2010.08.27 09:47

Exkluzív interjú Cseh Szilviával a szatmári TV1 műsorvezetőjével

Szerző: Balogh Alex
  Flattr this
 

Cseh Szilvia 1991 november ötödikén született a Szatmár megyei Vámfaluban (Vama), 2010-ben érettségizett a szatmárnémeti Művészeti Iskola diákjaként. Ősztől első éves hallgatója a kolozsvári Babes Bolyai Egyetem újságírói szakának.

25ora: Ahogyan már sokan tudják az egyik helyi TV-nél dolgozol, mint műsorvezető, pontosabban a TV1 Satu Mare-nál. Hogy sikerült ilyen fiatalon bekerülnöd a média világába? Mesélj egy kicsit a kezdetekről...

Cseh Szilvia: Elsőre csak egy játéknak tűnt az egész… de kezdjük a legelejétől…
Ahogy mondani szokás egy ilyen lehetőséget vétek kihagyni… valljuk be, nem mindenkinek adódik meg a lehetőség, hogy a médiában dolgozhasson, pláne TV-nél. Soha nem gondoltam arra, hogy valaha ezzel fogok foglalkozni.
Akkor még a szatmárnémeti Művészeti Iskolába jártam zene szakra, és az volt a tervem, hogy az egyetemen is ezen a szakon folytassam a tanulmányaimat addig, míg 2009 egyik decemberi napján találkoztam Alex Dihenessel, a TV1-től.
Ő azt mondta nekem, hogy pont egy ilyen személyre van szüksége, mivel látta, hogy beszédesebb és merészebb vagyok. El is hívott egy válogatásra, ahol jól szerepeltem, és elmondhatom, hogy 2010 januárjától hivatalosan is ennél a TV csatornánál dolgozom.

25ora: Milyen volt első alkalommal a kamerák elé állni, nem voltál lámpalázas? Nem féltél egy esetleges bakitól, vagy kudarctól, ami elvenné a kedved?

Cs. Sz.: Nem mondhatom, hogy lámpalázas voltam… nem igazán zavartak a kamerák, sőt. Inkább azt mondhatom, hogy a kollégák miatt voltam kicsit szégyenlős az elején, mivel nagy figyelemmel kísérték végig, az „új lány” első próba felvételét. Néhány hírt kellett felolvasnom… Egyértelmű volt, hogy féltem, nehogy elhibázzak valamit, de hittem magamban, és sikerült. A többi lányhoz képest azt mondhatom, hogy jól teljesítettem. Ezután belevetettem magam a munkába de mint mindenhol, itt is voltak emberek, akik nem tiszteltek eléggé vagy irigyek voltak, de nem vették el a kedvem, mert szeretem, amit csinálok, mert azt szívből csinálom. Persze senki sem tökéletes az elején, pláne, hogyha nem dolgozott még ilyen helyen, de az én munkatársaim hittek a fejlődésemben és ez sokat számított.

25ora: Hogy fogadták a barátaid, osztálytársaid vagy tanáraid, hogy tévés lett belőled? Nem vettél észre változást rajtuk? Például, hogy egyesek barátkozósabbak lettek, vagy épp ellenkezőleg?

Cs. Sz.:  A barátaim örültek a dolognak, néhány osztálytársnőm minden reggel felkelt, hogy nézze a műsoromat, de én soha sem dicsekedtem ilyesmivel. Néhányan a tanáraim közül csak áprilisban tudták meg, hogy mivel foglalkozom, mikor el kellett kérezkednem az óráikról különféle rendezvények miatt. Nagy szerencsém volt, hogy az osztályfőnöknőm mellettem állt, és bátorított. Viszont voltak emberek akik megváltoztak időközben a környezetemben… páran csak a TV miatt próbáltak barátkozni velem, ami könnyen észrevehető volt rajtuk.

25ora: Az elején reggeli műsorod volt, a Boom Matinal, aztán esti lett belőle, amely most már az Ora Boom nevet viseli. Miért váltottál reggeli műsoridőről estire, és miben különbözik egy műsorvezető szemszögéből a kettő?

Cs. Sz.: Elsősorban azért váltottam le a reggeli adást estire, mert fel kellett készülnöm az érettségire… az esti műsor nem igényelt annyi időtöltést a stúdióban és még az órákról sem késtem el.
Másodsorban, júniustól minden TV csatorna átáll a nyári programra és ilyenkor nem nagyon készítenek reggeli adást, de elárulom, hogy szeptembertől újra indul a „koránkelős” műsor, amely kapcsán rengeteg meglepetésre számíthatnak a nézők.

25ora: Ki a példaképed a televíziós szakmából?


Cs. Sz.: Vannak olyanok, akik tetszenek, de nincs példaképem.

25ora: Kik azok akik legjobban tetszenek?

Cs. Sz.: Răzvan és Dani tetszenek a legjobban a reggeli műsorból. Cristi Brancu-t is nagyon jó műsorvezetőnek tartom. Tetszenek a Pro TV-s híradósok is, mert nagyon profi munkát végeznek.

25ora:  Mi a célod? Meddig szeretnél eljutni ebben a szakmában?

Cs. Sz.: Az a célom, hogy jó újságíró legyek miután elvégzem az egyetemet és, hogy egy hazai országos TV csatornánál dolgozzak.

25ora: Szerinted mi szükséges ahhoz, hogy a mi kis „országsarki” városunkból valaki egy országos TV-hez jusson?

Cs. Sz.: Első sorban bíznod kell magadban, kell tessen az amit csinálsz és szíved-lelked bele kell add, hogy az hiteles legyen. Másodsorban, ahhoz hogy jól végezd a munkád ebben a szakmában, kellenek a tanulmányok is, hogy minél jobb legyél, mert csak így fognak felfigyelni rád más csatornák.

25ora: Melyik az a TV adó, ahol a legszívesebben dolgoznál?

Cs. Sz.: Prima TV, Euforia vagy Pro TV, de jöhet más is.

25ora: Úgy csiripelték a madarak, hogy egész nyáron karavánoztok a stábbal különféle strandokon, szabadtéri rendezvényeken, mi ennek a karavánnak a neve, és mit kell róla tudni? Hol lesztek jelen a következő hétvégeken?

Cs. Sz.: Így igaz, elhatároztuk, hogy ezen a nyáron valami különlegeset fogunk csinálni... mivel a nézőknek nem nagyon van idejük nézni minket azt találtuk ki, hogy mi menjünk helybe hozzájuk néhány helységbe a megyéből, hogy együtt bulizhassunk. A buli sorozatunk a „Caravana Boom TV1 Satu Mare” nevet viseli, ami tulajdonképpen az én műsorom karavánja. Ennek az egésznek a lényege az, hogy hétvégén elindulunk a helyszínre, és szombat este mindig egy szabadtéri diszkót rendezünk. Vasárnap sok zenés előadást szoktunk szervezni, ahol minden zene stílus szerepet kap, aztán a szórakoztató vetélkedőkből sincs hiány. Eddig minden helyszínen nagy sikerünk volt. Nemrég voltunk Negresti-ben, ahol éppen Celia volt a meghívott fellépőnk, aki nagy sikernek örvendett.
Én vagyok a házigazda minden eseményen, és mondhatom, hogy mi is nagyon jól szórakozunk minden egyes alkalommal. Az elkövetkezendő hetekben Turc-on és Szatmárnémetiben leszünk... ahova mindenkit szeretettel várunk. Több információért kövessétek a TV1-et... akár az interneten is: www.tv1satumare.ro

25ora: Üzenj kérlek pár szót a 25ora.ro olvasóinak!

Cs. Sz.: Nézzétek a TV1-et, és olvassátok a 25ora-t

25ora: Én az egész 25ora staff nevében köszönöm szépen az interjút, és sok sikert kívánok neked a továbbiakban!

Cs. Sz.: Én is köszönöm szépen neked és a 25ora-nak, hogy a weblapotokon szerepelhettem, sok sikert kívánok én is nektek, és nem utolsó sorban várlak majd titeket a műsoromba! Sziasztok.
[kérdezett: Balogh Alex]



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások