2008.10.04 19:41

RAI1: Felolvassák a teljes Bibliát

  Flattr this
 

6 napon és 7 éjszakán át tartó élő adásra készül a RAIUno a Vatikánnal közösen: a Biblia teljes szövegét fogják képernyőre olvasni olvasni a római Jeruzsálemi Szent Kereszt bazilikában. Az eddig még példátlan rekordkísérleten több mint kétezer személy fog résztvenni, a felovasómaraton október 5-től október 11-ig tart majd, szünet nélkül.

„A Biblia éjjel-nappal” elnevezésű, 139 órás felolvasórekordot héber nyelven nyitja meg XVI. Benedek pápa a Genézis első könyvével, és Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár fejezi be a Szentírás utolsó szavaival.

aki csak tud, olvas!

A kettő között más keresztény és nem keresztény egyházak képviselői, köztük zsidó rabbik, valamint muzulmán papok, továbbá a legkülönbözőbb társadalmi rétegek reprezentánsai, politikusok, színészek, írók, újságírók, sportolók és fogyatékkal élők, valamint katonák váltják egymást a Szent Biblia szövegének tolmácsolásában. A felolvasás első és utolsó óráját az olasz közszolgálati televízió, a RAI első csatornája, a további 137 órát a műholdas RAI Edu 2, a RAI oktatási csatornája fogja közvetíteni.

zsidó és arab egyházi személyiségek is

A világ 50 országából érkező valamennyi közreműködő önként és ellenszolgáltatás nélkül vesz részt a vállalkozásban (a jelentkezők száma eredetileg több mint 180 ezer volt). A katolikus, protestáns, zsidó és arab egyházi személyiségek mellett felolvasnak majd a Vatikán mellé akkreditált diplomaták, továbbá politikusok. Vakok Braille-írásban olvassák majd a Szentírást, egy süketnéma jelbeszéddel tolmácsolja és jeltolmács szólaltatja meg gesztusait.

fent lesz a neten is!
A Biblia-maratont 90 percenként egy-egy - összesen 56 - zenedarab szakítja meg 56 együttes, kórus, zenekar és szólista tolmácsolásában; Andrea Bocelli például Bach-művet interpretál majd. A felolvasást interneten világszerte követni lehet majd a
labibbiagiornoenotte.rai
honlapon is.
Forrás: [mti]



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 18. csütörtök,
Ma Andrea, Ilma, holnap Emma ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Németh László.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások