2008.10.13 18:09

Harangszó-előzetes (2008/20.)

  Flattr this
 

„A reformáció lényege: visszatérés az élet egyedüli forrásához, a Bibliához és élni annak tanítása szerint." A Harangszó legújabb számának címoldalán Józsa Ferenc ünnepi gondolatai olvashatók.

Szintén a reformáció jegyében íródott a lap vezércikke Mindig, mindenben címmel. „A reformáció egyik kulcsszava ez a címbe foglalt fogalom. Ismerős a magyar fül számára is a latin kifejezés: semper. Vallásunk születésétől kezdve kíséri és sokszor kísérti egyházunkat ez a gondolat." – fogalmaz Sándor Lajos.

Krisztushoz tartozónak vallod magad? - kérdezi A Lélek csendje rovat címében Balázsné Kiss Csilla. Szintén a Szegletkő-oldalon a második résszel folytatódik a Magyar református hitvallások című sorozat, Csohány János tollából.

A Református élet rovat ezúttal is kitekintést nyújt egyházi életünk eseményeiről. A tolókocsisok és mozgássérültek koltói találkozójáról helyszíni tudósítást közöl a lap. Részletes beszámoló olvasható a harmadik Felvidék-Partium találkozóról, amit idén a felvidéki Dunaszerdahelyen tartottak. 150 éve épült templomát ünnepelte Gyarak reformátussága, a református kollégiumok tanévnyitójáról pedig Kánya Zsolt Attila tudósít. A falurombolás elleni első romániai fellépésre emlékeztek a Szemben a kommunizmussal című konferencián. Az eseményről részletes beszámoló olvasható a Harangszóban.

A Mozaik-oldalon Csohány János a reformáció művészeti emlékeit idézi fel, Visky István pedig Forradalmi szeretet címen jegyzi gondolatait.

Két új rovattal is jelentkezik a Harangszó új száma. A Derűs percek és az Idézőjel a hetedik, illetve a nyolcadik oldalon olvasható.

A Hírvivőben szó esik a Partiumi Keresztény Egyetem akkreditációjáról, Vér István a krasznai napokról ír élménybeszámolót, Antal Attila az egyházkerületi lelkészértekezletről cikkezik.  

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban.

 

Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 2.5 (az 5-ből). 2 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások