16.02.2010 08:58

MTV: 227 órányi műsor a Téli Olimpiáról

  Flattr this
 

A február 13-ai hajnali megnyitó és a március elsejei, szintén hajnali záróünnepség között az MTV két csatornája 227 órás közvetítés-sorozatban mutatja meg a magyar nézőknek a 2010-es téli olimpia eseményeit.

A Magyar Televízió Sport Főszerkesztőségének stábja minden sportágat figyelemmel kísér: a jégkorong és a műkorcsolya mellett láthatóak lesznek az alpesisí-, az északisí-, a bob- és a gyorskorcsolya-versenyek is. Kiemelt fókuszban azok a számok lesznek, amelyekben van magyar induló. A közvetítés-sorozat - az időeltolódás miatt, romániai idő szerint - minden nap általában este 8-kor kezdődik, és másnap reggel 7-ig vagy fél 10-ig tart, az MTV mindkét csatornáján. Azok a nézők sem maradnak le semmiről, akik nem tudnak, vagy nem akarnak éjszakázni: az m1-en két összefoglalóban is láthatják az előző nap közvetítéseit, hétköznap délelőtt 10 és 13, délután pedig 15.30 és 18.10 között.

összefoglalók
Ezekben az adásokban az izgalmasabb eseményeket akár teljes hosszban ismétli az MTV, de a közvetítéseket kiegészítik a szerkesztők azon sportágak összefoglalóival is, amelyeket nem tudtak élőben közvetíteni.

„Az élő közvetítések kiválasztásában leginkább korábbi téli olimpiák nézettségi arányait vettük figyelembe, amiből kitűnően látszik, mire van komolyabb igény, és melyek a kevésbé érdekes sportágak a magyar nézők számára - mondta Havas Judit, a Telesport főszerkesztő-helyettese.Sajnos anyagiak is befolyásolták a döntéseinket, hiszen az MTV gazdasági helyzete miatt csökkentenünk kellett a műholdköltséget, vagyis az átvett közvetítések számát. Ettől függetlenül minden sportágról lesz hosszabb-rövidebb tudósítás, és igyekszünk minden aranyérmet megmutatni."


A legtöbb magyar versenyzőt felvonultató sportágak, mint a műkorcsolya vagy a rövidpályás gyorskorcsolya, szinte teljes terjedelemben láthatók lesznek a képernyőn. A sportszerkesztőség természetesen figyelembe veszi a nézői szokásokat is: a téli sportágak közül itthon is nagyon kedvelt jégkorong 30 mérkőzéséből 23-at teljes vagy majdnem teljes hosszban közvetít, és láthatók lesznek az alpesi sí, a biatlon és az extrém sportok döntői is.

a hó a kulcs
Az eddig megrendezett 20 téli olimpia szinte mindegyikén érvényes volt a mondás: a szervezőknek mindössze két problémára kell felkészülni, ha sok a hó, vagy ha kevés. Vancouverben ezúttal utóbbira lehet és (az elmúlt hetek tapasztalatai alapján) kell számítani, ezért elképzelhető a programváltozás is.

"Hiába állunk készen a pontosan kidolgozott adástervvel, előfordulhat, hogy a médiának korábban kiadott műsor változik, mert a hó hiányában meg nem tartott síakrobatika vagy snowboard döntők helyett más számot kell közvetítenünk. De ezekről a változtatásokról természetesen a lehető legszélesebb körben tájékoztatjuk majd nézőinket" - tette hozzá Havas Judit.

Sajnos az anyagi lehetőségek szűkössége miatt, - ahogy arról Schulek Csaba sportfőszerkesztő már korábban beszámolt - a kommentátor csapat nem utazhat Vancouverbe, így az olimpiák magyarországi történetében először, stúdióból lesznek kénytelenek közvetíteni. Ez nyilvánvalóan más minőséget jelent majd, de a sportszerkesztőség bízik abban, hogy azok a nézők, akik ebben a 16 napban a köztelevíziót választják, nem fognak csalódni, és
szakmailag hiteles képet kapnak a XXI. Téli Olimpiai Játékokról.
A telesport.hu élőben és igény szerint utólag is megnézhető lesz minden közvetítés.

„Olimpiai kapacitással készül a telesport.hu a téli játékok bemutatására" - mondta az MTV Újmédia főszerkesztője. Mucsi Csaba hozzátette: „Mivel a vancouveri időjárás felboríthatja a versenyszámok közvetítési rendjét, a legpontosabb kezdési időpontokat a telesport.hu-n találják a téli olimpia nézői. Csak emlékeztetőül: a pekingi olimpiát több százezren nézték az MTV sportportálján, közép-európai nézői csúcsot is döntöttünk a konkurens videónézők kiszolgálásában, csaknem 30 ezren látták egyszerre Vajda Attila kenu aranyérmes futamát.”



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 19. péntek,
Ma Emma, holnap Tivadar ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Ashley Judd, Maria Sharapova.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások