2010.03.01 12:38

Március 28: óra átállítás, nyári időszámitás 2010

  Flattr this
 

Vasárnap hajnalban az órák három órakor négyre való átállításával Romániában is megkezdődik a 2010-es nyári időszámítás, ami október 31-ig fog tartani.

VASÁRNAP, 2010 MÁRCIUS 28,
03:00 -> 04:00


Egy órával kevesebbet alszunk 2010 március utolsó vasárnapján, ekkor kell ugyanis előrébb állítani az órákat, a nyári időszámításra való átállás miatt.
Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap.

közlekedés
A nyári időszámítás a közlekedést is érinti, leginkább a vasúti és légi közlekedést. A nemzetközi és belföldi vonat- és repülőjáratok azon az állomáson várják meg az új időszámításnak megfelelő időt, amelyiken éppen éri őket a vasárnap hajnali átállítás.

automatikus átállás
A számítógépek, és a modern mobiltelefonok, egyes digitális órák és ahogyan a 25ora.ro sem, nem kívánnak meg manuális beavatkozást. Automatikusan átállnak majd az új időszámításra.mindjárt lesz:

Following Brancusi 2019BRBB
2020. szeptember 28. hétfő,
Ma Vencel, holnap Mihály ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Bam Margera, Brigitte Bardot, Caravaggio, Gwyneth Paltrow, Marcello Mastroiani, Mira Sorvino.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások