14.03.2008 12:10

A funtineli boszorkány I-III

  Flattr this
 

Szerző: Wass Albert
Kiadó: Mentor Kiadó, Marosvásárhely
Kiadás éve: 2007
ISBN: 9738002184
Oldalszám: 929
Nyelv: Magyar
Ár: 36.00 RON

Az amerikai emigráció legmagyarabb írójának, az Erdélyi Szépmíves Céh egykori neves alkotójának egyik legismertebb (sok kiadást megért és több nyelvre lefordított) regénye.
A funtineli boszorkány reális elemekkel vegyített romantikus, meseszerű története - az író jelentősebb írásaihoz hasonlóan - a szűkebb szülőhazába, Erdélybe kalauzolja vissza az olvasóközönséget.

A regény költőire stilizált nyelven megírt, az iparosodó Románia jellegzetes társadalmi, nemzeti és nemzetiségi alakjait felvonultató, a legendákat és a természet szépségét egyesítő, korábrázoló mű, amely bizonyos értelemben számot vet a történelemmel és benne a változó társadalmi renddel - az úri, kiváltságos osztály hibáival is.
Mondanivalója és művészien formált stílusa az erdélyi epika maradandó vonalába kapcsolja a művet - Nyirő novelláinak és Tamási Áron prózájának hangulatát idézve. - Izgalmas cselekményvezetésű, lélekemelő olvasmány.
(Legeza Ilona könyvismertetője)

megrendelhető: Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt

volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 16. kedd,
Ma Csongor, holnap Rudolf ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Charlie Chaplin, Fredrik Ljungberg, Gesztesi Károly, Schobert Norbert, XVI. Bendek pápa.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások