2010.03.08 14:12

Ha köztévé, Erdélyben az MTV az első

  Flattr this
 

Tavalyi adatok szerint a kereskedelmi magyar tévéket nézik leginkább a romániai magyarok, de ha kultúra és minőségi hírekre vágynak, inkább nézik az MTV-t mint a Dunát.

A magyarországi nézettségi szokásokhoz hasonlóan 2009-ben a romániai magyarok körében is az RTL Klub volt a legnagyobb közönségaránnyal rendelkező csatorna, amely éves átlagban 11,7%-os piaci részesedést ért el.
A második helyet is magyar kereskedelmi adó, a TV2 foglalja el 9,8%-kal, a harmadik helyen a romániai székhelyű ProTv áll.
A három kereskedelmi televíziót a Magyar Televízió két csatornájának együttes nézettsége követi (7,3%), a sorban mögötte a Duna TV és Duna Autonómia (6%) található.
(Az adatok forrása: ARMA/GFK)

A Magyar Televízió büszke a határon túli magyarság körében – főleg az elmúlt fél évtizedben elért eredményeire. Az MTV vezetése nagy súlyt fektetett a nemzeti főadó kárpát-medencei foghatóságának elterjesztésére, a műsorok színvonalának javítására és a kommunikációra. A felmérés tanúsága szerint a munka gyümölcsei egyre markánsabban, immár a statisztikákban is jelentkeznek.

 

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#adlibitumvoices a városnapokon
2024. május 28. kedd,
Ma Emil, Csanád, holnap Magdolna ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Chiarra Mastroianni, Kovács Antal, Szabó Eszter, Talmácsi Gábor.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások