15.01.2009 12:16

Unokáink sem fogják látni - Nagyváradról

  Flattr this
 

(A Magyar Televízió városvédő műsora)
Csatorna: m1
Dátum: 2009 jan. 18, vasárnap
Kezdés: 16:10 (CET +1)

Az unokáink sem fogják látni stábja ismét Nagyváradon forgatott. A műemlékvédelem eredményeiről és tennivalóiról szóló filmet vasárnap délután láthatják a nézők.

a Tegnap városában
Ráday Mihálynak, a Magyar Televízió főmunkatársának kedves városa Nagyvárad. A neves városvédő immár ötödször forgatott a szecessziós építészet és a dekoratív művészet fellegvárában. A Tegnap városa - Ady és Nagyvárad című, korábban készült kétrészes alkotása az anyaországban és Partiumban is felkeltette a műemlékek sorsáért aggódók figyelmét.
A most elkészült epizód is bővelkedik érdekes információkban. A látványos eredmények példájaként bemutatja be a Fő utca környéki tatarozásokat. A Fő utcában felhívja a figyelmet az 1851. évi árvízre emlékeztető, helyreállított táblára. Elvezet a megújuló Nagyváradi Állami Színházba, és a nézők megcsodálhatják a timpanonba visszahelyezett szobrokat és a régi fényében pompázó előcsarnokot.
Megemlíti, hogy a városban – a különböző nemzetiségek együttélésének szép példájaként - háromnyelvű (román, magyar, angol) műemléktáblákkal informálják a polgárokat és az ide látogatókat a város múltjáról.

eredmények, árnyak
 „Az eredmények mellett kötelességem bemutatni az árnyakat is – teszi hozzá Ráday Mihály, az Unokáink sem fogják látni műsorvezető-rendezője. A Stern-palota, Komor Marcell és Jakab Dezső remekműve még mindig tatarozásra vár, az Adorján palota értékes stukkói is rossz állapotban vannak. A Royal Kávéház, a szecesszió ritka szép alkotása ma bútorbolt, díszes mennyezetéről pedig hullik a vakolat.”  
A nézők a filmmel a városvédő műsor vasárnapi adásában ismerkedhetnek meg.

 

 

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 23. kedd,
Ma Béla, holnap György ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Roy Orbison.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások