27.08.2008 08:29

Szatmárnémetiből startol a TransCarpatic Rally

  Flattr this
 

Szatmáriak is versenybe szállnak a hétnapos, embert és autót próbáló terepverseny, Szatmárnémetiből indulva, a Kárpátokon keresztül a Fekete-tengerig.
Don't try this at home! - Ne próbáljátok ki a kertben!

A szatmáriak buggyja

A szatmáriak buggyja

Augusztus 31-én, vasárnap Szatmárnémeti Régi Központjából indulnak útnak a nemzetközi TransCarpatic Rally versenyzői.
A 2.500 kilométeres össztávú versenyre olasz és magyar licensszel rendelkezi csapatok is beneveztek, hogy hegygerinceken, erdei és mezei úttalan utakon keresztül, napi 700-800 kilométeres szakaszokban elérjék a Fekete-tengert.
A FIA nemzetközi szabályai szerint megszervezésre kerüli versenyre autó, motor és quad/atv kategóriában szállnak harcba a győzelemért, amely több ország nemzeti bajnokságában is nagy pontokat ér.

A versenyzők bemutatkozására és a rajtceremóniára augusztus 31-én, vasárnap 16:30-tól kerül sor, a megyeszékhelyi Libertăţii térről, a Római Katolikus Székesegyház elől, a rendezvény keretében az autósportok rajongói közelről is megtekinthetik a hosszútávú versenyre épített autókat és egyéb járműveket.

A verseny tehnikai rajtjára hétfőn, szeptember elsején 07:00 órától kerül sor a GerBog Kft. Dariu Pop utca 1 szám alatti telephelyétől, a percenként indított versenyzők Kismajtény felé veszik az irányt, majd onnan a Bihar megyei Margitán keresztül Nagyváradra érnek (már aki).
Egy rövid szerviz-megálló után a Nyugati-Kárpátok felé indulnak, és az első nap végére a Fehér megyei Gyulafehérvárra ér a terepverseny mezőnye.
Utána a Déli Kárpátok bércein keresztül Brassóba veszik az irányt, innen pedig Slobozián át, egy Tulcea-i kerülővel Mangalia (és ha nem lesz től hideg a tenger, akkor egy fürdés is), a végcél.

Szatmári versenyzőpáros is indul a nemzetközi megmérettetésen!
A Butka Sándor/Nastor Ioan páros egy saját építésű, Subaru Legacy alapokra épített buggy-val vág neki az egyhetes versenynek: a 2.200 köbcentis boxermotoros, négykerékhajtású gépet kifejezetten erre a típusú versenyre építették, az eredményeikről és a napi élményeikről rendszeres beszámolót ígérnek a 25ora.ro számára.

Kétóránként frissített hírek: 365hp.ro/003/003.htm
Fórum a témában: 365hp.ro

A verseny útvonala és bővebb információk: www.transcarpaticrally.ro
A verseny technikai igazgatójának, Victor Popnak az elérhetősége: 004/0729-500.207



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 5.0 (az 5-ből). 1 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. március 28. csütörtök,
Ma Gedeon, Johanna, holnap Auguszta ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: .

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások