08.08.2011 06:55

Apa kezdődik! ... a Sziget fesztivál

By: MTI
  Flattr this
 

Vasárnap reggeltől már ezrével érkeztek látogatók a Hajógyári szigetre. A hivatalos program a „mínusz egyedik” nappal hétfőn, Geszti Péter és zenészbarátai koncertjével kezdődik.

Idén, 2011-ben 52 helyszín, napi 200-250 programja várja a „szigetelőket”; a több száz magyar produkció mellett 199 külföldi fellépő lesz, akik 41 országból érkeznek a fesztiválra.

szervezés
A Hajógyári-sziget 76 hektáros területén tizenöt nap alatt hatezer ember építette fel a fesztiválvárost, a Sziget főbb útvonalaira 12 kamionnyi műanyag burkolatot fektettek le.
A kiszállított konténerekből 140 darab vizes és kazánkonténer, csak kábelből és kapcsolószekrényből öt kamionnyit hoztak.

luxus

Megújult a Nagyszínpad, amelyhez a legnagyobb sztár, a keddi „nulladik” napon fellépő Prince kérésére egy tízméteres kifutót építettek, emellett két oldalkifutó is lesz. A színpad két oldalán lévő kivetítő fal méretét megduplázták a szervezők, így már kétszer hatvan négyzetméteres képernyőn is lehet látni a koncerteket.
Az újságíróknak megmutatták Prince öltözőjét, amelynek berendezése megfelel egy ötcsillagos szálloda szobájának: fekete bőrfotelek, állólámpák, üveg dohányzóasztal, óriási állótükör, LCD televízió szolgálja többek között az amerikai sztár kényelmét.
Prince és a fesztivál többi sztárfellépője egyébként egy VIP toalettet használhat a nagyszínpad backstage-ében, mint elhangzott, korábban ezt használta a pápa és Madonna is Magyarországon.

újdonságok
Az idei Sziget újdonságai közé tartozik a Vodafone 30 méter magas tornya, a Rock-metál nagyszínpad, valamint az Európa Színpad is. A készpénzfizetést iktatja ki a fesztiválkártya, aki pedig csak egy-két kedvenc zenekarára kíváncsi, annak napijegyet sem kell váltania, csupán mobiltelefonján egy sms-sel aktiválni a percalapú Szigetjegyet, amit távozáskor leállíthat.


Sziget Fesztivál koncertek, fellépők



volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 29. hétfő,
Ma Péter, holnap Katalin, Kitti ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Andre Agassi, Borbás Mária, Daniel Day-Lewis, Jerry Seinfeld.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások