2008.06.10 04:37

GTA IV. - Újdonságok

  Flattr this
 

Mint ahogy azt a fejlesztő ígérte, sokkal nagyobb, sokkal több, sokkal jobb az új Grand Theft Auto epizód a korábbiaknál. A részletekért olvass...

A járművek korát a festésük alapján megítélhetjük, az újabbak fényesek, míg az öregebbek kopottak, porosak, rozsdásak.

Az autókon ezentúl már a golyók által hasított lyukak is látszanak fognak és a por, sár is tartósan a kocsikon marad. Ezért különösen vigyáznunk kell a drága kocsikra.

A mobiltelefonunk segítségével újrakezdhetjük a küldetést, ha elkapnak a rendőrök vagy meghalunk a misszió alatt.

A játékban szerepel az Olasz, Puerto Rico-i, Orosz, Jamaikai bandák, a Kínai Triad és a Mafia.

A játék képfrissítési sebessége (FPS) nem függ a körülményektől, hogy üres e az utca vagy tele van kocsikkal és gyalogosokkal, és nem függ a képi effektektől sem: állandó 30 fps-en fut.

Közelharcban többfajta támadásmódokat érhetünk el különböző gombokkal, sőt még ezek helyes kombinációival is letámadhatjuk az ellenfelünket.

Intelligensebb lett a játék: Ha valamilyen terepakadályhoz (pl egy fal) közeledünk, vagy szakadékhoz (vagy egy tető széléhez) érünk a mozgásirányítás lelassul és finomabb lesz, így nincs több falnakrohanás.

Broker a kezdő városrész, a többi el van blokádolva, viszont nem tart majd annyi időbe feloldani a következő városrészt (Bohan-t) mint ahogy a San Andreasban San Fierro-t.

Újra vannak különleges ugratások (Insane Stunts) mint ahogy a GTA III-ban és a Vice Cityben volt.

A különböző kategóriájú kocsik irányítása sokkal különbözőbb, mint az eddigi részekben. Nagy sebesség melletti ütközéskor karakterünk kirepülhet a szélvédőn.

Az autók sokkal realisztikusabban viselkednek, nagyobb sérülést okoz egy gázolás, és az autón is sokkal jobban látszik a törés, a valóság fizakája szerint.

Ha meghalunk a korházi kezelés díja $100, de nem veszítjük el a fegyvereinket. De ha a rendőrök fognak el akkor elveszik a fegyvereinket mint az eddigi részekben is.

A GTA IV főküldetéseinek a végigjátszása folyamatos játékkal két hétbe is telik minimum.

A 100%-os kijátszás itt is rengeteg időbe telik, elég sokat kell játszanunk a játékkal, hogy ne találjunk semmi elfoglaltságot Liberty Cityben.

Élethűbb tereptárgy-fizika: Fegyveres harcok során kihasználhatjuk a terep adta lehetőségeket ellenségeink legyőzésére, pl kilőhetünk felettük egy hordót, vagy rakétavetővel kirobbanthatunk alóla támasztékot, saját fantáziánk szab csak határt.

A játék első betöltése után, nem kell többé várnunk a játék közben, ha épületekbe lépünk be, vagy másik szigetre megyünk át.

Ellentétben a San Andreassal, karakterünk hajstílusát és fizikumát nem változtatjuk, viszont a ruházatát és felszereléseit továbbra is személyre szabhatjuk.

A játékos új képességekkel rendelkezik; felmászhat a telefonpóznákra és a tűzlétrákra, odébblökheti az embereket, akik nekimennek az utcán, és randira hívhatja a nőket.

A mobiltelefon-használatot is továbbfejlesztették: a mobiltelefon kiválasztásakor a jobbalsó sarokban előjön egy ablak a mobiltelefon kijelzőjéről, ahol több utasítást is adhat a játékos mint például, hogy: „találkozzunk itt”.

A játékos mozgását egy fizika motor szabályozza, a tisztán előre megírt animációk helyett, így a mozdulatai sokkal valósághűbbek. A karakterek mozgását befolyásolja az is, hogy milyen terepen halad át.

Az autólopás sokkal élethűbbé vált az előző részekhez képest, a játék egy animációt játszik le, ami az autó és a játékos helyzete alapján véletlenszerűen változik, és amelyben feltűnés nélkül megközelíti az autót, betöri az üveget a könyökével, és csak ezután tudja elindítani.

A játékban vannak utcanevek, hogy egyes küldetésekben a játékos eltaláljon egy megadott címre.

Bármikor foghatunk egy taxit az utcán, hogy elvigyen minket bármilyen címre a városban. Amikor fizető utasként taxizunk, választhatunk, hogy végignézzük az utazás animációját, vagy egy gombnyomással átléphetjük az animációt és rögtön a helyszínre érhetünk.

Több aktív küldetésben is részt vehetünk, mert vannak olyanok, amelyek több napon keresztül tartanak, és van amikor csak várnunk kell egy telefonhívásra vagy további utasításokra.

Internetet is tudunk használni, Niko TW@ nevű internetkávézókból hozzáférhet a világhálóhoz.

Az eddigiektől eltérő a rendőrség MI-ja, és a körözési szintek kezelése. Ha a rendőrség üldöz, akkor a kis térképen kirajzolódnak bizonyos körzetek, ahol a rendőrök keresnek minket. Ezeknek a körzeteknek a nagysága függ a körözési szinttől (csillag), és új körzetek keletkezhetnek, ha észrevesznek minket a zsaruk.

A Pay'N'Spray garázsok helyett Niko sokkal realisztikussabb módon álcázza magát: kocsit cserél olyan területeken, mint például a parkolóházak. Az is újítás, hogy a gyalogosok is tudnak bűnbejelentéssel élni, például ha mások szeme láttára autót lopunk.  

Új játék-motor, ez a rész a Rockstar Games saját fejlesztésén, a RAGE (Rockstar Advenced Game Engine) nevű motoron fut. A játék akció közben számolja ki a mozgásokat, így az sokkal valóságosabb lett. Ezen kívül nagy szerepet kap a valós-idejű árnyékolás is.  

A küldetések után van lehetóségünk az autosave válásztására.

Az eddigi időszimuláció is változik, míg eddig egy nap 24 perc volt, most 48 perc lett, így minden óra 2 perc hosszú lett.

A játék karakterei minden alkalommal másképp néznek ki, nincs egy állandó kinézetük, ugyanazt a ruhát viselve, mint az előző részek karaktereinek.

Minden egyes rendőrautóban rendelkezésünkre áll egy fedélzeti számítógép, ami hozzáférést nyújt azoknak az embereknek az adataihoz, akik rendelkeznek rendőrségi bejegyzéssel. Hasznunkra válik, ha ellenséges bűnözők adataira van szükségünk.

A drive-by-t is továbbfejlesztették, a kocsi ablakából szabadon célozhatunk miután kitörtük azt.

A játék hangminősége sokkal jobb lett mint az eddigi GTA-kban.

A végigjátszás során a barátságok nagy szerepet játszanak, barátságokat építhetünk és ápolhatunk.

Amikor túl sok alkoholt fogyasztunk a játék így figyelmeztet: "You are drunk. Your vision is blurred.".

A Rockstar megnövelte a látótávolságot, így olyan részletességgel láthatjuk a messzi városképet mint eddig soha.

Fegyveres harc során ha belső nézetes módra váltunk megjelenik egy életjelző, ha az ellenségünkre célzunk. Ez egy kör lesz a célkereszt körül, ami 8 részre van osztva és a kitöltéttsége az ellenfél életét mutatja.

A drágább kocsikban van GPS.

A GTA IV-ben nem csak a jármuvekben hallgathatjuk a rádiót, hanem bárhol, a mobiltelefonunk segítségével, még küldetések alatt is.

Használhatjuk a kocsik csomagtartóját tárgyak szállítására, elrejtésére, tárolására.

Niko mozgásanimációja nagyon kidolgozott és életszerű lett, képes felmászni teherautókra, mint ahogy egy képernyőképen is láthatjuk.

forrás: gta4iv.com


Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 4.2 (az 5-ből). 4 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 18. csütörtök,
Ma Andrea, Ilma, holnap Emma ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Németh László.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások