2021.06.15 11:42

Szatmárnémetiben a TIFF Karaván és a Colectiv

  Flattr this
 

Helyszín: Szatmárnémeti
Corneliu Coposu sétány, rendezvénygödör
Időpont: 2021., jún. 18 - 20, pént. - vas.
Kezdés: minden nap 21:30
Eltart: minden nap 23:30-ig
Beugró: ingyenes

Díjnyertes filmekkel érkezik Szatmárnémetibe a 2021-es TIFF Karaván: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a TIFF Karaván egy újabb eseményére, művészfilmek kültéri vetítésére hívja a közönséget.

A filmeket június 18–20 között tekinthetik meg a Coposu sétányon, 21:30 órai kezdettel.

A TIFF karaván válogatásában a következő filmek szerepelnek: Colectiv – az első Oscar-díjra jelölt román film, Poate mai trăiesc şi azi – egy meseelemeket is tartalmazó romantikus, román nyelvű film, díjnyertes rövidfilmek, valamint az Éden – Kocsis Ágnes többszörösen díjazott magyar rendező legújabb filmje.


Péntek, június 18, 21.30 óra
Kaimos (r. Sarra Tsorakidis) - 27 perc
Poate mai trăiesc și azi (r. Tudor Jurgiu) - 1 óra 13 perc

Szombat, június 19, 21.30 óra
Bucureștiul văzut de sus (r. Andrei Răuțu) - 17 perc
Éden (r. Ágnes Kocsis) - 2 óra 33 perc

Vasárnap, június 20, 21.30 óra
Corigent (r. George ve Gänæaard) - 15 perc
Colectiv (r. Alexander Nanau) - 1 óra 50 perc


A TIFF Unlimited a Városi Film és Kultúra Egyesület által szervezett esemény támogatói az Europa Cinemas és a Nemzeti Mozgókép Központ. A karaván a Banca Transilvania által kerül bemutatásra, főtámogató az Enel România.

A szatmárnémeti eseményt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezi, betartva a COVID-19 járvány megfékezésére vonatkozó előírásokat.

A Colectiv című filmről:
2015-ben a bukaresti Colectiv klubban tűz ütött ki, amely után 27 halottat és 180 sérültet regisztráltak. Az égési sérülésekkel kórházba került személyek elhaláloztak, annak ellenére, hogy állapotuk nem volt olyan súlyos. Egy orvos nyilatkozata alapján nyomozást indítanak az ügyben, amely alapján csalást lepleznek le az egészségügyi rendszerben. A kormány új egészségügyi minisztert nevez ki, aki a korrupt egészségügyi rendszert szeretné megreformálni.

A film világpremierje 2019. szeptember 4-én volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Romániában 2020. február 28-án került bemutatásra, 2020. november 20-án pedig más országokban, többek között az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban. Pozitív kritikákat kapott, díjazta többek között az Európai Filmakadémia és a Filmkritikusok Országos Szövetsége is. 2021. március 15-én Oscar-díjra jelölték a legjobb idegen nyelvű film és legjobb dokumentumfilm kategóriában.

 

 

 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 29. péntek,
Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Elle MacPherson, Jennifer Capriati, Kosztolányi Dezsõ, Terence Hill, Zimány Linda.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások