2009.01.15 12:09

2009: tucatnyi fesztivál Nagykárolyban

  Flattr this
 

Hét saját szervezésű és négy társulva megszervezett fesztivált tervez erre az évre a nagykárolyi művelődési ház csapata. A felhozatalt el is keresztelték, az események az Etnikai sokszínűség és európaiság című projekt égisze alatt szerveződnek.

Az Etnikai sokszínűség és európaiság program célja: a nagykárolyi és környékbeli multietnikus hagyományok és értékek népszerűsítése mint Európa örökségének a része, illetve bemutatkozási lehetőséget adni fiatal művészeknek.

nehezített szervezés
Bizonyos fesztiválok és rendezvények, már több éves múltra tekintenek vissza és jelzik a Művelődési Ház valamint a különböző nagykárolyi civil szervezetek és alapítványok közötti kiváló viszonyt, hiszen közös szervezésben születnek.
Az Etnikai sokszínűség és európaiság címet viselő egész éves rendezvénysorozat megvalósítása annál is fontosabb, mivel a nagykárolyi színház épülete tatarozás miatt zárva van.
Ez ugyan megnehezíti a szervezést, ugyanakkor egy plusz töltetet ad a rendezőknek, akik hisznek abban, hogy a színház bezárásával nem szűnhet meg a kulturális élet a városban.

Az Etnikai sokszínűség és európaiság című 2009-es projekt rendezvényei:

> SPOT 2009 – színházművészeti egyetemek III. nemzetközi fesztiválja

> III. Castelanii fesztivál – nemzetközi könnyűzenei verseny, mely magába foglalja a Castelanii fennállásának 45. évfordulója alkalmából megszervezett ünnepséget

> A színház házhoz megy – turné a színház népszerűsítése érdekében az Újvidéki (Szerbia) Művészeti Akadémia művészeivel, akik minden környező településre és faluba elvisznek egy szabadtéri előadást.

> Művészetek fesztiválja – előadássorozat olyan zenei csemegékből, melyek helyi szinten kevésbé népszerűek valamint művészeti kiállítások szokatlan helyeken.

> Károlyi-kastély fesztivál – egy középkort idéző rendezvény, mely felhívja a figyelmet a Károlyi-kastély kulturális és turisztikai lehetőségeinek kiaknázására.

>Folk Fest – egy rendezvény mely összehozza a kisrégió hagyományőrzőit, akik bemutatót tartanak, így a mai kor gyermeke is megismerheti ősei sokszínűségét.

> Családi fesztiválok – olyan rendezvények, melyek a családot helyezik előtérbe. Szabadtéri előadások, szabadidős elfoglaltságok szülőknek, nagyszülőknek és gyerekeiknek: Sárkányeregető fesztivál, Halloween Party, X-mas Fest 2009


A Nagykárolyi Művelődési Ház civil szervezetekkel illetve alapítványokkal tervezett rendezvényei:
> Fúvós zenekarok fesztiválja – együtt a Német Demokrata Fórummal
> Román népzenei fesztivál – a Ceatara egyesülettel közösen
> Szüreti mulatság – a Nagykároly és Vidéke kulturális egyesülettel együtt
> Tácháztalálkozó – közösen a Rekettye kulturális egyesülettel

A fent említett programsorozaton kívűl a Művelődési Ház, helyi jellegű rendezvényeit is megtartja 2009-ben:
> III. Mihai Eminescu szavalóverseny,
> II. És szárnyra kelnek a szavak, kisrégiós szavalóverseny és ünnepség a költészet napja alkalmából,
> III. Kulturális Tavasz Fesztivál Nagykároly,
> III. Star Select könnyűzenei vetélkedő

valamint iskolák közötti irodalmi-művészeti vetélkedők, és találkozók a régió kulturális intézményeinek vezetőivel.



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások