2009.04.29 07:53

A III. Kultúra Tavasza programja

  Flattr this
 

Helyszín: Nagykárolyi kastély
Időpont: 2009 május 4 - 9
Kezdés: változó időpontokban
Beugró: ingyenes

A nagykárolyi III. Kultúra Tavasza rendezvény programja

HÉTFŐ, MÁJUS 4

16:00 óra – Károlyi Kastély padlása
Provinciart kiállítás megnyitó -  Nagykárolyi művészek, alkotók munkáinak közös tárlata, ahol csendéletek, portrék, tájképek ugyanúgy közönség elé kerülnek mint bizonyos figuratív és nonfiguratív, szokatlannak tűnő művek.

18:00 óra – Károlyi Kastély bálterme
Zongorakoncert - Visnyai Ágnes tanítványainak bemutatója. Tehetséges 6-18 év közötti fiatalok a klasszikus zene gyöngyszemeiből összeállított koncertje.

KEDD, MÁJUS 5

16:00 óra – Városi Könyvtár erkélye
Könyvbemutató - Nagykároly nem bővelkedik kortárs írókban, költőkben, ezért külön öröm, hogy 2009 elején megszületett egy verseskötet, egy fiatal író tollából. Az ő neve Sfet Cristian. A könyvbemutató remek alkalom arra, hogy megismerhessék a szerzőt és az ő irodalmiságát.

18:00 óra – Múzeum előtti szökőkút
Fúvoskoncert - A KULTÚRA TAVASZA először nyújt lehetőséget a városnak arra, hogy igazi térzenében lehessen része az érdeklődőknek.
Kettős premierről kell beszélnünk, ugyanis az előadás népszerűsíteni hivatott egyben a Művelődési Ház új foglalkozását is. Másfél óra kellemes, zenés szórakozás.

SZERDA, MÁJUS 6

16:00 óra – Városi Könyvtár erkélye
Hivatásos Színház esélye Nagykárolyban Kötetlen beszélgetés, mely arra hivatott, hogy szembeállítsa a város vezetőségét, a kulturális egyesületek képviselőit és a Művelődési Ház munkatársait, akik elmondhatják véleményüket egy hivatásos színtársulat megszületéséről pro és kontra.

18:00 óra – Károlyi Kastély bálterme
Népzene és néptánc - Valódi élvezet a műfaj szerelmeseinek. A Ceatara, a Rekettye és a Iedera hosszú idő után együtt lép fel. Kirándulás az autentikus román és magyar folk világába a multukulturalizmus jegyében.


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 7

16:00 óra – Városi Könyvtár erkélye
Emlékezzünk Ion Balara - Az ember máltatása, aki meghatározó szerepet játszott a város kulturális életében. Műfordító, író, politikai fogoly, a kommunizmus elleni küzdelem helyi szószólója.

19:00 óra – Károlyi Kastély padlása
Lia Bugnar: A hóember – színházi előadás (magyar nyelvű) - Egy különös szerelmi történet, mely rávilágít a szociális konvenciók banálisságára és szükségtelenségére, finoman kigúnyolva azokat. Hamisítatlan szerelmi költemény párbeszédbe szedve. Egy üdítő előadás. Paul Sarvadi rendezésében bemutatja Kiss Zita és Vida István.

20:00 óra – Károlyi Kastély padlása
Frank Xaver Kroetz: A kedvenc dal – színházi előadás (román nyelvű) - Az előadás megfog, megdöbbent. Szinte sokkolja a nézőt, pedig az életnek velejárója az öngyilkosságra való hajlam. Egy naturalista, sötét előadás, melyben az egyetlen szereplő és az ő tettei, elgondolkodásra, befeléfordulásra késztetnek.

PÉNTEK, MÁJUS 8

17:00 óra – Károlyi Kastély tornya
Upside Down – fotókiállítás - Szomor Attila, Simay Zsolt és Gödri Alpár Béla közös kiállítása  pincékről készült fotókból.
Tradícionális raktárhelyünk jellemez minket. A pincéinkben felhalmozott tárgyak, élelmiszerek, a bor és a pálinka sokat elárulnak rólunk.
A kiállítás nem hivatalos mottója: Mutasd a pincéd, megmondom ki vagy.

18:00 óra – Károlyi Kastély bálterme
Régizene koncert  - A Collegium, méltán elismert régizene együttes előadása, akik  határainkon túl is nagy népszerűségnek örvendenek. Értékes, igényes előadás.
A zeneszámok között a Magic Dance, tematikus táncokat mutat be.

19:00 óra – Múzeum előtti szökőkút
Szabadtéri irodalmi est - Szokatlan irodalmi kávéház. Egy kis sziget a rohanásban. Versek, irodalmi részletek jazz és szimfonikus zenével aláfestve, stand up comedy. Tökéletes péntek esti szórakozási lehetőség.

SZOMBAT, MÁJUS 9

Európa napi rendezvények:
10:00 óra - futóverseny
12:00 óra - iskolák közötti vetélkedők, aszfaltrajz és sok más érdekesség.
12:00 óra – könnyűzenei koncert. Fellépnek a Művelődési Ház valamint a Diákklub növendékei.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.5 (az 5-ből). 2 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 24. szerda,
Ma György, holnap Márk ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Alessandro Costacurta, Barbra Streisand, Détári Lajos, Jékely Zoltán, Kelly Clarkson.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások