2009.09.09 08:10

Téli időszámítás 2009: óraátállítás október 25-én

  Flattr this
 

Szombatról vasárnapra virradó éjjel, pontosabban 2009 október 25-én, vasárnap hajnali négy órakor állítják visszább egy órával az időmérőket, három órára. Hurrá! Egy órával többet alszunk! ... vagy dolgozunk!

A téli időszámítás a közlekedést is érinti, leginkább a vasúti és légi közlekedést. A nemzetközi és belföldi vonat- és repülőjáratok azon az állomáson várják meg az új időszámításnak megfelelő időt, amelyiken éppen éri őket a hajnali átállítás.
A téli időszámítás 2010 március 28-ig fog tartani.



A Román Államvasutak egy friss közleménye szerint amelyik vonatot az állomáson éri a négyórai óraátállítás, ott vesztegelve várja meg a téli időszámítás szerinti indulási időt.
Azonban amelyik szerelvény fél óránál közelebb van végállomásához, folytatni fogja útját, függetlenül attól, hol érte azt az óravisszaállítás.

miért kell
Az őszi óra-átállítással térünk vissza a csillagászatilag indokolt időszámításhoz, amit az órák tavasszal történt előreállítása miatt elveszítettünk
Az egész Európában egységesen alkalmazott módszer lényege, hogy a tavaszi átállításkor hivatalosan áttérnek a nyári időszámításra, amely a nap járásához képest egy órát csal.
A tavaszi és az őszi átállítás célja, egyaránt az, hogy az emberek szokásos ébrenléti ideje - a reggel 7 és este 10 óra közötti időszak - minél jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével.
A tavaszi óraigazításkor tehát egy órával kevesebbet alhatunk, ezt hozzuk be az őszi visszatekeréssel.

automatikusan
A számítógépek, és a modern mobiltelefonok, digitális órák és ahogyan a 25ora.ro sem, nem kívánnak meg manuális beavatkozást. Automatikusan átállnak majd az új időpontra.

 

 

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások