlópályája utáni, húsz hektáros földterületen.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 06. csütörtök

EMI-tábor, 0.-ik nap: Kormorán és Transylmania

Kedden, augusztus negyedikén megkezdődött a Gyergyószentmiklós mellett megrendezett V. EMI-tábor. Az első előtti nap estéjén a Kormorán, a Transylmania és az Evil Mind lépett fel a nagyszínpadon.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 05. szerda

Hatvanezren félszigeteltek 2009-ben

Aki ezreket megmozgat

Mintegy 60 ezren vettek részt a hétfőn véget ért, marosvásárhelyi CokeLive Félsziget Fesztiválon. A fesztivál ideje alatt megközelítőleg 450 hektó sör és több mint 280 hektó üdítő és ásványvíz fogyott el. A kontyalávalóhoz többek között Tiësto, a The Prodigy és a Nine Inch Nails szolgáltatta a talpalávalót.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 augusztus 03. hétfő

Válságmentesítés román módra

Pánikban a román közintézmények, mindegyik a maga módján próbál meg spórolni és így redukálni a válság negatív hatásait. Van ahol sikerül, van ahol kevésbé...  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 23. csütörtök

Egész nyaras bulidömping a nagykárolyi strandon

Locsi után jól fog esni a buli!

A nagykárolyi Joy Club és a város polgármesteri hivatala koncerthelyszínné változtatta a nagykárolyi strandot, augusztus 30-ig non-stop programok várják esténként a hűsölni vágyókat.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 20. hétfő

Copacabana-hangulat és Gasztro-Party a szatmárnémeti strandon

Kedden olasz, szerdán magyar, csütörtökön pedig román estre várják a július 27-én, hétfőn kezdődő szatmárnémeti strandröplabda bajnokság nézőit és résztvevőit.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 16. csütörtök

Viking Moto Party Mezőpetriben

A szatmárnémeti Viking Moto Club 2009 július 30 és augusztus 1 között ötödik alkalommal szervezi meg a Viking Moto Partyt, amelynek ezúttal is a Szatmár Megyei Mezőpetri (Petreşti), ad otthont.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 15. szerda

Táborrajt Tusványoson

Huszadjára gyűlnek a népek a székelyföldi Bálványoson, úgy látszik nagy az érdeklődés a huszadik nyári egyetemen az eszet osztók iránt. Meg a koncertek miatt is biztos sokan jöttek.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 14. kedd

Strandröplabda bajnokság Szatmárnémetiben

Szórakozási lehetőséggel egybekötve szervezi meg a Showtime Entertainment rendezvényszervező cég az Országos Strandröplabda Bajnokság szatmárnémeti selejtezőjét.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 12. vasárnap

Nyári kikapcs: cage fight és Miss Bikini

Kimozdul a diszkó falai közül a szatmárnémeti Insomnia klub, a város polgármesteri hivatalával közösen nyári showműsorra készül. Szombaton Voltaj és Puya koncerttel körített ketrecharcra és bikini szépségversenyre várják az unatkozókat.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 08. szerda

2009 aug. 5-9: Ismét EMI-tábor Gyergyóban

Idén is sor kerül az Erdélyben immár legnagyobb nyári ifjúsági rendezvénynek számító EMI-táborra, a Hargita megyei Gyergyószentmiklós mellett, a Hétvirág panzió területén.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 06. hétfő

Csütörtök reggel rajtol a HÍD Fesztivál

Hétezer látogatóra számítanak a kökényesdi HÍD Fesztivál szervezői, a július 9-13 között zajló hagyományőrző, ifjúsági táborban. Kaja, pia, horgásztó...  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 05. vasárnap

Kétszáz művész SZIN-re lép

Augusztus 26 és 30 között 2009-ben is Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), az újszegedi Partfürdőn, Gabriella Cilmivel és Macy Gray-jel az élen!  

Kategória: FŐOLDAL

2009 július 01. szerda

Cosmote - Zapp fúzió

A romániai Cosmote mobilszolgáltató 207 millió euróért, adósságaival együtt cakli-pakli megvette a Zapp-ot. Az eddig csöndes agóniában vegetáló Zapp 3G-s és CDMA licenszéért kellett a Cosmote-nak.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 26. péntek

AZFeszt, a nyírbátori „thermal rock'n'roll”

Egyedülálló lesz 2009-ben is az Amatőr Zenekarok Fesztiválja, azaz az Azfeszt, mert továbbra sem kíván beleszürkülni a nyári fesztiváldömpingbe. Négy színapd, négy medence és nyolcvan rockbanda.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 25. csütörtök

A Beatrice a Partiumi Híd Fesztiválon

Az Ossian, az Ismerős Arcok, a Beatrice, a Bikini, a Kormorán és a Zanzibár lesznek a július kilencedikén kezdődő Partiumi Híd Fesztivál húzónevei. A Szatmár megyei Kökényesd melletti halastó partjára szervezett ötnapos fesztivál programja már kész, június 26-tól a jegy-elővásárlás is beindult.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 23. kedd

Már kapható a Nokia N97 Romániában

Június 22 óta Romániában is megvásárolható a Nokia N97. Az utóbbi idők leginkább várt okostelefonjáért mintegy 2.500 RON-t kérnek az internetes boltok.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 18. csütörtök

Kilenc helyett csak négy szabadnap 2010-ben

2010-ben nem sok lazulás lesz...

Egy évben kilenc hivatalos, tehát munkaszüneti nappal járó ünnepnap van Romániában. Nos, a naptár állása miatt 2010-ben ennek még a felének sem örülhetünk jövőre.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 17. szerda

A 10 legveszélyesebb ország. Hol ne nyaraljunk 2009-ben

Manapság, utazás előtt érdemes megfontolni, hogy melyik országba tesszük be a lábunkat és melyikbe nem. Az alábbiakban tíz olyan országot mutatunk be, amelyeket egyelőre jobb elkerülni.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 16. kedd

A Moby Dick a Samfesten

Tucatnyi más rockegyüttes mellett a magyarországi Moby Dick is fel fog lépni a 2009 évi Samfest Rock fesztiválon. Az ötödik szatmárnémeti rockeseményre több ezer rockert várnak el idén is a szervezők.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 15. hétfő

Balaton Sound 2009: Tekintélyes fellépők, tekintélyes jegyárak

Százötven fellépőt ígér 2009-ben, július 9-12 között a magyarországi Zamárdiban a Balaton Sound fesztivál. Nem olcsón...  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 10. szerda

A Chevrolet DragRacing (06.14), programja

Elkészült az év leginkább várt szatmárnémeti autósportrendezvényének, a Chevrolet DragRacingnek a végleges programja. Pörgés lesz tehát június 14-én, vasárnap reggel kilenctől este tízig a város nemzetközi repterén.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 09. kedd

Szombaton: Tour de Tur IV.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti (EKE), 2009 június 13-án szombaton rendezi meg negyedik alkalommal hagyományos kerékpáros tájékozódási versenyét, a Tour de Tur-t.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 09. kedd

Galaci munkás nyerte a 11 millió eurós román lottófőnyereményt

Galacon adták fel a június 7-i húzás nyertes lottószelvényét. A mázlista lottózó több mint 11 millió eurót kaszált a román lottótársaság történelmének második legtöbbet érő telitalálatos szelvényével.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 08. hétfő

A 2009. évi Európa Parlamenti választások eredményei

Június 7-én, vasárnap este kilenc órakor véget értek a 2009-es Európa Parlamenti választások, 27 tagállam polgárai szavaztak képviselőikről. Íme az eredmények.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 06. szombat

Megvannak az első Félsziget-i fellépők

Egyelőre annyi ismert, hogy Tiësto, The Prodigy és a Nine Inch Nails fogja húzónévként várni a fesztiválozókat a 2009-es CokeLive Félsziget fesztiválon.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 05. péntek

Partiumi Híd Fesztivál Kökényesden

Első alkalommal szervezik meg a Partiumi Híd Fesztivált a Szatmár megyei Kökényesden 2009 július 9-13 között. Lesz Kormorán, Beatrice, Ossian, Zanzibár, Ismerős Arcok, Kalapács Együttes, Tűzmadár, Bikini, Invader, meg 4Ever fellépés is.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 június 02. kedd

Új és retro: Tusványos 2009

Kicsit retró és kicsit jövőbe mutató! – ilyenre tervezik a 2009-es tusványosi nyári szabadegyetemet a szervezők Mint azt már megszoktuk a XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idén is Tusnádfürdőn kap helyet július 14. és 19. között.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 27. szerda

Még megvan a tízmillió eurós lottónyeremény

A május 24-i húzáson sem volt telitalálat a román lottótársaság 6/49 játékán, így a május 31-i húzáson is több mint tízmillió eurót ér majd a hat találatos szelvény.  

Kategória: FŐOLDAL

2009 május 26. kedd

Gépcsemegék a Chevrolet DragRacingen

Kerényi így közeledik

Páros drift, dragster, streetfight, old timerek, tuning-expo és meseautók, például Opel Speedster meg Evo IX, a június 14-i, szatmárnémeti Chevrolet DragRacingen.  

Kategória: FŐOLDAL