2009.07.15 09:51

Táborrajt Tusványoson

Szerző: transindex.ro
  Flattr this
 

Huszadjára gyűlnek a népek a székelyföldi Bálványoson, úgy látszik nagy az érdeklődés a huszadik nyári egyetemen az eszet osztók iránt. Meg a koncertek miatt is biztos sokan jöttek.

Szász/medve
A Transindex tudósítója szerint meglepően sokan voltak már a nulladik napon is, ahhoz képest, hogy még el sem kezdődött a tábor. Parkolni máris nehéz, medve van (valahol), Szász Jenő nem biztos, hogy lesz. Átlagéletkor: valahol 17-22 év között.

meghívottak: 75%
Bár a szervezők egyelőre nem tudják pontosan, hányan vannak a tusványosi kemping területén, annyi bizonyos: nem emlékszünk arra, hogy valaha is ilyen zsúfoltság lett volna a nulladik napon. A sátortábor kedd estére nagyrészt megtelt, a házikók körül is komoly sürgés-forgás tapasztalható. A meghívottak nagy része jelen van, a 150 nevet tartalmazó listán körülbelül 100 név van kipipálva.

az auto-pass varázsa
Az autóval érkezők rághatják a körmüket, mivel idén a korábbiaknál jóval kevesebb a parkolóhely, emiatt a tábor területére való behajtás is sokat szigorodott: a letérőnél ácsingózó rendőrök határozott kézjelekkel utasítanak mindenkit, hogy hajtson tovább – akinek van „autó-pass”-ja, az mehet.

blattolóktól is véd
2009-es újdonság, hogy nincs sátorkártya, narancsszínű karszalaggal engednek be a sátortábor területére. Az ellenőrzés még szigorúbbnak tűnik, mint a tavaly, úgyhogy: Vigyázat blattolók!

medveszély
Azt nem tudni még, hogy medve lesz-e vagy sem, a szervezők mindenesetre nyomatékosan arra kérnek mindenkit, hogy sötétedés után sem egyedül, sem párosan ne kószáljanak a tábor- környéki erdőkben. Több forrásból sikerült megerősíteni viszont, hogy a héten kánikula várható – ez a tusványosi mikroklímára fordítva azt jelenti, hogy fog sütni a nap, és egész kellemes lesz az idő.

 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 24. szerda,
Ma György, holnap Márk ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Alessandro Costacurta, Barbra Streisand, Détári Lajos, Jékely Zoltán, Kelly Clarkson.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások