26.09.2009 12:07

Nappali - Új délelőtti műsor az m1-en

  Flattr this
 

Nappali címmel hétköznap délelőttönként élőben jelentkező, könnyed, szolgáltató magazinműsort indít szeptember 21-én a Magyar Televízió. Al Ghaoui Hesna, Dióssy Klára és Horváth Szilárd műsorában az értékközvetítésen és az érdekes beszélgetéseken lesz a hangsúly.

Dióssy, Horváth és Hesna

Dióssy, Horváth és Hesna

könnyed hangvétel
A televízió nemcsak az esti szórakozás eszköze, hanem információink legfontosabb, illetve ismereteink, műveltségünk általános forrása is. A köztévé ezért ősztől útjára indít egy új, könnyed hangvételű szolgáltató magazint, amely tájékoztat, képviseli a nézők érdekeit, kitekint a világba és segít eligazodni a hazai útvesztőkben − vagyis nélkülözhetetlen hírekkel és kellemes percekkel szolgál a délelőtt televíziót nézőknek.

betekintés más kultúrákba
„Hajlamosak vagyunk belesüppedni a mindennapok gondjaiba, miközben nem vesszük észre, mennyi érdekes dolog történik körülöttünk. A Nappaliban végre lehetőség nyílik arra, hogy részleteiben és összefüggéseiben is megvizsgáljuk környezetünket, és ennek kapcsán betekintsünk más kultúrákba. Megmutatjuk például, külföldön hogyan oldanak meg olyan problémákat, amilyenekkel nap mint nap találkozunk mi is” – mondja a Panoráma című külpolitikai magazinból ismert Al Ghaoui Hesna műsorvezető.

érdekes témák
A hétköznap reggel kilenctől, 50 percben jelentkező könnyed szolgáltató magazinban a műsorvezetők programokat ajánlanak, közösségformáló civil kezdeményezéseket mutatnak be, szakértők segítségével válaszolnak a nézők kérdéseire, és mindenekelőtt rengeteget beszélgetnek vendégeikkel. A Nappali emellett bemutatja hagyományos ünnepeinket, gasztronómiánkat és tárgyi kultúránkat, valamint hasznos egészségügyi, érdekvédelmi, fogyasztóvédelmi témákat kínál.

nem csak a fővárosról
„Érdemes egy kicsit kitekinteni a világba, és jókat beszélgetni arról, ami körülöttünk zajlik, ami egyébként is téma az utcán és a nappalikban. Fontosnak tartom például, hogy ne csak a fővárosról szóljon az életünk. A műsorban ezért egy-egy konkrét eset kapcsán, a vidéket Budapesttel összehasonlítva igyekszünk bemutatni az ország mindennapjait” – mondja a Főtér és a Napi Mozaik korábbi műsorvezetője, a szegedi regionális stúdióban dolgozó Dióssy Klára.

életszeretet
Az Ablak házigazdájaként is ismert Horváth Szilárd szerint „derűsen szolgáltató” műsor lesz a Nappali, tele szórakozással, nevetéssel. „Szeretném, ha ebből a műsorból az élet szeretete sugározna, az a szemlélet, hogy a problémák nem ellenünk vannak, hanem értünk, azért, hogy megoldjuk őket. Azt hiszem, erre van most szüksége az országnak, rengeteg mosolygásra, erőre” – magyarázza Horváth.



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások