Wednesday 18. March 2009

A romániai klubélet legjobbjai

Internetes szavazás általi felmérést készített az egyik legnagyobb romániai klubzenei portál, a nights.ro A 2008 legjobbjaira kíváncsi szerkesztők által közzétett eredmények szerint Romániában nagy kedvenc Armin van Buuren és hogy jó klubok nem csak Bukarestben vannak.  

Category: FŐOLDAL

Monday 16. March 2009

Online vonatjegy-vásárlás Romániában

2009 március 16-tól interneten is lehet jegyet vásárolni a Román Államvasutak (CFR) járataira. Az új opció meglepő módon drágább lesz mint az eddig megszokott jegypénztári vásárlás.  

Category: FŐOLDAL

Sunday 15. March 2009

Guiness Rekordok a játékiparban

A 2008 végén megjelent a Guinness World Records Gamer's Edition tartja nyilván, hogy a videojátékok világában milyen rekordok születtek és kik vagy mik a csúcstartók. A kötet Romániában nem kapható de de webshopokban már beszerezhető 10 angol font körüli áron.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 11. March 2009

2009: A Blu-ray éve

A HD-DVD-vel szembeni formátumháború megnyerése után nem lett volna meglepetés, ha a Blu-ray 2008 végére már igencsak népszerű lesz, de mindez nem következett be. Szakértők szerint 2009 a Blu-ray sikerét hozhatja. A számok azt jelzik, egyre több fogyasztó keres nagyfelbontású filmeket HDTV-jéhez.  

Category: FŐOLDAL

Saturday 07. March 2009

Magyarországi és romániai fesztiválidőpontok

TMBase, Rokolectiv, Delahoya, B'Estfest, Tusványos, Liberty Parade, Creamfields, EMI-Tábor, Hegyalja, Jókai-Napok, Sziget, Volt, Balaton Sound, Cinefest.  

Category: FŐOLDAL

Monday 02. March 2009

Tavaszi akciók a romániai mobilszolgáltatóknál

A Cosmote márciustól pénzt ad a mobiljel elvesztése miatti beszélgetés-megszakadások után, az orange beindította a Music store szolgáltatását, a Vodafone ingyenes antivírtus-tesztet ígér, a Zapp pedig az E@syvel nyomulna.  

Category: FŐOLDAL

Friday 27. February 2009

On-line vásárlás Romániában

Bolt helyett a netre

A romániai internetfelhasználók fele használja vásárlásra is a netet, közel ötven százaléka ezeknek úgy véli: az on-line vásárlás még mindig nem elég biztonságos Romániában.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 25. February 2009

A pretbomba.ro trükk

Ahol látszatra minden olcsó

Az évtized internetes pénzgyára működik Romániában www.pretbomba.ro cím alatt. A cselesen megkomponált árverésen aprópénzért juthatnak hozzá drága elektronikai cikkekhez azok, akik eleget áldoztak a szerencse oltárán, a weblap működtetői mégis megkapják a magukét.  

Category: FŐOLDAL

Monday 23. February 2009

Oscar díj nyertesek 2009

Winslet, Penn és Cruz

Papírforma szerint alakult a 81-ik Oscar, nagyjából azok kapták a díjakat, akikre számítani lehetett. Kivétel talán Sean Penn, aki Mickey Rourke elől nyúlta le a szobrocskát.  

Category: FŐOLDAL

Sunday 22. February 2009

Ma éjjel eldől ki visz haza Oscar díjat

A 81.-ik Oscar Gála posztere

Közép-kelet európai idő szerint, vasárnapról hétfőre virradó hajnalban közvetíti az RTLKlub a 2009-es Oscar díjkiosztó ünnepséget. A műsor romániai idő szerint hétfőn hajnalban 03:00-kor kezdődik.  

Category: FŐOLDAL

Friday 20. February 2009

Brit Awards 2009: Duffy triplázott

Duffy

Duffy, a 24 éves énekesnő „Rockferry” című lemezével nyerte el az év brit albumáért járó nagydíjat, de őt választották az év brit énekesnőjének és az év Nagy-britanniai felfedezettjének is.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 17. February 2009

Riói Karnevál 2009

Az idei Rio de Janeiro-i karnevál február 20-án pénteken kezdődik és február 24-én, kedden ér véget. A híres szambaiskolai felvonulás február 22-én vasárnap helyi idő szerint este kilenctől kedd hajnali négyig tart a Sambodrom-on, amit vasárnap délután ötkor nyitnak meg a látogatók előtt! 300.000 turistára számítanak az idei karneválon.

Category: FŐOLDAL

Monday 16. February 2009

Ezüst Medvét kapott a Varga Katalin

Jelenet a filmből

Kiosztották az Arany Medve és az Ezüst medve díjakat a 2009-es Berlini filmfesztiválon. A díjazottak között ott volt a Varga Katalin című brit–román–magyar koprodukciós film két hangmérnöke is.  

Category: FŐOLDAL

Friday 13. February 2009

Oscar 2009 jelölések

A The Courious Case of Benjamin Button kapta a legtöbb jelölést a 81.-ik Oscar díjra. Itt van minden: a legjobb film, legjobb színész/színésznő, legjobb vizuális effektusok, a legjobb rendező, a legjobb filmzene és a többi...  

Category: FŐOLDAL

Monday 09. February 2009

Grammy-díjak 2009: Tarolt a Coldplay és Lil' Wayne

Robert Plant és Allison Krauss, a Raising Sand, valamint Lil' Wayne a 2009-es Grammy gála nagy nyertesei ők egyaránt öt-öt Grammy-díjat nyertek. Az 51. Grammy-gálán a brit Coldplay együttes három díjat nyert, köztük az év daláért (Viva La Vida) és az év rockalbumáért (Viva La Vida Or Death And All His Friends). Plant és Krauss az év felvételéért és az év albumáért járó fődíj nyertese lett.  

Category: FŐOLDAL

Monday 02. February 2009

298/2008: adatrögzítés és nem lehallgatás

A kor fejlődése indokolja a kommunikációs csatornák figyelését, véli a nemzetbiztonsági ügyekben is jártas volt RMDSZ-szenátor, de szó sincs rögzítésről, lehallgatásról. Tudni azt, hogy ki kivel mikor és mennyit, az fontos az állampolgár biztonsága érdekében, de az még fontosabb, hogy ezekhez az adatokhoz ki férhet hozzá!  

Category: FŐOLDAL

Monday 26. January 2009

Üdülőjeggyel mentik a román turizmust

Még ebben az évben bevezetné a román turisztikai minisztérium azt az üdülőjegyet, ami csak Romániában lesz beváltható és amelyiktől azt remélik, talpra áll a román turizmus. 2000 lejt érne egy ilyen jegy.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 20. January 2009

Biblia-kiállítás Nagyváradon

Helyszín: Nagyvárad (Oradea) Str. Jean Calvin u. 1 sz., a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székháza Időpont: 2009 jan. 25, vasárnap  

Category: FŐOLDAL

Thursday 15. January 2009

2009: tucatnyi fesztivál Nagykárolyban

Hét saját szervezésű és négy társulva megszervezett fesztivált tervez erre az évre a nagykárolyi művelődési ház csapata. A felhozatalt el is keresztelték, az események az Etnikai sokszínűség és európaiság című projekt égisze alatt szerveződnek.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 06. January 2009

2008 legjobb filmjei

A Denevérember vezeti és Wall-E zárja a 25ora.ro huszas filmes toplistáját. A ranglétra összeállítása szubjektív és bár a teljesség igényével készült, elképzelhető hogy mások másképp gondolják. Úgyhogy lehet kommentelni!  

Category: FŐOLDAL

Monday 05. January 2009

Romániai koncertkörkép 2009

A Manowar, a Napalm Death, a Motörhead, a The Rasmus, a Sepultura, a Depeche Mode, James Blunt, Iggy Pop és Sting 2009-es romániai fellépése már biztos. Az AC/DC-é, a U2-é, Michael Boltoné, Tina Turneré és az Oasisé még nem.  

Category: FŐOLDAL

Saturday 03. January 2009

81. Oscar Gála, 2009. A Nixon film nyer?

Mindig a Legjobb film kategória érdekli legjobban a filmszeretőket, nem lesz ez másképp a 2009-es Oscar esetében sem. Két filmcím forog közszájon: Danny Boyle új alkotása, a Slumdog Millionaire, illetve a Ron Howard készítette Frost/Nixon.  

Category: FŐOLDAL

Friday 02. January 2009

Egész éves horoszkóp 2009-re

Egész éves előrejelzés ritkán valósulhat meg teljességében, főleg ha csillagjóslásról van szó, ám próba szerencse: Itt egy egész évre szóló horoszkóp 2009-re.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 23. December 2008

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet

Békés, családi körben eltöltött Karácsonyt és programokban, eseményekben gazdag Boldog Új Évet Kíván minden olvasójának és alkalmi látogatójának a 25ora.ro csapata!  

Category: FŐOLDAL

Sunday 14. December 2008

VÁLASZTÁSOK 2008: Kosarat kapott az RMDSZ

December 14-én, vasárnap írja alá a kormányalakításhoz szükséges koalíciós szerződést a 2008 november 30-i romániai választások két győztes pártja. Az RMDSZ nem baráti jobbot, hanem kosarat kapott a két román párttól, a Szövetség ellenzékbe kényszerül.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 04. December 2008

VI. Szatmári Vállalkozói Ötletbörze - még van esély

Még tart a beiratkozás, a hatodik szatmárnémeti Ötletbörzére, aki eddig hezitált csapatot verbuválni, meg nevezni, még megteheti.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 03. December 2008

VÁLASZTÁSOK 2008: Mandátumot szerzett szenátorok és képviselők

A 2008 november 30-i romániai választások hivatalos végeredménye után mandátumhoz jutott képviselők és szenátorok. Romániából, minden megyéből, Bukarestből, illetve a diaszpórából is. A következő politikusok lesznek tehát jelen 2012-ig a román törvényhozás két Házában:  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 02. December 2008

VÁLASZTÁSOK 2008: A PSD+PC nyerte a romániai parlamenti választásokat

Hajszállal ugyan és az utolsó métereken, de újra a baloldal kapta a legtöbb szavaztot Romániában, Az RMDSZ-re közel 500 ezer szavazatot adtak le.  

Category: FŐOLDAL

Monday 01. December 2008

Vége a választásoknak - ki kivel alakít kormányt?

2008 december 30-án, a szavazóházak este kilenc órási zárásával véget értek a romániai parlamenti választások. Az eredményeket néhány órával ezután már tudni lehetett és azt is, egyedül egyik párt sem alakíthat kormányt.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 20. November 2008

Opera- és operettgála Szatmárnémetiben

November utolsó hétvégéjén Szatmárnémeti lesz a régió 'könnyed - komolyzenei' fellegvára, a Dinu Lipatti Filharmóniába opera és operettgálát szervezett a Szatmári Magyar Hírlap.  

Category: FŐOLDAL

Friday 14. November 2008

Bestseller játékok

Gears of War 2

PC-n a 2008 novemberi abszolút győztes a Fallout 3 lett, az Xbox 360-ra írt játékok esetében letette a garast a Gears of War2, a konzol-konkurens Playstation3 exkluzív játéka a LittleBigPlanet viszont talán kicsit alulmaradt.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 13. November 2008

Kilencmillió dollárt nyert a pókervilágbajnok

Peter Eastgate

A dán Peter Eastgate nyerte meg a 2008-as World Series of Poker elnevezésű versenyt. A 22 éves hivatásos pókerjátékos a WSOP történetének legfiatalabb győztese.  

Category: FŐOLDAL

Sunday 09. November 2008

Meddig tarthat nyitva egy diszkó...

A szomszédság nyugalma érdekében a szatmárnémeti városvezetés beleszólna a diszkók, pubok, bárok, kávézók működési rendjébe, főleg ami a nyitva tartást illeti. Az ügyben közvitát tartanak.  

Category: FŐOLDAL

Monday 03. November 2008

PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK 2008: A jelöltek sorrendje a szavazólapon

A november 1-i sorsolást követően az Szatmár Megyei Választási Iroda közétette a 2008 november 30-i, romániai parlamenti választások jelöltjeinek szavazólapokon való sorrendjét:  

Category: FŐOLDAL

Saturday 01. November 2008

A 2008-as hitelválság és a majmok

Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő tanmese segíthet:  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 29. October 2008

Rallycross pálya Szatmáron

A Szatmári megyeszékhelytől huszon-egynéhány kilométerre rally-pálya nyílik 2008 október 31-én, pénteken. A pályát fenntartóktól öt autó bérelhető bárki számára, akinek B kategóriás jogosítványa van.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 23. October 2008

Nincsenek hitelesítve a szatmári állóradarok

Minden jel arra mutat, hogy metrológiai jóváhagyás nélkül üzemelteti a kolozsvári Codec Kft. a Szatmár megyei hat állóradart. Ha ez így van, akkor az ezek által végzett mérések érvénytelenek!  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 21. October 2008

Castelanii Zenei Fesztivál Nagykárolyban

A Nagykárolyi Művelődési Ház meghirdette a 2008-ban harmadjára megrendezésre kerülő Castelanii Fesztivált. A decemberi zenei fesztivál-verseny első díja 1.200 RON lesz!  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 21. October 2008

Radarokat kérem ellenőrzésre felmutatni!

Radartrükkök: Amit minden autósnak tudni érdemes! Az utakon közlekedőknek is ugyanúgy vannak jogaik mint kötelességeik. Úgy, ahogy az előírt sebességhatárt nem szabad átlépni, úgy számonkérhető a rendőrtől azt, hogy gyorshajtás címén jogosan állította-e meg az autóst, vagy sem.  

Category: FŐOLDAL

Friday 17. October 2008

2009-es érettségi menetrend

A Román Oktatási minisztérium elkészítette a 2009-es évi érettségi vizsgák ütemtervét, kiírta a 2009-es évi érettségi vizsgaidőpontokat.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 16. October 2008

Hitelválság Szatmár megyében: van is, nincs is

Igenis érződik a nemzetközi pénzügyi válság hatása Szatmár megyében is, egyes vállalkozások esetében jobban, mások esetében kevésbé.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 15. October 2008

Patriciu vagy Becali - Ki a leggazdagabb román?

Egymásnak ellentmondó adatokkal állt elő két fontos romániai sajtóorgánum az év vége felé hagyományosan megjelenő Leggazdagabb Román Toplistájában. Az Adevărul szerint Dinu Patriciu, a Capital szerint George „Gigi” Becali a ma élő leggazdagabb román.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 14. October 2008

EMLÉKEZTETŐ: Faluszélen figyel az állóradar

A sofőrök 70%-a átlagosan négy nap alatt elfelejti ha állóradar elhelyezéséről szerzett tudomást korábban, áll egy kelet-európai autós szaklap felmérésében. Ezért fontos újra meg újra emlékeztetni az autósokat hol vannak ilyenek elhelyezve.  

Category: FŐOLDAL

Saturday 11. October 2008

Nagy hitelválság 2008: Mi az oka a pénzügyi krachnak?

Októberre Romániába is behömpölygött az Amerikában 2008 szeptember 15-én megindult csődlavina. Az országban viszonyítási alapnak vett euro ára három éve nem látott magasságokba szökött, sokan a pénzintézetek fizetésképtelenségétől tartva a bankokból is kivették a pénzüket. Pedig még az okát sem tudják…  

Category: FŐOLDAL

Friday 10. October 2008

DEPECHE MODE INTERJÚ. Fletcher: „Titok, hogy mi lesz az új album címe!”

Az október elején bejelentett 2009, nyári Tour of the Universe és persze a szintén 2009-re ígért új album kapcsán készített interjút az együttes tagjaival a romániai Evenimentul Zilei című napilap. Diana Barca a berlini Grand Hyatt Hotel egyik szobájában kapta mikrofonvégre Martin Gore-t és Andy Fletchert.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 08. October 2008

A világ legszexisebb nője

Halle Berry 2008-ban

Halle Berryt, a negyvenkét éves Hollywood-i színésznőt választotta a világ legszexisebb nőjének az amerikai Esquire magazin. Nem látszik rajta, hogy már túl van a 40-en. Ja, meg az se, hogy van egy gyereke...  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 08. October 2008

Itt a Webvidék 2009 őszi kiadása!

Október 6-án megindult a jelentkezés az eTransylvania és a Transindex települések közti vetélkedőjére, amelyben már minden romániai falu csapata részt vehet!  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 07. October 2008

A Depeche Mode Pesten és Bukarestben

Depeche Mode

A 2009-ben induló Tour of The Universe során 28 helyszínen fog fellépni élőben a Depeche Mode.  

Category: FŐOLDAL

Sunday 05. October 2008

ANTI - NOBEL DÍJ 2008: Mikor kap több borravalót egy sztriptíztáncosnő...

Összefüggés van az éjszakai bárokban vetkőző nők peteérése és a munkájuk során begyűjtött borravaló között - egyebek közt ezért a tudományos felfedezésért adtak az idén anti-Nobel-díjat az Egyesült Államokban. Az elismerést kapók között magyar is akad: Tóth Ágota, aki az amőbák kognitív tudását kutatta néhány japánnal együtt.  

Category: FŐOLDAL

Saturday 04. October 2008

Parlamenteri nyugdíjemelés sufniban

Biztos, ami biztos alapon kétszáz és kétezer lej közötti nyugdíjemelést szavaztak meg maguknak két két hónappal a parlamenti választások előtt a román honatyák. A sufniban meghozott határozatról ma meg már egyikük sem akar tudni.  

Category: FŐOLDAL