17.07.2008 19:19

Sziget: naponta kétszáz rendezvény

  Flattr this
 

Minden idők legerősebb programját kínálja az idei, budapesti Sziget fesztivál, összesen több mint 400 koncert, és naponta mintegy kétszáz program várja majd a látogatókat 2008 augusztus 11. és 18. között.

A Hajógyári Szigeti fesztivál mínusz egyedik napja, azaz augusztus 11-e a magyar dal ünnepe lesz, a nulladik napon az Iron Maiden lép fel, a következő öt napban pedig hatvan helyszínen naponta kétszáz programot kínál a Sziget.
A mínusz egyedik napján hét óra hosszúságú koncertet tartanak, amely során az elmúlt öt évtized magyar daltermésének válogatása hangzik el különböző előadóktól. Lesz köztük Edda-, Szörényi-, Omega-blokk is.

sok magyar zene
A 16. fesztivál nemzetközi sztárfelhozatala a szervezők szerint minden korábbi évnél erősebb; bemutatja új lemezét például az R.E.M., fellép a Jamiroquai, a Sex Pistols, a The Killers és a Kaiser Chiefs is. Koncertezik Alanis Morissette, és az ír Róisín Murphy is.
A mintegy 400 koncert háromnegyedét magyar fellépők adják majd.
A közönség láthatja majd a tizennyolc évvel ezelőtt alakult, mindössze fél évig létezett Ultra Rock Hírügynökséget, azaz az URH-t, amely idén a Sziget fesztivál mellett a soproni Volt fesztiválon is fellép majd.

zene mellett múzeum is
A Sziget legnagyobb sátra idén is az elektronikus tánczene központja, a Party aréna lesz, ahol többek között fellép a francia Justice nevű DJ-formáció, az acid-house veteránja Carl Cox, és a világ legjobb DJ-i közé tartozó Ferry Costen is.
Minden művészeti ág jelen lesz a fesztiválon, a különböző színházi produkciók mellett újdonság, hogy nyolc múzeum is bemutatkozik majd a Szigeten.
A fesztivál két új programhelyszínnel is bővül idén: az MR2 Petőfi Rádió színpadán a rádióból ismert zenekarok lépnek fel, az A38 hajó színpadára pedig olyan zenekarokat hívtak meg, amelyek a hajón már nagy sikerrel adtak koncertet.

belépőárak
A napijegyek 8.000 forintba (kb. 120 RON) kerülnek, a mínusz egyedikre, azaz a magyar dal ünnepére pedig 2.500 forint (kb. 40 RON) lesz a belépő. Az ottalvós bérlet 3.7500 forint (560 RON) lesz, a hazamenős bérlet pedig 30.000 forintba (kb. 450 RON) kerül.
forrás: (mti)



Értékelés beiktatása folyamatban...
Még nincs értékelve. Legyél te az első aki értékeli!
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 19. péntek,
Ma Emma, holnap Tivadar ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Ashley Judd, Maria Sharapova.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások