16.07.2008 06:18

MTV: A pekingi Olimpia HD-minőségben

  Flattr this
 

44 helyszínről, 51 fős pekingi stáb, 560 óra közvetítésre készül, a pekingi olimpia idejére, már augusztus hatodikától. A közvetítés HD-minőségben is fogható lesz, ott ahol a szolgáltató támogatja azt, a televízió internetes oldalán pedig bármikor lekérhetők lesznek az egyes sportesemények.

Mivel az olimpián van mínusz 1. és mínusz 2. nap, az MTV már augusztus 6-án és 7-én már melegít, hogy aztán augusztus 8-án, a megnyitóval elinduljon a nagy menetelés.

közvetítés hajnali háromtól
A plusz 6 órás időeltolódás miatt, a közvetítés mindennap hajnali háromnegyed háromtól délután fél hatig tart az m1-en, amelyet minden este nyolctól tízig napi összefoglaló műsor követ.

VOD a neten
Az m2 a Nap-kelte hajnali hattól nyolcig tartó műsorát követően, kora délutánig az m1-gyel párhuzamos, majd este 8-ig saját olimpiai műsort sugároz.
A „harmadik” csatorna, a Magyar Televízió internetes sportportálja, a www.telesport.hu, túl azon, hogy élőben közvetít, Video On Demand, azaz igény szerint nézhető szolgáltatást is biztosít. Így egyetlen kattintással elérhetők lesznek a különböző versenyszámokról készült felvételek.

élőben a magyarok
Az MTV, mint a magyar olimpiai csapat arany fokozatú támogatója, minden esetben élőben közvetíti a hazánkat képviselő portolók szereplését. Amennyiben két magyar vonatkozású viadal időben egybeesik, akkor a két csatorna adása különválik, ha több magyar esemény „csúszik össze”, akkor a legkevésbé éremesélyes eseményt később látható majd.
„Az olimpia egészének érdekes, izgalmas közvetítése, a mögöttes sportteljesítmény bemutatása a célunk. A szerkesztési alapelv, hogy a magyarok szereplésének közvetítése az elsődleges, de a két csatorna valamelyikén minden sportcsemege látható legyen. Mindez úgy, hogy a későn kelők se maradjanak le semmiről" - mondta Schulek Csaba sportfőszerkesztő.

műsorszerkesztés ripsz-ropsz
Az olimpiai közvetítések szerkesztését egységesen előre nem lehet meghatározni. Sok sportágban még előző nap sem lehet tudni, hogy meddig jut el egy-egy versenyző.
Ezért a konkrét műsorrendet az „élet”, illetve a versenyzők szerkesztik, ennek dacára az MTV minden nap viszonylag pontos közvetítési tervet fog közreadni.
A versenyszámok közvetítésén túl az MTV sok érdekes politikai, társadalmi, gazdasági háttéranyagot készít, nem csak az olimpiai műsorok, hanem a Híradó és Az Este számára is.

HD-minőségben
Az MTV mindkét csatornán a műsoridő nagy részében a technika legújabb vívmányával, az úgynevezett HD technológiával közvetíti az olimpiát - így az az egyre gyarapodó nézői tábor, amelynek már van ilyen készüléke, jobb képminőségben láthatja az olimpiát.
Ám természetesen egyidejűleg a hagyományos változat is elérhető lesz.




volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 26. péntek,
Ma Ervin, holnap Zita, Mariann ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Jet Li, Kukorelly Endre, Szörényi Levente.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások