07.10.2008 10:31

Ókori Kalandok: Kalandfilm-sorozat az m2-n, HD-ben

  Flattr this
 

Élethű történelmi kalandfilm-sorozatot vetít október 7.-e estétől hétköznaponként az m2. A BBC és a német köztévé Ókori kalandok című sorozatában a nézők HD minőségben láthatják a Vezúv kitörését, vagy éppen a Colosseum megnyitását.

A BBC és a német közszolgálati televízió, az ARD készítette húszrészes kalandfilm a Krisztus utáni '70-es, '80-as évek fordulóján, Titusz császár idejében játszódik Pompejiben, Rómában, Rodosz szigetén, Ostiában, Jeruzsálemben, Delphoiban és sok más, gyakran már csak a történelemkönyvek lapjairól ismert helyen.

gyerek-főszereplők
A film központi figurái tizenéves gyerekek, élükön Flavia Geminával, akinek álmai és megérzései sok mindent előre jeleznek, de sajnos nem sok sikerrel figyelmezteti az embereket a veszélyekre. Mert hőseinket − Flaviát, Nubiát, Jonathant és Lupust − a természet és társadalom egyaránt fenyegeti, a Vezúv kitörése, pompeji kalózok, orgyilkosok, rabszolga-kereskedők, gladiátorok, bűnözők, összeesküvők, és olykor vadállatok is menekülésre késztetik. Kalandjaikon keresztül a nézők részesei lehetnek számos ókori rendezvénynek, például a Colosseum megnyitása alkalmából rendezett száznapos ünnepségnek vagy a hatalmas lakomákkal megült, ötnapos szaturnáliának.
Az első epizódokban a gyerekeket Pompejibe veti a sors. A vulkán közelében élők nem veszik komolyan a figyelmeztető jeleket, a kisebb földmozgásokat, a kénszagot, és az elszíneződött ivóvíznek sem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget. Flavia figyelmeztetni akarja a környékbelieket, de nem tudja megóvni őket az ókor egyik legnagyobb természeti katasztrófájától, a Vezúv kitörésétől.

minden hétköznap, este
Mindezt a sorozat olyan hitelesen mutatja be, hogy felfoghatnánk akár ismeretterjesztésnek, művészettörténeti és kultúrtörténeti tanulmányaink részének is az Ókori kalandokat. A regényadaptáció HD minőségű epizódjait október 7-től hétköznaponként, 19.30-tól vetíti az m2.


Caroline Lawrence regényéből írta: Olivia Hetreed
Fényképezte: Peter Sinclair
Rendező: Marcus D.F. White, Jill Robertson, Paul Marcus
Szereplők:
Francesca Isherwood (Flavia Gemina),
Harry Scott (Lupus),
Rebekah Brookes-Murrell (Nubia)
Eli Machover (Jonathan Ben-Mordechai)



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 26. péntek,
Ma Ervin, holnap Zita, Mariann ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Jet Li, Kukorelly Endre, Szörényi Levente.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások