2010.02.04 12:10

Oscar 2010: Kilenc jelölést kapott az Avatar

  Flattr this
 

Idén március hetedikén osztják az Oscar szobrocskákat, a 2010-es lesz a 82.-ik Oscar díjkiosztó gála. A legtöbb díj várományosa James Cameron Avatarja, a kéklényes filmet kilenc kategóriában jelölték.

legjobb film
A 2010-es Oscaron az év legjobb filmjéért összesen 10 alkotás száll ringbe. Az Avataron kívűl a Bombák földjén, az Egek ura, a Becstelen brigantyk, a Fel, az Egy lányról, a District-9, a Serious Man, a Precious: Based on the Novel Push by Sapphire és a The Blind Side című alkotások mérkőznek meg egymással, - adta hírül az Oscar-díj hivatalos weblapja.

legjobb színész
A legjobb színész díjára Jeff Bridges (Crazy Heart), George Clooney (Egek ura), Colin Firth (A Single Man), Morgan Freeman (Invictus) és Jeremy Renner (A bombák földjén) is esélyes. A hölgyek közül a legjobb színésznő kategóriára jelölték Sandra Bullockot (The Blind Side), Meryl Streepet (Julie és Julia), Helen Mirrent (The Last Station), Gabby Sidibét (Precious) és Carey Mulligant (Egy lányról) is.

legjobb külföldi film
A legjobb idegen nyelvű film díjáért összesen öt alkotás versenyez: A fehér szalag című német film, A próféta című francia alkotás, az izraeli Ajami, az argentin El Secreto de Sus Ojos, valamint a perui Fausta éneke.

A holtversenyben a legtöbb jelölést begyűjtő Avatar a legjobb rendezés, a legjobb film mellett megkapta a legjobb művészeti rendezés, a legjobb operatőr, a legjobb vágás, a legjobb eredeti filmzene, a legjobb hangvágás, a legjobb hangkeverés és a legjobb látványvilágért járó jelölést.

A bombák földjént a legjobb film, a rendezés, a férfifőszereplő, az operatőr, a vágás, a filmzene, a hangvágás, a hangkeverés és az eredeti forgatókönyv kategóriájában jelölték.

Tarantino filmje nyolc, a Precious és az Egek ura hat-hat jelölést válthat szobrocskára a 2010 március hetedikei Oscar-gálán.

 

 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások