02.01.2012 20:07

Világvége 2012.12.21, minden formában

  Flattr this
 

A maja naptár baljós előrejelzései miatt, a 2012-es év nagy favoritja lett a világvége-elmélet gyártóknak, csak erre az évre több formában is elképzelték a földi lét pusztulását.

Mágneses pólusok megcserélődése
Ez az elmélet azok közé tartozik, amelyek a 2012-es téli napforduló napjaiban megtörténő pusztulást vetítik előre.
Alapja a maja naptár mellett két tudományos tény: az egyik, hogy a Föld mágneses mezője folyamatosan gyengül, a másik, hogy a NASA 2010–2012 között nagyon erős naptevékenységet jelez előre.
Ez utóbbi jelenség több millió atombomba erejével fog felérni, ez vezet majd ahhoz, hogy az Északi pólus a Déli pólus helyére vándorol, szökőárakat, földrengéseket, mágneses viharokat előidézve, de eltűnne az ózonréteg is, így a földfelszínig jutnának az űr-beli káros sugarak.
Tény:
Pólusváltás már volt 780.000 évvel ezelőtt, ám korántsem járt katasztrófával, hiszen nem napok, hónapok alatt ment végbe, hanem évezredek alatt.
A mágneses Napkitörést a NASA is igazolta, de korántsem tartják valószínűnek ennek pusztító erősségét, maximum a mobiltelefon-hálózatok működésében és műholdas tévétársaságok számára okoz majd zavart.

Galaktikus együttállás
John Major Jenkins 1980 óta hiszi, hogy a maják által Fekete Út-ként emlegetett Nap/Föld együttállás hoz majd megsemmisülést.
Ennek az együttállásnak- amelyben a precessziós napéjegyenlőség is szerepet kap -, annyira bonyolult a meghatározása, hogy egyszerű földlakóként semmi értelmeset nem tudtam belőle kihámozni. De azért mint elmélet létezik és spirituális világvégét jelent, azaz nem feltétlenül a fizikai értelemben vett világnak adja be a kulcsot, hanem a jelenlegi gondolkodásmódot, felfogást változtatja meg gyökeresen.

Zéró időhullám
Az újdonságelmélet néven is ismert teória atyaj Terence McKenna (1946-2000), aki szerint a 2012.12.21 dátum - számmisztikai furcsasága miatt -, végtelen bonyolultságot ér el, szingularitás, jön létre, és minden és bármi, ami elképzelhető, egyszerre bekövetkezik, illetve véget ér!

Kozmikus ciklusváltás
Spiritiszták szerint egy bolygó élete 26 ezer éves, úgynevezett kozmikus ciklusokban zajlik. Egy ilyen ciklus fog véget érni 2012 december 21-én, ám ez az elmélet nem feltétlenül pusztulásban látja a világ végét, hanem a spiritualista, materialista világvégét jelzi előre!

Nibiru, az X-bolygó
Szintén elterjedt vélemény, hogy egy Nibiru nevű bolygó ér majd 3.600 éves ciklusának megfelelően a Föld közelébe és ha nem is ütközik neki, de gravitációja miatt a Föld polaritást vált, de az is lehet, hogy megáll a forgásban néhány napra, vagy akár hetekre. Ennek eredményeként vulkánkitörések, cunamik, földrengések és egyéb katasztrófák fognak bekövetkezni, de az is lehet, hogy hirtelen beáll a következő jégkorszak.

Harmadik világháború
Ezt a jóslatot Nostradamusnak tulajdonítják, ebből a verséből vélik kiolvasni.
Értelmezze mindenki legjobb tudása szerint, valóban arról szól-e...

"Arab vezér, Mars, Nap, Vénusz az oroszlánban.
Az egyház uralma a tengeren összeroskad,
Perzsia táján közel jó egymillió készen
Bizáncot, Egyiptomot kígyókkal(?) megtámadni."

"Béke közeleg egy oldalról és háború
Soha nem volt szorongatás ilyen nagy,
Sírnak férfiak és asszonyok, ártatlan vér a földön,
És ez lesz Franciaország egész széltében."

"Tűz a levegőégből a királyi épületre,
Midőn a háború fénye alább hanyatlik,,
Hét hónap nagy háború, gonosz emberek halála,
Rouen, Evreux a királynak nem fog hiányozni."

 

 

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 16. kedd,
Ma Csongor, holnap Rudolf ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Charlie Chaplin, Fredrik Ljungberg, Gesztesi Károly, Schobert Norbert, XVI. Bendek pápa.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások