2009.07.01 11:53

Cosmote - Zapp fúzió

Szerző: manna.ro/hotnews.ro
  Flattr this
 

A romániai Cosmote mobilszolgáltató 207 millió euróért, adósságaival együtt cakli-pakli megvette a Zapp-ot. Az eddig csöndes agóniában vegetáló Zapp 3G-s és CDMA licenszéért kellett a Cosmote-nak.

A Cosmote igazgatója kedden aláírta a Zapp mobilhálózatot működtető Telemobil céggel az adásvételi szerződést, melyben az áll, hogy 61 millió euróért megvásárolja a Zapp részvényeit. Emelett közel 146 millió eurót is hajlandó fizetni, a Zapp által felhalmozott adósságok törlesztéséért és egyéb kintlevőségek kiegyenlítéséért.
A Cosmote célja ezzel, hogy megszerezze a Zapp 3G és CDMA licenszét, amelynek segítségével mobil internet szolgáltatásokat tud majd nyújtani és élére állhat az egyre kiélezettebb romániai mobilpiacnak.

fejlesztések, de nem nagyon
A Zapp 2008-as évi jövedelme 61 millióra tehető, előfizetőinek száma meghaladja a 374 ezret. Románia lakosságának 70 százalékos lefedettségével büszkélkedhetett, az utóbbi időben jelentős 3G és EV DO fejlesztéseket vezettek be, nem túl nagy elánnal.

felzárkózik a Cosmote
A Cosmote általi felvásárlás lendíthet egyet a román piacon működő mobilszolgáltatók közti versenyen. Ezzel a lépésével közelebb került a két nagy konkurens, az Orange-hez és a Vodafone-hoz a legfiatalabb romániai mobilszolgáltató, a Cosmote.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.4 (az 5-ből). 5 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 26. péntek,
Ma Ervin, holnap Zita, Mariann ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Jet Li, Kukorelly Endre, Szörényi Levente.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások