21.10.2009 12:30

Nyílt levél az mtv-ért

  Flattr this
 

Három társelnök emeli fel szavát a Magyar Televízió zavaros helyzetének javítása érdekében egy 2009 október 21-én közzétett nyílt levélben.

Sólyom László
a Magyar Köztársaság elnöke,
Bajnai György Gordon
a Magyar Köztársaság Kormányának miniszterelnöke és
Katona Béla
a Magyar Országgyűlés elnöke
részére

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Elnök Úr!

A Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója aggodalommal figyeli a Magyar Televízió körül zajló eseményeket. A határon túlról szemlélve úgy látjuk, a közszolgálati intézmény a politika játékszerévé válhat.
A Magyar Televízió meghatározó hírforrása a határon túli magyarságnak, az elmúlt fél évszázadban nagyon fontos szerepet játszott a nemzeti főadó az életünkben. Nem tudunk érzelemmentesen visszatekinteni a diktatúra éveire, amikor a határokkal megosztott magyarság a Kárpát-medence távoli tájain kezdetleges technikai eszközökkel varázsolta otthonainkba az MTV műsorait.
Az MTV most is a családunk meghatározó része: határon túli műsorai az anyaországi palettán a legbővebb adásidőben foglalkoznak gondjainkkal, örömeinkkel. Talán nem véletlen, hogy szervezetünk az elmúlt két évben kétszer munkatársait tüntette ki az általunk alapított újságíródíjjal.
Az új óbudai komplexumba költözés híre a külhoni újságírók számára azt is jelenti, hogy a jövő zálogaként teremtett emberibb munkafeltételek megújítják a köz szolgálatát, és a képernyőn látottak minőségén is mérhető változást jelenthet. Érthetetlen számunkra a feszültségekkel teli, mesterségesen generált közhangulat, s az, hogy a televízió fenntartói, tulajdonosai egy ilyen válságos helyzetben elvonásaival már-már az intézmény létét is veszélyeztetik.

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Elnök Úr!

A nagy múltú és hagyományú, felbecsülhetetlen értéket őrző-teremtő kollektíva érdekében emeljük fel a szavunkat. Tisztában vagyunk a térségünket sújtó gazdasági válsággal, de a magyar sajtó elemzései szerint (is) már túl vagyunk a válság mélypontján. E bizakodásra alapot adó helyzetben minden magyar érdeke a legfontosabb anyaországi médium, a Magyar Televízió erősítése.

Kérjük, aggodalmainkat vegyék jelzésnek, s tegyenek meg mindent, hogy a határon belüli és határon túli magyar nézők számára a Magyar Televízió hírforrás, s ne a hírek szereplője legyen.

Tisztelettel
A Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek társelnökei
Ambrus Attila (Erdély)
Klemm József (Vajdaság)
Kőszeghy Elemér (Kárpátalja)



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások