30.09.2008 10:01

Leon Uris: Romba dőlt Isten

  Flattr this
 

Szerző: Leon Uris
Kiadó: Aquila Kiadó, Debrecen
Kiadás éve: 1999
Ár: 37.00 RON

A Megváltás, a Szentháromság és az Exodus világszerte ismert szerzője, Leon Uris ismét sikeresen ötvözi a történelmi tényt a fickióval ebben a lebilincselő regényben, amelyben a cselekmények legfőbb mozgatórugói az emberi életet átszövő politika, család, szerelem, intrikák és szenvedélyek.

A második világháborútól a 2008-as elnökválasztási kampányig tartó időszaktól felölelő Romba dőlt isten Qiunn Patrick O'Connell, egy őszinte megfontolt és bátor férfi feledhetetlen története, aki lehet, hogy az Egyesült Államok második katolikus ír elnök lesz. Egy erkölcsileg romlott korban, amikor mindennaposak a szeparatista és fundamentalista támadások, felbukkan a színen Amerika reménysége, Quinn, az utolsó igazi liberalista a Szikláshegységből. Quinn-nek a múltjában azonban van egy sötét folt, ami beárnyékolhatja a politikai karrierjét, s az életét is veszélyeztetheti - egy titok, amelyről több mint fél évszázadon át ő maga sem tudott...

A második világháborúból hazatérő, többszörösen kitüntetett és sebesült hős, Daniel Timothy O'Connell fiatal feleségével, Siobhannel Brooklyn zajos és túlzsúfolt utcáiból a Sziklás-helységbe menekült. Egy farmon szarvasmarha-tenyésztőként sikeresen újra kezdte az életét. Danielnek és Siobhannek minden megvolt, egyetlen dolgot, a gyereket kivéve. A mindenre elszánt szülők az egyházhoz fordultak, és örökbe fogadtak egy bűbájos kisfiút, és elnevezték Quinn Patricknak.

Az olvasó nyomon követheti Quinn életét, amint nyughatatlan fiatalemberből bátor férfivá érik, aki titkos küldetést vállal, és végül komoly, öntudatos és rendkívül éleselméjű vezetőként kész felvenni a harcot az országot fenyegető legádázabb ellenséges erőkkel szemben. Az ő életében is szerep jut két gyönyörű nőnek, akik rajongásig szeretik - Greer, az ambiciózus és szenvedélyes szerető, és Rita, a barát, tanítómester, festő és filozófus Reynaldo Maldonado lánya.

Az évek során Quinn számtalan ellenséget szerzett magának, akik akadályt nem ismerve igyekeznek félreállítani az útból, köztük Thornton Tomtree, a hivatalban lévő elnök. A konzervatív, jobboldali pragmatista számítógépes mogul Tomtree, aki apjának Rhode Island-i birtokán egy elektronikus birodalmat épített ki, a társadalom legveszélyesebb elemeit sorakoztatja fel maga a mögött, s Amerika biztonságát is kockára teszi, csakhogy saját céljait megvalósíthassa.

Ez az olvasmányos regény apró részletességgel vázol egy rendkívüli krízishelyzetet, amelybe Amerika kerül egy új évezred hajnalán.

Megrendelhető: Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 19. péntek,
Ma Emma, holnap Tivadar ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Ashley Judd, Maria Sharapova.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások