Thursday 08. April 2010

Nagykároly Kulturális Napjai 2010: idegenben játszák

A nagykárolyi kultúra szélesebb körű népszerűsítése érdekében, idén Mátészalkán rendezik meg a Szatmár megyei kisváros kulturális napjait, április 16 és 17 között.

Category: FŐOLDAL

Wednesday 31. March 2010

Szatmárra jön DJ Optick

Április első hétvégéjének legnagyobb szatmári bulija lesz fellelhető vasárnap este a Voodoo Clubban, a város legújabb klubjában DJ Optick mester zenél majd.

Category: FŐOLDAL

Wednesday 24. March 2010

Antena 3: Top Gear - romániai kabriók

Péntek este, azaz március 26-án este tizenegytől vetíti az Antena3 a világ legnézettebb autós magazinműsorának egyik Romániában forgatott részét.

Category: FŐOLDAL

Monday 22. March 2010

Earth Hour: Kapcsold le te is a villanyt!

Március 28-án a világ ezer városában fogják lekapcsolni egy órára a villanyt este fél kilenckor, mintegy figyelemfelhívásként az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. Ne maradj ki te se!

Category: FŐOLDAL

Tuesday 16. March 2010

A tíz legjobb Facebook játék

Most sem unalmasak a legnagyobb szocializációs oldal játékai, de idén (na jó, legkésőbb 2011-ben), majd jönnek az olyan összetettebb gammák mint a Civilizations, vagy a C&C. Ma viszont még ezek mennek:

Category: FŐOLDAL

Wednesday 10. March 2010

XX. Debreceni Tavaszi Fesztivál 2010

A huszadik Tavaszi Fesztivál a magyar művészvilág legnagyobbjait és a világ neves sztárjait hozza el Debrecenbe! Március 15. és április 2. között 11 program közül válogathat a közönség.

Category: FŐOLDAL

Monday 08. March 2010

82. Oscar 2010: Lebombázták az Avatart

Bombák Földjén: Kathryn Bigelow és Mark Boal        

A bombák földjén kapta a legjobb film és a legjobb rendezés díját (plusz négy másikat), míg az Avatarnak be kellett érnie három technikai díjjal. A legjobb színész Jeff Bridges lett, a legjobb női alakításét Sandra Bullock vihette haza az aranyozott szobrocskát.

Category: FŐOLDAL

Friday 19. February 2010

Gólya-szépségverseny döntő az Insomniában

Zenés-táncos műsorral egybekötött döntőt szerveztek péntek estére a szatmárnémeti gólyák számára, a középiskolás elsőévesek szépségversenyének döntőjére minden bizonnyal ezrek lesznek kíváncsiak.

Category: FŐOLDAL

Monday 15. February 2010

A verespataki Avatar - VIDEO

Romániai környezetvédők párhuzamot vontak a James Cameron féle Pandora bolygó ásványkincsei és az erdélyi Verespataknál tervezett aranykitermelés között, egy videó erejéig.

Category: FŐOLDAL

Friday 12. February 2010

The Cranberries: Először Romániában

2010 júliusában, Bukarestben fogja tartani első romániai koncertjét a The Cranberries. Az indie-pop, rock, post-punk stílusban zenélő írek a kilencvenes évek szárnyalása után idén álltak össze újra.

Category: FŐOLDAL

Wednesday 10. February 2010

Ghánai versenyző a téli olimpián

Párduc a hóban

Minden bizonnyal az emberi kitartás jelképe lesz a Vancouver-i téli Olimpia ghánai versenyzője, aki országát a Ghánai Síegyesület elnökeként és egyben egyetlen tagjaként képviseli majd alpesi műlesiklásban.

Category: FŐOLDAL

Friday 05. February 2010

Paco de Lucía a Debreceni Tavaszi Fesztiválon

Paco de Lucía lesz a legnagyobb név a 2010-es évi Debreceni Tavaszi Fesztiválon. Húzónév lévén sajnos ő lesz egyben a legdrágább fellépője is a márciusi előadássorozatnak, a flamencogitáros március 27-én tart koncertet a debreceni Főnix Csarnokban.

Category: FŐOLDAL

Thursday 04. February 2010

Oscar 2010: Kilenc jelölést kapott az Avatar

Idén március hetedikén osztják az Oscar szobrocskákat, a 2010-es lesz a 82.-ik Oscar díjkiosztó gála. A legtöbb díj várományosa James Cameron Avatarja, a kéklényes filmet kilenc kategóriában jelölték.

Category: FŐOLDAL

Tuesday 02. February 2010

52. Grammy 2010: Beyonce tarolt

Tízből hat díjat zsebelt be a 2010-es, sorjában az 52.-ik Grammy díjkiosztón Beyonce. Többek között az Év dala és a Legjobb női pop énekes kategóriában is őt tartotta legjobbnak a zsűri.

Category: FŐOLDAL

Wednesday 27. January 2010

Hans Lindner Ötletbörze 2010

Négy részre osztva kínálja szolgáltatásait a 2010-es Ötletbörzén a szatmárnémeti Hans Lindner alapítvány. Azok a diákok, akik szeretnének a versenybe beiratkozni, még részt vehetnek két felkészítőn a projekt leadása előtt.

Category: FŐOLDAL

Friday 22. January 2010

Bukarestben fog koncertezni az AC/DC

Egy hónap alatt elkelt a 2010 május 16-i, bukaresti AC/DC koncertre kiadott jegyek legjava. Óriási az érdeklődés az ausztrál rockerek iránt, a 2010-es fellépés nem lesz kacsa mint amilyen egy 2009-re meghirdetett koncertjük volt.

Category: FŐOLDAL

Monday 18. January 2010

Éves horoszkóp 2010

A Kos nem bírja egyedül, a Bikának cselekednie kell, a Szűz nagy döntések előtt áll, a Nyilas robbanni kész 2010-ben. Itt a nagy, egész éves nyugati horoszkóp 2010-re, minden csillagjegyre.

Category: FŐOLDAL

Sunday 03. January 2010

2000 - 2009: Ez történt a duplanullás évtizedben

A XXI-ik század első évtizede nem volt unalmas annak, aki kinézett az ablakon, bekapcsolta a tévét, vagy párszor fellépett a netre. Volt itt minden, a prímet mégis az űrkutatás, az internet és a szoftverek fejlődése vitte. Meg Obama.

Category: FŐOLDAL

Friday 01. January 2010

Boldog Új Évet mindenkinek!

Boldog, megvalósításokban gazdag Új Évet Kíván minden új és visszatérő olvasójának a 25ora.ro szerkesztősége! Legyen olyan éve mindenkinek amilyet szeretne!

Category: FŐOLDAL

Monday 28. December 2009

Szilveszteri verses SMS-ek

Szilveszteri, újévi smsek. Rengeteg aktuális sms szilveszteri, újévi témakörben, de e-mailben is elküldheted őket. Találd meg a kedvedre valót te is, van itt minden mint a karácsonyfán! Szilveszteri, újévi sms-ek számtalan.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 08. December 2009

Jön a Karácsony, jön az internetes átverések ideje

Az ünnepek előtt az internet létezése óta minden évben nőtt a netes átverések száma, a cybertér kalózai ilyenkor mindig gazdagabb zsákmányra számítanak, figyeljen mindenki nagyon hol vásárol és milyen oldalakon adja meg személyes adatait.  

Category: FŐOLDAL

Sunday 06. December 2009

Nokia N900, Romániában 2009 decembertől

A finn gyártó új vezértelefonja az N900 nevet viselő kéziszámítógép hivatalosan 2009 december 10-től lesz hivatalosan is kapható a romániai Nokia-forgalmazóknál.  

Category: FŐOLDAL

Monday 30. November 2009

H1N1: Milyen lesz, ha meglesz?

Olyan mint egy megszokott meghűlés, a legtöbben kedvtelenségre, lázra és izületi fájdalmakra panaszkodtak. A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában.  

Category: FŐOLDAL

Sunday 29. November 2009

Neten él tovább a Danubius és a Sláger

Internetes rádiókká devanzsált a két frekvencia-fosztott magyarországi rádióóriás. A Sláger és a Danubius egyaránt a neten folytatja.  

Category: FŐOLDAL

Monday 23. November 2009

NemFM: Igen!

Míg november 18 - a Sláger és a Danubius rádiók megszűnése miatt -, szomorú nap a magyarországi rádiózásban, örömünnep a romániai magyar rádiózásban, mert beindult a NemFM.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 17. November 2009

Végleg elhallgat a Danubius és a Sláger

Némaságra ítélve egy darabig

Most már biztos, hogy 2009 november 18-án éjfélkor elhallgat a Danubius és a Sláger Rádió, miután a Budapesti Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma november 11-én elutasította a magyarországi rádió túlélést jelentő utolsó kérelmét is.  

Category: FŐOLDAL

Friday 13. November 2009

Péntek 13: Búúú!

Ha a hónap tizenharmadik napja péntekre esik, az balszerencsét hoz, hiszi a Föld népességének tíz százaléka. Pedig nem is...  

Category: FŐOLDAL

Monday 09. November 2009

Star Select 3: Nagy Anita és Oneţ Bianca nyert

A nagykárolyi tehetségkutató döntője igazi szenzáció volt a Szatmár megyei kisvárosban, több mint kétszázan voltak kíváncsiak arra, ki nyeri a 2009-es Star Select-et.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 04. November 2009

Nagykároly: Star Select 3 döntő

November hatodikán pénteken dől el ki a legtehetségesebb nagykároly-környéki fiatal előadóművész. A Nagykárolyi Művelődési Ház szervezte Star Select 3 döntője délután hatkor kezdődik.  

Category: FŐOLDAL

Friday 30. October 2009

A Gamebookers-en a romániai elnökválasztás

Száz lejjel 6.700 lejt, azaz öt romániai átlafizetést nyerhet az, aki a gamebookers.com -on arra fogad hogy Kelemen Hunor RMDSZ-jelölt nyeri a november végi elnökválasztásokat. Persze csak ha ez meg is történik!  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 28. October 2009

Diplomagyár, mint legnyereségesebb vállalkozás

Romániában a diplomagyárként hírhedtté vált, bukaresti központú Spiru Haret magánegyetem volt tavaly a legnyereségesebb „vállalkozás” - számolta ki a Ziarul Financiar című gazdasági napilap.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 21. October 2009

Az mtv-t féltik a külhoni újságírók

Sólyom Lászlónak, Bajnai Gordonnak és Katona Bélának címzett nyílt levelükkel állnak ki a létbizonytalanságba került Magyar Televízió mellett a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek társelnökei.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 14. October 2009

Szatmárnémeti: Showder Klub élőben

Beliczai Balázs, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám, a Fábri Sándor által felkarolt fiatal humoristák klubjának három tagja fog fellépni 2009 október 23-án a szatmárnémeti Északi színházban, este héttől.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 06. October 2009

Október 17: Star Select 3 döntő Nagykárolyban

Az október 3-i előválogató után tizenhatan jutottak a nagykárolyi tehetségkutató, a harmadik Star Select fináléjába. Már csak a hónap közepéig kell várni, hogy kiderüljön, közülük ki az igazán „selected”!  

Category: FŐOLDAL

Monday 28. September 2009

Az Erdők Meséje és a Magyar Piéta a Partiumban

Október 9-11 között a Szatmári Híd Egyesület meghívására Észak-Partiumi turnéra érkezik a szerbiai Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház, két darabbal is. Az Erdők Meséjét és a Magyar Piétát Zilahon, Nagykárolyban és Szatmárnémetiben fogják előadni.  

Category: FŐOLDAL

Saturday 26. September 2009

Nagyszeben: A nagy őszi-téli magyar kulturális ajánlat

A következő időszakban több, magyar jellegű eseményet lehet előjegyezni Nagyszeben és környékén, amelyeket a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda, a Református Templom Galéria és a Szebeni Magyar Ifjúsági Szervezet rendeznek.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 22. September 2009

Jackson imitátort keresnek Nagykárolyban

Szatmár megyében és környékén keresi a legjobb Michael Jackson hasonmást a Nagykárolyi Művelődési Ház. A környék legjobb Moonwalker-e 2009 október első péntekén mutathatja meg, hogy mit tud.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 17. September 2009

Ismerjük fel az álrendőrt jól!

A közelmúltban többször előfordult olyan eset, amikor a bűnelkövetők magukat rendőrnek álcázva, hivatalos eljárás színlelésével csaltak ki pénzt gyanútlan, jóhiszemű, idős emberektől, vagy tinédzserektől.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 16. September 2009

MTV Video Music Awards 2009: Beyoncé nyert a Single Ladies-zel

Beyonce kapta az év legjobb zenés videójáért járó díjat 2009-ben, az amerikai Music Television zenetévé szeptember 14-i New York-i gáláján.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 15. September 2009

Biciklis EKE-felvonulás az autómentes közlekedésért

A szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület biciklis kirándulást szervez, az autómentes közlekedés népszerűsítése érdekében. Indulás 2009 szeptember 20-án vasárnap, reggel fél kilenctől a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház elől.  

Category: FŐOLDAL

Monday 14. September 2009

King of Europe: Drift-premier Romániában

Szeptember utolsó előtti hétvégéjén Európa valamire való drifterei Romániában lesznek. 2009 szeptember 19-én és 20-án Kolozsváron debütál a King of Europe - széria. Miután Kolozsvár alkalmas versenypályával nem rendelkezik, így megoldásként egy huszonötezer négyzetméteres területet lett a helyszín, kolozsvári Pólus Center jóvoltából.  

Category: FŐOLDAL

Saturday 12. September 2009

Roma Fesztivál lesz Szatmárnémetiben

Szeptember huszadikán, vasárnap tartják az első Nemzetközi Roma Fesztivált Szatmárnémetiben. Hasonló volt már augusztusban, amikor Temesváron fesztiváloztak a cigányok.  

Category: FŐOLDAL

Monday 07. September 2009

Bogdándi Néptánctalálkozó 2009

2009-ben szeptember 13–án vasárnap rendezik meg a Szatmár megyei, Bogdándi Néptánctalálkozót és folklórfesztivált.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 02. September 2009

Lenolaj: a legszebb magyar szó - egyelőre

Lenolaj, édesanya, szerelem, ez a három legszebb magyar szó egy internetes oldalon indított játék szavazói szerint. A cél: megőrizni az utókornak, hogy a XXI. század elején melyiket tartották a legszebb magyar szónak az internetezők.  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 18. August 2009

Szabadság miatt zárva (szept. 1-ig)

Jól megérdemelt szabadságát tölti augusztus 19-től a 25ora.ro egyszemélyes szerkesztőgárdája. Úgyhogy az órát két hétre megállítom, a programajánlás szeptemberben indul majd újra.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 12. August 2009

Rúzsa Magdi a Partiumi Magyar Napokon

Rúzsa Magdi

Megvannak a 2009-es, szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok „nagy-fellépői”: Dolly Roll, Desperado, Maksa Zoltán, Takács Tamás Blues Band, Rúzsa Magdi. Idén is ingyen!  

Category: FŐOLDAL

Tuesday 11. August 2009

Túrmenti Helyi Termékek Vására, Kökényesd

Augusztus 22-én ismét helyi termékek vásárát szerveznek a Szatmár megyei Kökényesden. 2009-ben a kiállítók és árusok száma nagyobb lesz mint tavaly volt, kézművesek közül is több tart majd bemutatót.  

Category: FŐOLDAL

Monday 10. August 2009

Aquapark Szatmárnémeti

A jó hangulat garantált lesz

Mintegy százmillió eurós beruházásból épül aquapark és wellnes-központ Szatmárnémeti határában, a Gorunului utcában, az ACR kamionos gyakorlópályája utáni, húsz hektáros földterületen.  

Category: FŐOLDAL

Thursday 06. August 2009

EMI-tábor, 0.-ik nap: Kormorán és Transylmania

Kedden, augusztus negyedikén megkezdődött a Gyergyószentmiklós mellett megrendezett V. EMI-tábor. Az első előtti nap estéjén a Kormorán, a Transylmania és az Evil Mind lépett fel a nagyszínpadon.  

Category: FŐOLDAL

Wednesday 05. August 2009

Hatvanezren félszigeteltek 2009-ben

Aki ezreket megmozgat

Mintegy 60 ezren vettek részt a hétfőn véget ért, marosvásárhelyi CokeLive Félsziget Fesztiválon. A fesztivál ideje alatt megközelítőleg 450 hektó sör és több mint 280 hektó üdítő és ásványvíz fogyott el. A kontyalávalóhoz többek között Tiësto, a The Prodigy és a Nine Inch Nails szolgáltatta a talpalávalót.  

Category: FŐOLDAL