30.07.2008 06:19

Sztártánc-párbaj az MTV-n

  Flattr this
 

Táncvetélkedő kezdődik a Magyar Televízió képernyőjén augusztus 2-án. Rúzsa Magdolna, Mahó Andrea, Ullmann Mónika, Laklóth Aladár, Sasvári Sándor és a Magyar Állami Népi Együttes tagjai az m1-en.

A Magyar Televízió bemutatja az Örömtánc című műsort, amely feleleveníti a kárpát-medencei hagyományokat, a népzene és néptánc értékteremtését, s azt, hogy a modern elemeket hogyan ötvözik.

Az Örömtánc a nemzeti tradícióról, a társadalmi és kulturális hatásokról is ízelítőt ad augusztus 2-ától 7-éig minden este 20 órától az m1-en.
Az adások alkalmanként 60 percesek.
Hat napon át profi néptáncosok – a Magyar Állami Népi Együttes tagjai - segítségével az öt ismert személyiség: Mahó Andrea, Rúzsa Magdolna, Ullmann Mónika, Laklóth Aladár, Sasvári Sándor is megmutatják tánctudásukat. Esténként más és más produkciót mutatnak be a versenyzők.

Házigazda Novák Péter, aki számtalan műfajban, táncosként, zenészként, szövegíróként, színészként és rendezőként is bizonyította már tehetségét.
A produkciót szakmai zsűri értékeli, illetve a nézők sms-ben szavazhatnak kedvencükre.
Az utolsó adásban még nem fejeződik be a közönségszavazás, hanem folytatódik egészen az Örömtánc Grand-prix nemzetközi eseményéig, amelyen ismertetik majd a közönség fődíjas csapatát.

Az Örömtánc Nemzetközi Modern Néptánc versenyét augusztus 17-én 20 órától élőben sugározza az MTV, amelyen Szlovákiát a Sluk, Romániát az Ansamblul Folcloric National Transilvania, Horvátországot a Lado, Szerbiát a Kud Zseleznicsár Ansambl Vila, hazánkat pedig a Magyar Állami Népi Együttes tagjai képviselik.

A zsűri tagjai: Sebestyén Márta – világhírű népdalénekes, Bródy János - zenész, zeneszerző, szövegíró, előadóművész, és Kovács Gerzson Péter - a magyar kortárs táncművészet egyik legfigyelemreméltóbb koreográfusa.

További részletek: mtvzrt.hu



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 20. szombat,
Ma Tivadar, holnap Konrád ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Carmen Electra, Dolák-Saly Róbert, Luther Vandross, Szeleczky Zita, Zsoldos Péter.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások