2008.10.08 10:04

webvidék: Tedd fel a pontot az Internetre!

  Flattr this
 

A Webvidék egy interneten zajló verseny. A települések legtöbb 15 fős csapatai vetélkednek, miközben játszva tanulják meg az online nyilvánosság szabályait, szövegek! , fotók, videók és hanganyagok feltöltésével fejlesztik tartalomgyártási képességeiket, ugyanakkor közösséggé kovácsolódva gyarapítják településükkel kapcsolatos ismereteiket.

A nagyközönség számára rengeteg izgalmas, új szempontot nyújt a Webvidék a magyar lakosságú települések múltjáról, jelenéről és jövőjéről, rejtett kincseket, elfeledettnek hitt történeteket és hagyományokat fedezhetnek fel a versenyt követve, miközben közvetlen módon ismerkedhetnek a kistelepülések lakóival és gondolkodásmódjával.

mi változik?
A Webvidék első kiadása 2008. májusától júliusig tartott. Eközben a versenyző csapatok 333 bejegyzést töltöttek fel, több mint hárommillió oldalletöltést regisztráltunk, több mint kétszázezer közönségszavazat és közel négyezer hozzászólás érkezett.

Az első kiadáshoz képest az őszi Webvidék rövidebb lesz három héttel, azaz kilenc egyhetes próbát és három állandó próbát kell teljesíteniük az október 16. és december 17. között zajló versenybe benevezőknek.

Megnőtt a zsűri jelentősége is: immár nem egytől tízig, hanem egytől húszig! pontoznak, így összesítésben kiseb! b lett a közönségszavazás súlya is a legtöbb szavazatot gyűjtő csapat továbbra is 10, a következő 9 pontot kap, és így tovább.

a legfontosabb változtatás
A legfontosabb változtatás azonban az, amit az elején már említettünk: bármelyik romániai faluból lehet jelentkezni egy helyi civil szervezeten keresztül.

Az első Webvidéken résztvevő eTransylvania pontok elsőbbséget élveznek, ezekről a településekről most is a köréjük szerveződő csapatokat várjuk a versenybe, máshol viszont szabad a pálya, csak egy civil szervezetre van szükség, amely köré a csapat tömörülhet.

A jelentkezés tehát 2008 október 6-án 12 órakor indult a webvidek.ro oldalon, és egészen a verseny utolsó napjáig, december 17-ig lehet nevezni. Érdemes azonban minél korábban nekivágni a versenynek, mert az összpontszámba minden próba beszámít! Az első próba október 16-án indul, és hat napig tart.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 19. péntek,
Ma Emma, holnap Tivadar ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Ashley Judd, Maria Sharapova.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások