2009.07.23 09:31

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó az MTV-ben

  Flattr this
 

Csatorna: m1, m2
Kezdések:
Istentisztelet, 2009. júl. 25., szombat, 11.00 (m1)
Református Magazin, aug. 9., vasárnap,
10.55 (m1),
13.05 (m2, ismétlés)
Időpontok CET +1 szerint feltüntetve

Július 21-25 között Fadd-Dombori ad otthont a református Csillagpont fesztiválnak. A gazdag programról a Magyar Televízió részletesen beszámol, s a záró istentiszteletet élő adásban közvetíti.

egy fesztivál, aminek lelke van
A Duna-holtág szép természeti környezetében, Fadd-Domboriban rendezik idén e héten a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót. Az ötnapos rendezvény jelmondata: „Egy fesztivál, aminek lelke van” - hűen fejezi ki szellemiségét, s hogy a Tolna megyei összejövetel nem csupán egy, a nyári fesztiválok sorában.
A népszerű Csillagpontot a Magyarországi Református Egyház immár negyedik alkalommal szervezi meg, és a fiatalokat ez évben is gazdag lelki és kulturális program várja. A rendezők által meghirdetett nagyszámú műsor mellett a résztvevőknek alkalma nyílik ismerkedésre, meghitt beszélgetésekre is. A Csillagpont a fiatalok nyelvén kívánja bemutatni a magyar, és azon belül a Tolna megyei reformátusság kulturális kincseit.

kanadai és tajvani vendégek
„A szombat délelőtti igehirdetés témája az öröm – beszél az MTV képernyőjén is látható istentiszteletről Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor, igehirdető, majd folytatja a gondolatot. – A ma embere eleve lemond az örömről, de a belső örömvágy minden emberben meg van. Az Istenben megtalált bizalom segíti a mindennapi élet derűjét.”
A rendezvény iránt igen nagy az érdeklődés az országhatárokon túl is, messzi vidékekről, többek között Kanadából, Tajvanból jöttek vendégek.
A Kárpát-medencei magyarság is szép számmal érkezett Fadd Domboriba, a programokban is kiemelt szerepet kapnak a határon túli magyar kultúra követei.
A hét egyik legfontosabb eseménye a Magyar Református Egyház Alkotmányának május 22-ei debreceni ünnepségeiről készített fotók tárlata.
A Magyar Televízió a július 25-én délelőtti, úrvacsorás istentiszteletet élőben közvetíti, valamint a Csillagpont heti eseményeiről filmösszeállítást készít, amit a nézők az augusztus 9-ei Református Magazinban láthatnak.

 

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 29. péntek,
Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Elle MacPherson, Jennifer Capriati, Kosztolányi Dezsõ, Terence Hill, Zimány Linda.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások