2009.09.02 07:01

Lenolaj: a legszebb magyar szó - egyelőre

  Flattr this
 

Lenolaj, édesanya, szerelem, ez a három legszebb magyar szó egy internetes oldalon indított játék szavazói szerint. A cél: megőrizni az utókornak, hogy a XXI. század elején melyiket tartották a legszebb magyar szónak az internetezők.

A hétköznapokban egy nem túl gyakran használt élelmiszer neve vezet a magyarországi Balassi Intézet játékán. A szoszavazas.hu címen elérhető oldal voksolásán az a cél, hogy összegyűjtsék azokat a szavakat, melyeket a voksolók szerint érdemes megőrizni a jövőnek.

vezet a lenolaj
A versenyt júliusban hirdették meg. A lenolaj már négyezernél is több szavazatot kapott, a második helyenb az édesanya szó áll, 2353 szavazattal. A harmadik a szerelem szó 1997 szavazattal. A szavazás lényege nem a legszebb értelmű szót megtalálni, hanem azt, amelyiknek hangzása a legszebb.
Leszorulni látszanak a dobogóról a cipőfűző, a szeretet és édesem szavunk, a sorban utána pedig a pillangó, a barázdabillegető és a csillag szavak állnak.
Az ánuszrózsa szavunk nemrég lekerült a tízes listáról...

sereghajtók
Érkezett szavazat még a többi között a tritikálé, a hóbelevanc, az árvíztűrőtükörfúrógép, a kátyú szóra, de a elkelkáposztásítottalanítottátok kifejezésre is.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 29. péntek,
Ma Auguszta, holnap Zalán ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Elle MacPherson, Jennifer Capriati, Kosztolányi Dezsõ, Terence Hill, Zimány Linda.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások