2009.11.17 17:43

Végleg elhallgat a Danubius és a Sláger

Szerző: index.hu
  Flattr this
 

Most már biztos, hogy 2009 november 18-án éjfélkor elhallgat a Danubius és a Sláger Rádió, miután a Budapesti Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma november 11-én elutasította a magyarországi rádió túlélést jelentő utolsó kérelmét is.

Némaságra ítélve egy darabig

Némaságra ítélve egy darabig

November 19-től a Class FM zenéi szólnak majd a Danubius rádió helyett a Sláger rádió frekvenciáján pedig a Neo rádió jelentkezik majd.

Jáksó biztos
Az még nem teljesen világos, mégis milyen műsorral jelentkezik a két új rádió. Az Advenióhoz tartozó Class FM megvette szinte az egész Danubiust, de különböző jogi problémák miatt várhatóan csütörtök reggel még nem Sebestyén Balázs köszönti a nézőket a rádió régi frekvenciáján. Ide igazolt Jáksó László, aki információink szerint délután vezet műsort a dugóban veszteglő autósoknak. A rádió tanácsadója lett Csiszár Jenő, aki információink szerint több hetente jelentkező műsort is vezethet, de felmerült, hogy rövid ideig akár a reggeli műsorba is besegít.

Borosék drágák
Az Index információi szerint a Neo FM sokáig tárgyalt a Boros-Bochkor párossal, de végül nem sikerült megállapodniuk, mert a Sláger Rádió minden eszközzel szeretné magánál tartani a műsorvezetőket, a kivásárlás több mint 50 milliós költségét pedig a Neo FM nem tudta kigazdálkodni. Boros és Bochkor információink szerint fejenként több mint hatvanmilliót kért volna évente.
hirdetés

Az Indexnél úgy tudják, a Neo FM pár napja még nem talált megfelelő műsorvezetőt a reggeli műsorsávba, de azóta több jelölttel is tárgyaltak már.
Az viszont már biztos, hogy hétköznap délutánonként a tévéből ismert Totalcar arcai, Winkler Róbert és Bazsó Gábor vezetnek műsort a Neón.

Sláger még hátha?
Úgy tűnik, a Danubius szerda éjfélkor végleg elbúcsúzik, ellenben nem biztos, hogy a Sláger végleg megszűnik. Az amerikai Emmis Commuication tulajdonában lévő rádió már tárgyalt a Rádió1-gyel, a Roxyval is hírbe hozták, úgy tudjuk, most a Pont FM-mel tárgyalnak. A Pont FM helyén működött még nyáron a Rise FM elnevezésű techno-house rádió, de a frekvencia némi vita, és rendőrségi antennalefoglalások [1] után visszakerült az eredeti tulajdonoshoz. A Rise és a Pont FM között azóta is tart a per, amiben a frekvencia vásárlója perli az eladót, amiért eltitkolta, hogy az eladott cégnek több tízmilliós adóssága van.

A cég tulajdonosa, Rónai Egon elismerte, hogy a Slágerrel megegyeztek, de az MTI-nek azt mondta, több potenciális vevővel egyeztetnek, és a „legkevésbé a Slágerrel tárgyalnak”.

pár hét Boros-Bochkortalan
Az Index információi szerint a Rádió1 és a Pont FM is a piaci árnál magasabb összegért adná el a frekvenciákat a szorult helyzetben lévő Slágernek, és kemény alku folyik. Így ha a Slágernek végül sikerül fővárosi frekvenciát vennie, majd később vidéki frekvenciákkal összekapcsolva hálózatos rádiót építenie, akkor is jó pár hétre eltűnik Boros Lajos és Bochkor Gábor az éterből.




Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 24. szerda,
Ma György, holnap Márk ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Alessandro Costacurta, Barbra Streisand, Détári Lajos, Jékely Zoltán, Kelly Clarkson.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások