23.02.2009 20:47

XVII. Ökumenikus Kórustalálkozó Szatmárnémetiben

  Flattr this
 

Helyszín:
Szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház
Libertăţii tér 3 sz. (Régi Főtér)
Időpont: 2009 febr. 28, szombat
Kezdés: 10:00 óra
Beugró: ingyenes

A mezőfényi Szivárvány Kórus

A mezőfényi Szivárvány Kórus

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmári Római Katolikus Székesegyház Kórusa  és a Romániai Magyar Dalosszövetség által a  Magyar Nyelv Éve - Kazinczy Ferenc születésének 250-ik évfordulója -, jegyében szombat délelőtt 10 órára a szatmári Székesegyházba meghirdetett XVII. ökumenikus kórus-seregszemlére Szatmár és Máramaros megyék négy felekezetének húsz énekkara  jelentkezett.

A két megye már jól ismert és neves kórusai mellett olyan énekkarok is jelentkeztek, melyek e találkozóra először neveztek be. Így  ismerkedhetik meg Szatmárnémeti közönsége a három nyelven éneklő felsővisói Szent Anna, a nagykárolyi  Canticum Novum és az apai reformátusok nemrég alakult vegyeskarával..

A seregszemlét Hársfalvi Ottó püspöki általános helynök, a Székesegyház plébánosa nyitja meg, a Romániai Magyar Dalosszövetség részéről pedig Guttman Mihály egyetemi tanár, a szövetség tiszteletbeli elnöke vesz részt.

A hagyományokhoz híven országhatáron túli vendégei is lesznek a rendezvénynek. A magyarországi Tiszavasvár és Hajdúnánás Európa-hírű  kórusainak fellépése zárja a seregszemlét.

A találkozóra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.mindjárt lesz:

Following Brancusi 2019BRBB
2020. november 25. szerda,
Ma Katalin, holnap Virág ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Augusto Pinochet, Christina Applegate, John F. Kennedy Jr., Pilinszky János.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások