Friday 28. March 2008

Vasárnaptól nyári időszámítás

Március utolsó vasárnapján – közép-európai idő szerint –, hajnali 2-kor az órákat előre kell igazítani 3 órára.

Category: FŐOLDAL

Thursday 27. March 2008

Nem kacsa az ingyen CAEN-kód csere?

Napok kérdése és nem kell fizetniük a romániai cégeknek, ha eleget akarnak tenni a tevékenységi körük osztályozására szolgáló, úgynevezett CAEN–kód módosításáért.

Category: FŐOLDAL

Thursday 20. March 2008

Viszik a roncsautókat (+ videó)

Szerda délután is szabaddá tettek egy lakótelepi parkolót Szatmárnémetiben azzal, hogy elvitték az ott álló, egyébként használaton kívűl lévő autót. Az akciót természetesen videóra vettük...

Category: FŐOLDAL

Tuesday 18. March 2008

Húszezer euró havonta

Míg van, aki az egy főre eső fogyasztói kosár szerint meghatározott minimumot próbálja beosztani, hogy túléljen egyik hónapról a másikra (a kisnyugdíjasokról nem is beszélve), vannak olyanok, akik számára ennek száz–kétszázszorosának elköltése okoz gondot.

Category: FŐOLDAL

Friday 14. March 2008

I.E. 10.000 - romániai premier

Eredeti cím: 10,000 B.C. Rendező: Roland Emmerich Forgatókönyv: Roland Emmerich és Harald Kloser Szereplők: Steven Strait, Camilla Belle Cliff Curtis, Omar Sharif, Tim Barlow Játékidő: 109 perc

Category: FŐOLDAL

Monday 10. March 2008

Petíció a könnyebb érettségiért - írd alá te is!

Internetes aláírásgyűjtést indított néhány Târgu Jiu–ból való diák annak érdekében, hogy a román Oktatásügyi Minisztérium változtasson a 2008–as érettségi matematika–tételein, mert azok túlságosan nehezek.

Category: FŐOLDAL

Friday 07. March 2008

Jön a Fehér Kígyó, meg a Süket Leopárd

Whitesnake

Közös koncertet ad Bukarestben július 8–án este tíz órától a Whitesnake és a Def Leppard, ebben a sorrendben.

Category: FŐOLDAL

Friday 07. March 2008

Inkább az eperszedők, mint az állam

Több pénzt küldtek haza 2007–ben a honfitársaik által csak „căpşunari-oknak”, eperszedőknek csúfolt, a schengeni övezetbe járó romániai vendégmunkások, mint amennyi uniós támogatást osztott szét az országban a román állam.

Category: FŐOLDAL

Monday 03. March 2008

Szélhámosság mobilon! Most Logan MCV az sms-csali.

„Dacia Logan MCV-t nyertél!” üzenetet kapnak az utóbbi időben az erdélyi megyék Orange előfizetői is, az sms természetsen hazugság. Az Orange semmilyen ilyen jellegű nyereményjátékot nem folytat – szögezte le a telefontársaság hétfő esti közönségszolgálati ügyeletes –, és az üzenetben emlegetett támogatók se tudnak semmiről. A trükk-sms-eket Cosmote hálózatról küldi a furfangos ötletgazda – az operátorok ennél a szolgáltatónál is tehetetlenül állnak a jelenség előtt -, ráadásul még internetes oldal is fokozza a csalóhatást.

Category: FŐOLDAL

Friday 22. February 2008

Szatmárnémetibe és Nagyváradra jön a Uriah Heep

Ingyenes koncertet tart május 16–án a szatmárnémeti Új–Főtéren a legendás angol rockzenekar, a Uriah Heep. Két nap múlva pedig, május 18–án Nagyváradon lép fel az 1969–ben alakult együttes.

Category: FŐOLDAL

Friday 22. February 2008

Az e-melonak kampec

A megváltozott munkaerőpiaci igények miatt döntött az internetes oldal támogatásának megvonása mellett a Communitas alapítvány, ami így március 1–től működésképtelen lesz. Az e-melo.ro-nak 13 ezer regisztrált tagja van, négyéves fennállása alatt 10 ezer állást hirdetett meg.

Category: FŐOLDAL

Tuesday 19. February 2008

Az iwiw nyert, meg a myvip

Tavaly a közösségi oldalak neveire kerestek rá legtöbben a Google magyar nyelvű oldalán.

Category: FŐOLDAL

Sunday 17. February 2008

Fejezetek az „Ismerjük meg Ausztráliát” ügyfélszolgálat élményeiből

Kivonatok egy ausztrál turista–tájékoztató iroda telefonközpontosainak élményeiből. Jó szórakozást hozzá! Kérdés: Szokott fújni a szél Ausztráliában? Még sosem láttam a tévében, hogy esett volna ott az eső, hogy tudnak akkor növekedni a növények? (UK). Válasz: Minden növényt teljesen kifejlett állapotban importálunk, aztán csak ülünk, és nézzük, ahogy elpusztulnak.  

Category: FŐOLDAL