27.09.2008 22:38

Sziget 2008: 400.000 € profit

  Flattr this
 

A Sziget Kft. első számításai szerint a budapesti Sziget Fesztivál százmillió forintot meghaladó többlettel zárt, és a látogatók száma elérte a 385 ezret.

A résztulajdonosi közlemény szerint a 2008. évi 800.000 euro kamat-, adófizetés-, tőketörlesztési és amortizációs költségek előtti nyereségben meghatározott elvárást a Sziget Kft. várhatóan túlteljesíti, és elérheti a egymillió eurót is.

A Sziget Kft. 26 százaléka a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett econet.hu leányvállalatának, az Est Media Group Kft.-nek (EMG) a tulajdonában van. A Sziget Kft. 2007 novemberében megkezdett felvásárlási programja - az econet.hu közlése szerint - megalapozott és sikeresnek ígérkezik.

A közlemény megjegyzi, hogy az eredményt jelentősen befolyásolta az a több mint 400.000 eurós beruházás, amivel a helyszín befogadóképességét ötezer fővel növelték. A fesztivált augusztus 12. és 18. között rendezték meg. A megelőző napon, augusztus 11-én megtartott Magyar Dal Napján 50 ezren vettek részt, és ez, az előzetes számítások szerint, néhány millió forinttal járul hozzá a Sziget Kft. profitjához.

Összesen 385 ezer ember látogatott ki a Szigetre, volt amikor a 76 fesztivál hektáros helyszínén 70 ezren buliztak. A rendezvény során tíznél is több kábítószer-terjesztőt fogtak el a rendőrök, és összesen 130 bűncselekmény történt: a legtöbb esetben sátrakat fosztottak ki. Olyasmi nem történt, amit a rendőrség a nagyon komoly kategóriába sorolt volna.
Az egy sátorra eső szigetlakók rekordját egy olyan átlagos méretű sátor döntötte meg, amelyben tizenhárman aludtak. Az átlagos lefekvési idő hajnali 3-ra, az ébredés (délelőtt) 10-11-re esett, akadt azonban olyan holland csapat is, akik 28-30 órás, maratoni ébrenlétet produkált.
forrás: [mti]Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 3.4 (az 5-ből). 5 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


mindjárt lesz:

Following Brancusi 2019BRBB
2020. augusztus 6. csütörtök,
Ma Berta, Bettina, holnap Ibolya ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Andy Warhol, Geri Halliwell, M. Night Shyamalan, Varga Adrienn.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?régi szavazások