2008.09.11 05:29

Harangszó-előzetes (2008/18.)

  Flattr this
 

Két örömteli beszámoló is olvasható a vakációs bibliahétről, a kéthetente megjelenő Harangszó második szeptemberi számában. A lap két új rovattal is gazdagodott.

A Bihari Egyházmegyéhez tartozó Anton tizennégy pár lábacska követte Pál apostol életének főbb állomásait – olvasható a lap címoldalas írásában. A nyári szünet után ismét jelentkező Böngészde című gyermek és ifjúsági oldalon az apátkeresztúri (Érmelléki Egyházmegye) bibliahétről olvasható élménybeszámoló. A gyülekezet fiataljai saját újságot is szerkesztettek az esemény kapcsán.

„A dohánytermékekre öles betűkkel, hatalmas gyászkeretben kiírják ugyan, hogy öl, rákot okoz, lerövidíti az életet, de a szellemi károkozók vígan hirdetik magukat. Sehol egy figyelmeztető, intő jel." – írja Visszavár című vezércikkében Fábián Tibor.

Varga Károly lelkipásztor a hajdunánási gyülekezet által, a Biblia útján néven megrendezett, a Vizsolyi Bibliához kötődő településeken tett látogatásról számol be. Kupán Árpád történész a hatvan éve lezajlott iskolaállamosítás hátterébe avatja be az olvasót.

A lap két új rovattal is gazdagodik. A Szegletkő-oldalon Csohány János egyháztörténész most induló, havonta egy alkalommal jelentkező négy részes sorozata a magyar hitvallásokat ismerteti. A Külhon című rovat a világ minden részén élő magyar reformátusok életéből nyújt ízelítőt. Bába Szilvia művelődésszervező az ausztráliai magyarok életét, önszerveződését ecseteli.

A Presbiter rovatban folytatódik a Czeglédi-díjas presbiterek bemutatása. Ezúttal Garnai Terézia, a Várad-szőlősi Egyházközség presbitere tekint vissza életére.

A Mozaik-oldalon Szakmáry Károly és Bányai László jegyzete olvasható, az Olvasólámpa-rovat Hermán M. János új könyvéből nyújt ízelítőt. A Gondolatokban a kételkedés a téma, a szerző pedig Geréb Miklós.

A nyolcadik oldalon szokás szerint a Hírvivő - Ország-világ rovatpáros jelentkezik. Beszámoló olvasható a Biblia diadala című nagysikerű táncjátékról; a jankafalvai reformátusok hőseiknek és áldozataiknak szeretnének emlékjelet állítani a közeljövőben – számol be Uri Imre, a gyülekezet lelkipásztora.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban.



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 29. péntek,
Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Elle MacPherson, Jennifer Capriati, Kosztolányi Dezsõ, Terence Hill, Zimány Linda.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások