2010.08.02 09:07

Húszmilliárd Twitter-bejegyzés

Szerző: MTI
  Flattr this
 

Közép-európai idő szerint szombat délután háromnegyed hatkor, Japánból írták a húszmilliárdodik twitter-bejegyzést. A kivételes twitterező GGGGGGo_Lets_Go volt, hogy mit írt, azt ne kérdezzétek.

A világméretű mikroblog első 10 milliárd bejegyzésének eléréséhez még 4 évre volt szükség, a második tízmilliárd üzenethez már öt hónap sem kellett.

Elküldték a húszmilliárdodik Twitter-üzenetet vasárnap Japánban; a jelentős mérföldkőnek számító bejegyzést egy GGGGGGo_Lets_Go nevű, baseballrajongó felhasználó tette vasárnap hajnali 00:44-kor, amikor Közép-Európában még szombat délután (17:44), volt.

egyre több
Az első 10 milliárd bejegyzés eléréséhez még 4 évre volt szüksége a 2006 márciusában indult, legfeljebb 140-karakteres üzenetek továbbítására használt mikroblog-szolgáltatásnak - a második tízmilliárd üzenethez már öt hónap sem kellett.

nyomulnak a japcsik
A San Franciscó-i székhelyű szolgáltatás szerint a japánok különösen buzgó „csiripelők” napi nyolc millió üzenettel a világ tweet-forgalmának tizenkét százalékát adják, a második legnagyobb hányadot az Egyesült Államok után.

a kevesebb, több
A távol-keleti szigetországban 2008 óta létezik a Twitter. Ottani népszerűségének egyik oka, hogy japánul a 140 írásjellel sokkal több közlendő fejezhető ki, mint az európai nyelvekben.

...


A 25ora.ro tweetfolyama



 

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások