2008.08.14 08:15

Harangszó-előzetes (2008/16.)

  Flattr this
 

A Harangszó egyházi sajtó-súlypontú lapszámában több elismert egyházi médiaszakember (Csép Sándor, Somogyi Botond, Makkay Botond, Czanik András) a királyhágómelléki gyülekezeti lap arculati és tartalmi megújulása óta eltelt esztendőt elemzi, méltatja az eredményeket és tesz észrevételeket a jövőre nézve.

Szintén e témában íródott Csűry István, tavaly leköszönt főszerkesztő vezércikke: „a változások egyelőre nem mutatnak olyan eredményeket, amelyek példányszám-növekedésben, vagy a szerkesztőség műhelymunkájában jelentenének előrelépést" – jegyzi meg a Hetedik kürtszóban a helyettes püspök.

„Az egyház alapvető igénye, hogy az általa képviselt üzenet eljusson az emberekhez, ugyanakkor nincsen abban a helyzetben, hogy lemondhasson arról, hogy a médián keresztül forduljon a nyilvánossághoz" – hangsúlyozza írásában Czanik András, a Református.hu internetes portál szerkesztője.

Fábián Tibor felelős szerkesztő a tavalyi „stafétaátadás" óta eltelt esztendőt veszi górcső alá, beavatva az olvasót a lapszerkesztés gyönyörűségeibe és kínjaiba, eredményeibe és gondjaiba.
A felvidéki református sajtó múltját és jelenét ismerteti A. Kis Béla, a Kálvinista Szemle szerkesztője.
A Hírvivőben rövid összeállítás olvasható a világhálón is hallgatható magyar református rádiókról.

Az államalapítás ünnepe kapcsán Bayer Zsolt Álom című művéből közöl részletet a lap Mozaik-oldala, a Tallózóban szintén e témában, Pálffy István jegyzete olvasható.

Tóth Zsigmond a szatmárhegyi (Szatmár megye), nőszövetségi konferenciáról küldött képes beszámolót, Béres Borbála pedig az erdőgyaraki bibliahétről tudósít.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban.




volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 25. csütörtök,
Ma Márk, holnap Ervin ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Al Pacino, Felipe Massa, Hargitai Bea, Osvárt Andrea, Pjotr Iljics Csajkovszkij.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások