2010.08.03 09:48

Facebook videó-vírus, már magyarul is

Szerző: index/technet
  Flattr this
 

A Facebookon egy videó segítségével portyázó vírus jelent meg, állítólag vészes gyorsasággal terjed. A felhasználó csak egy linket lát ezzel a szöveggel: Az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót.

Ha rákattintunk a linkre, az oldal egy Facebook alkalmazáshoz visz, ahol színkód helyes megadásával bizonyítjuk, hogy emberek vagyunk. Ekkor új lapon elindul egy YouTube videó, melyben egy Jokernek öltözött pasas fura performanszát láthatjuk.
Ekkor már engedélyeznie kell az alkalmazást, amit nagyon sokan rutinból megtettek, nem is figyeltek arra, mit engedélyeznek. Innentől kezdve az alkalmazás készítői hozzáférnek a felhasználó személyes adataihoz és továbbterjeszti a vírust.

trükkös
Az átverés látszólag nem tesz kárt, viszont továbbküldi magát nevünkben ismerőseink üzenőfalára, ráadásul a jelek szerint „Tetszik”-et is küld, azaz úgy tesz, mintha az ismerős még külön lájkolná is a videót. Ezen felül, mivel egy idő után az üzenőfal új bejegyzései miatt, csak lefelé görgetve lenne látható, ezért az üzenet időről-időre az első helyre „helyezi magát” így ismét az üzenőfal tetején látható. Ez a típusú átverés nemrég jelent meg a Facebookon, újabb, veszélyesebb formái már fertőzött weboldalra is vezetnek.

nagyon terjed
Ennek az átverésnek látszólag egyetlen célja, hogy minél gyorsabban terjedjen, amit meg is tesz! A negatív sikert jól mutatja, hogy augusztus elején csak néhány százan, mára már több tízezren dőltek be neki. És nem is nehéz bedőlni, ha ismerőseink többsége lájkolt valamit, akkor arra kevesen gyanakodnak.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.2 (az 5-ből). 5 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások