27.09.2008 19:50

Sok az eszkimó, kevés a Tiguan

  Flattr this
 

Jelentősen megnőtt a kereslet a Volkswagen Tiguan iránt. A vevőknek hosszabb ideig kell várniuk az új autóra, mint szokásos, ezért a cég úgy döntött, megnöveli a gyártási darabszámot.

A VW úgy döntött, hogy a wolfsburgi üzemben napi 650 helyett, 750 autót késztenek, ehhez azonban a műszakok változtatására, fejlesztésekre van szükség. A termelés növelése mindenképpen szükségszerű. Hiszen ma – motortól és felszereltségtől függően – három-hat hónapot kell várniuk a vevőknek a járműre - írja az auto-motor-und-sport.de. Ugyanakkor a mostani gyárban képtelenség a kapacitás növelése.

kapacitási problémák
A fejlesztésre közel 100 millió eurót fordítanak majd. A tervezett oroszországi és amerikai gyárak szintén nem segítik ki a céget, hiszen ott csak 2010-2011 körül indulhat meg a termelés. Külön műszakoknak köszönhetően a cég idén 270 ezer Tiguant gyárt Wolfsburgban. Kapacitás probléma azonban nemcsak az autóknál van, hanem az automatikus sebességváltók gyártásában is. Itt alig várható változás. A beszállító Aisin cégnek ugyanis nem áll érdekében növelni a termelést. Hiszen a jelenleg használt DQ 500 kuplungrendszert 2010-től teljesen felváltja az automata váltó.

Eközben Németországban 7200 darab VW Tiguan modellt hívnak vissza. A TDI-motoroknál a fűtés földelő vezetékei hibásodhatnak meg.

A szervizekben ellenőrzik a vezetékek rögzítését és ahol szükséges ott ki is javítják a hibát. Világszerte összesen 19 ezer 200 darab 2007. július 11. és 2008. február 10. között készült, 2,0 TDI motorral fölszerelt Tiguan modellt érint a probléma.

Az amerikai piacról 2008. júniusban a VW Tiguant és a Passatot egyéb hiba miatt is vissza kellett hívni. Ott a 2,0 FSI motorok vezérlését kellett átvizsgálni. Ez a probléma azonban nem érinti az európai modelleket.


forrás: [hvg.hu]



Értékelés beiktatása folyamatban...
Értékelés: 2.0 (az 5-ből). 2 értékelés.
Klikkelj a megfelelő számú csillagra, hogy értékelhess.


volt/lesz:

#worldmusic23#zachergaborsm#bálintnap23
2024. április 25. csütörtök,
Ma Márk, holnap Ervin ünnepli a névnapját.
Küldök neki(k) képeslapot.
A hírességek közül ma ünnepli a születésnapját: Al Pacino, Felipe Massa, Hargitai Bea, Osvárt Andrea, Pjotr Iljics Csajkovszkij.

A RNB mai RON árfolyama

• SZAVAZZÁ' •

SZERINTED KI A LEGÁLLATABB?















régi szavazások