11.08.2009 10:53

Túrmenti Helyi Termékek Vására, Kökényesd

  Flattr this
 

Augusztus 22-én ismét helyi termékek vásárát szerveznek a Szatmár megyei Kökényesden. 2009-ben a kiállítók és árusok száma nagyobb lesz mint tavaly volt, kézművesek közül is több tart majd bemutatót.

HVT
Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, Kökényesd Község Önkormányzata és az Eco-Na-Tur Kistérségi Társulás 2009-ben harmadszor rendezi meg a Helyi Termékek Vásárát (HVT), melyre augusztus 22-án kerül sor Kökényesden.

vásár és turizmus
A 2007-ben elindított kezdeményezés célja, hogy létrejöjjön egy hagyomány, mely évről évre lehetőséget ad a kistérségben előállított hagyományos mezőgazdasági- és kézműves termékek népszerűsítésére és értékesítésére. A vásár, az ott eladott termékek mellett mint turisztikai esemény is hozzájárulhat a vidék fenntartható fejlődéséhez.

nagyobb választék
Tavaly látogatóink többek közt almát, epret, mézet, házi készítésű lekvárt kóstolhattak és vásárolhattak, válogathattak a bőrdíszműves, fazekas, kosárfonó, kőfaragó termékeiből, de megízlelhették a vidék hagyományos ételeit, legkiválóbb borait és pálinkáit is. Idén a kiállítók és árusok száma még nagyobb lesz, több kézműves tart majd bemutatót.

bemutatkozók, versenyek
Mint tavaly, idén is minden érintett önkormányzat lehetőséget kap közössége bemutatására, illetve kézműveseik, őstermelőik felvonultatására, a színpadon hagyományőrző és néptánccsoportjaik biztosítanak kulturális és szórakoztató programot. A polgármesteri hivatalok idén is bográcsfőző versenyen mérhetik össze tudásukat.

támogatók
A rendezvényre az Erdélyi Kárpát Egyesület „A Túrmenti Természetvédelmi Terület helyi termékeinek fesztiválja” című programja keretében kerül sor, amelyet a MOL Románia és a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány támogat.

Bővebb információ:
Sike Tamás
Erdélyi Kárpát Egyesület, Szatmárnémeti
tel.: 004/0722-304.154



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások