04.09.2008 10:35

m2: A Nemzet Színészei sorozat

  Flattr this
 

Tordy Géza portréjával indul a Nemzet Színészeit bemutató sorozat az m2-n, amelyikben Hofi legjobb kabaréjeleneteit is bemutatják majd.
A péntek esténként látható műsorhoz szombati filmvetítések is kapcsolódnak. Hofi Géza legemlékezetesebb alakításait szintén szombatonként, este nyolctól vetíti a csatorna.

Mestersége színész címmel az összes volt és jelenlegi Nemzet Színészét bemutató portrésorozatot indít szeptember 5-én, pénteken a Magyar Televízió 2-es csatornája. A hetente, este hat órától jelentkező műsorban elsőként az idén 70 éves Tordy Gézával láthatunk egy beszélgetést. Horváth Ádám rendező-műsorvezető gyerekkoráról, olvasmányairól, barátairól, színházi- és filmszerepeiről kérdezi a Kossuth-díjas művészt. Tordy Géza mesél a pályatársakról, a színházakról, érzelmi viharokról, türelemről és sértődésről, a színészmesterségről, az igazi színházról.

nagy nevek
A januárig vetített műsorfolyamban Máthé Erzsi, Sinkovits Imre, Kállai Ferenc, Berek Kati, Darvas Iván, Raksányi Gellért, Bodrogi Gyula, Király Levente, Komlós Juci, Törőcsik Mari, Szabó Gyula, Garas Dezső, Psota Irén, Lukács Margit, Bessenyei Ferenc, Zenthe Ferenc, Avar István és végül Agárdy Gábor portréit láthatják az érdeklődők.

Sinkovits elmékére
A péntek esti adásokhoz szombatonként alkalmi filmvetítések is kapcsolódnak. A filmek közül elsőként Hajdufy Miklós Romain Rolland regényéből készült A farkasok című tévéjátékát vetíti az m2 szeptember 6-án (15.35), melyben Tordy Gézát Sinkovits Imrével láthatjuk. Sinkovits Imrére, aki szeptember 21-én lenne nyolcvan esztendős, több tévéjátékkal is emlékezik az MTV, így az említett mellett a Charley nénje (szeptember 13.) és Az özvegy és a százados (szeptember 20.) című alkotásokkal.

minden ami Hofi
Gondolj apádra! – Hoffmanntól Hofiig címmel Hofi Géza legemlékezetesebb alakításait, portréinterjúit bemutató sorozatot indít szombattól az m2. A humorista 1968-ban szerepelt először a Magyar Televízió szilveszteri kabaréjában. A 14 részes műsorfolyam elsősorban az 1968 és 1989 közötti előadásokból, valamint a Mikroszkóp Színpadon és a Madách Kamarában rögzített kabaréjelenetekből szemezget. A szombat esténként vetített válogatásban szerepel a jól ismert Macskaduett Koós Jánossal (amelyre Nepp József készített hét perces animációs filmet) és a Hofi-Koós show számos jelenete, a hírhedt Kádár-paródia, vagy éppen a Tiszta őrültek háza, a Nevezz csak Cucinak, a Mondom a magamét és a Hofélia több részlete. A kabaréjelenetek között interjúrészletek lesznek láthatók, például Vitray Tamás beszélgetése Hofival az Ötszemközt című műsorból.




volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 16. kedd,
Ma Csongor, holnap Rudolf ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Charlie Chaplin, Fredrik Ljungberg, Gesztesi Károly, Schobert Norbert, XVI. Bendek pápa.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások