17.08.2010 13:43

Államcsőd - A gazdasági válság Magyarországon

By: index.hu / Magyari Péter
  Flattr this
 

Az Álomcsőd című interjú-kötet elsősorban olvasmányos ismeretterjesztés, de az is visszatérő motívuma, hogy Gyurcsány
Ferenc rosszul kormányzott.

Bajnai Gordon, Bogsch Erik, Demján Sándor, Farkas István, Felcsuti Péter, Heim Péter, Jaksity György, Kovács Árpád, Simor András és Surányi György igyekeznek választ adni egy most megjelent könyvben a 2008-as magyarországi gazdasági válság gerjesztette kérdésekre.

szájbarágósan
Az Álomcsőd című, 2010 júliusában megjelent könyvben tíz interjú van a 2008 őszén Magyarországra tört nagy gazdasági válságról. Martin József Péter (korábban a Figyelő főszerkesztője) és Várkonyi Iván (a Népszabadság volt rovatvezetője) interjúkötete nem leplez le senkit, nem fejt titkot sem, de a közgazdasághoz mit sem konyító olvasók számára is befogadhatóan taglalja a cikkünk címét képező kérdést.

elkülönített témakörök
Ebben a kötetben az interjú forma nem elsősorban a megszólalók személyiségét segít bemutatni, hanem inkább arra jó, hogy a párbeszédek feszesebbé tegyék a jórészt elméleti fejtegetéseket. A kérdés-válasz tagolás segít abban, hogy a sokszor nehezebben befogadható elemzések helyett egy szikárabb, a témaköröket világosan elkülönítő összegzést kapjunk arról, hogy miért került a csőd közelébe a magyar állam 2008 őszén. A megszólalók ráadásul többféleképpen értékelik ugyanazt, és ettől árnyalttá válik a gondok ismertetése.

tíz interjú
Tíz interjú van a könyvben, a magszólalók ABC sorrendben: Bajnai Gordon, Bogsch Erik, Demján Sándor, Farkas István, Felcsuti Péter, Heim Péter, Jaksity György, Kovács Árpád, Simor András és Surányi György.
Ki így árnyal, ki úgy keménykedik, de egyetlen dologban láthatóan egyetértenek: a Gyurcsány-kormány utolsó hónapjainak teszetoszasága káros volt.mindjárt lesz:

Following Brancusi 2019BRBB
2020. szeptember 19. szombat,
Ma Vilhelmina, holnap Friderika ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Czollner Gyula, Jeremy Irons, Jeremy Jordan, Karafiáth Orsolya, Kossuth Lajos, Majtényi Erik.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások