2009.04.01 04:24

6. Erdélyi Humorfesztivál

  Flattr this
 

I. nap, fellépések - Helyszín:
Auditorium Maximum, BBTE Kolozsvár
Időpont: 2009 ápr. 3., péntek
Kezdés: 18:00 óra
II nap, gálaműsor - Helyszín:
Kolozsvári Magyar Opera
Időpont: 2009 ápr. 4., szombat
Kezdés: 19:00 óra
Beugró: 15 - 23 RON

„Gazdasági válság van, ilyenkor talán még fontosabb a nevetés, ezért ha más dolgon spórolunk is, az Erdélyi Humorfesztiválon nem fogunk” – jelentette ki az RMDSZ Programirodája nevében Bodor László.

A vezető közölte, fontosnak tartják az új humoristák, új erdélyi tehetségek felkutatását, s ezért minden évben 700 lejt ajánlanak fel a Communitas Alapítvány révén a versenyben résztvevő legjobb amatőr humoristának.

„Úgy gondolom, hogy a nyertes humorista számára a díjnál is fontosabb az elismerés: abban az évben te vagy a legígéretesebb fiatal tehetség Erdélyben” – tette hozzá Bálint Ferenc humorista a Szomszédnéni Produkciós Iroda részéről.

A Humorfeszt 2009 versenyére olyan amatőr humoristák jelentkezését várták, akik a következő erdélyi humor-generáció képviselőivé válhatnak. „A pályázatra 23-an neveztek be, ami már több, mint a tavaly, amikor mindössze 16 versenyző méretkezett meg” – mondta Tóth Szabolcs szervező. Az idén a zsűri elnöke Litkai Gergely humorista lesz, a magyar nyelvű Comedy Central igazgatója, a Dumaszínház kitalálója és az MR1 Kossuth rádiókabaréjának a szerkesztője. Litkai mindezek mellett forgatókönyvíró is, akinek most került mozikba az Üvegtigrist fricskázó „Papírkutyák” című filmje.

A 6. Erdélyi Humorfesztivál idén is két napos lesz. Első nap a kolozsvári Auditorium Maximumban lesznek programok (a Babeş-Bolyai Tudományegyetem főépülete melletti terem). A program április 3-án, pénteken, 18 órakor kezdődik és fellép az Open Stage, Nagy István a Gruppenhecc csapattal, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter, Zsók Levente, ugyanakkor Könczey Elemér bemutatja a „Fejadag” című legújabb karikatúrakötetét.

A Humorfeszt gálaműsorára másnap, szombaton kerül sor 19 órától a Kolozsvári Magyar Operában. Jegyeket és bérleteket a Magyar Opera pénztáránál lehe elővételben váltani. Részletes program és további információk a www.humorfeszt.ro honlapon találhatók.

A Humorfesztivált a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat és az RMDSZ Programirodája szervezi.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások