2009.08.05 10:49

Hatvanezren félszigeteltek 2009-ben

  Flattr this
 

Mintegy 60 ezren vettek részt a hétfőn véget ért, marosvásárhelyi CokeLive Félsziget Fesztiválon. A fesztivál ideje alatt megközelítőleg 450 hektó sör és több mint 280 hektó üdítő és ásványvíz fogyott el. A kontyalávalóhoz többek között Tiësto, a The Prodigy és a Nine Inch Nails szolgáltatta a talpalávalót.

Aki ezreket megmozgat

Aki ezreket megmozgat

A szervezők szerint a 2009-ben hetedik alkalommal megtartott Félsziget Fesztivál zenei kínálata és infrastruktúrája egyaránt jobb volt, mint az előző években, és az időjárás is ezúttal a félszigetezőkkel tartott, hiszen a fesztivál egyik napján sem esett az eső.

kevés külföldi
Az adatok szerint 1500 sátrat húztak fel a rendezvény négy napja alatt a táborban. A látogatók nemzetiségét illetően fele-fele arányban vettek részt a magyar és a román fiatalok. Az eladott napijegyek és bérletek alapján a résztvevők 94 százaléka romániai volt, 6 százalékuk pedig külföldről (Magyarország, Ausztria, Egyesült Államok, Bulgária, Moldova, Németország, Franciaország, Dánia) érkezett.

osztrák igen, perui nem
A fesztivál Romániában még mindig az erdélyiek körében örvend nagy népszerűségnek, hiszen a romániai résztvevők 60 százaléka volt erdélyi. Az erdélyi fesztiválozók zöme Hargita megyei, de sokan jöttek Kolozs megyéből és Maros megyéből is. A szervezők kimutatásai szerint azonban az erdélyi látogatószám stagnálást mutat, míg Románia többi megyéjéből érkezettek száma jelentősen megnőtt az előző évekhez képest. A külföldiek közül a legtöbben magyarországiak, de jelentős számú osztrák fiatal is részt vett a rendezvényen. Peruból senki nem érkezett a 2009-es Félszigetre.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 26. péntek,
Ma Ervin, holnap Zita, Mariann ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Jet Li, Kukorelly Endre, Szörényi Levente.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások