2008.06.03 11:44

m2: Gobbi Hilda emlékhónap

  Flattr this
 

Gobbi Hilda születésének 95. évfordulója (június 6.) alkalmából júniusban és júliusban a színésznő legkedveltebb televíziós szerepeiből mutat be válogatást szombatonként a Magyar Televízió kettes csatornája.

Elsőként pályatársai, Gajdó Tamás színháztörténész, Máthé Erzsi, Berek Kati, Újlaki Dénes és Hollósi Frigyes színészek emlékeznek a művészre Sugár Ágnes másfél órás Kincsestár című riportfilmjében (június 7.), majd Csokonai Vitéz Mihály művének tévéváltozata, a Dorottya címszerepében találkozhatunk vele június 14-én.
A következő hétvégén egy Örkény-elbeszélésből írt 1968-as tévéfilm, A Hanákné ügy idős takarítónőjeként, majd a Százéves asszony című tévéjáték Gizi nénijeként láthatjuk a képernyőn, többek közt Gábor Miklóssal, Psota Irénnel és Feleki Kamillal.
Az utolsó júniusi hétvégén láthatják a Bolondnagysága című alkotást az érdeklődők. A Galgóczi Erzsébet regénye alapján készült tévéfilm Janka nénije Gobbi Hilda egyik legemlékezetesebb szerepe. Június 28-án egy rövid jelenetben is felbukkan a művész, a Hullám Izabellában már egy fiatalabb színészgenerációval, Bánsági Ildikóval, Haumann Péterrel és Kern Andrással játszik együtt.

Július elején, Gobbi Hilda halálának huszadik évfordulójáig (július 13.) még négy alkotást tűz műsorára az m2.
Az első szombaton a szintén Galgóczi-műből készült Használt koporsó zsugori Berta nénijeként, a következő héten a 19. századi népszínmű-irodalom egyik legsikeresebb darabja, A vén bakancsos és fia, a huszár Korcsmárosnéjeként láthatják a képernyőn.
Július 5-én a Bajor Gizi Színészmúzeumról tekinthetnek meg egy riportfilmet a nézők, 12-én pedig a versmondó művészt is megismerhetik: Gobbi Hilda Pablo Neruda Béke című versét tolmácsolja egy korai, 1962-es felvételről.

További információk: www.mtvzrt.huÉrtékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.5 (az 5-ből). 4 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#adlibitumvoices a városnapokon
2024. július 19. péntek,
Ma Emília, holnap Illés ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Csotó Klára, Kiki (Patkó Béla), Móra Ferenc, Wladár Sándor.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások